Kiest ze voor een pyjama of een stijlvolle outfit om thuis te werken? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Marjolein Nijs, ondernemer van wellness-winkel Gervi en het gezicht achter de blog en podcast ‘The Wellness Lifestyle’ enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ik ben altijd al een ochtendmens geweest. Onlangs las ik het boek ‘The 5 AM Club: Own Your Morning. Elevate Your Life’ van Robin Sharma. Om 5 uur opstaan doe ik niet, maar ik vond dankzij dit boek wel inspiratie voor mijn huidige ochtendroutine. Hoe je het eerste uur van je dag doorbrengt, heeft zoveel effect op alles wat je doet en voelt. Omdat ik hier erg in geloof, blokkeer ik het eerste uur van de dag voor mezelf. Ik sta hiervoor zelfs vroeger op. (lacht) Meestal voorzie ik drie tijdsblokken van twintig minuten. Een eerste tijdsblok is twintig minuten yoga. Daarna ga ik journallen en schrijf ik mijn affirmaties en intenties voor de dag neer. Tijdens het laatste blok leer ik iets bij dankzij een boek of podcast. Ik zet mijn smartphone altijd op vliegtuigstand zodat ik extra geniet van deze me-timemomenten. Zo start ik de dag met veel energie. 

Water of koffie?

Water! Ik drink zoveel mogelijk water. Sinds een paar weken drink ik zelfs warm water met citroen en honing, iets nieuws dat ik nu uitprobeer. (lacht) Ik lust zeker en vast een latte of cappuccino, maar zie koffie meer als iets om van te genieten. Water daarentegen is essentieel en past volledig binnen mijn gezonde levensstijl.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Ik ontbijt heel graag maar tijdens een werkweek is het niet altijd haalbaar om dat uitgebreid te doen. Na mijn tijdsblokken voor yoga, journallen en leren, ontbreekt er vaak tijd voor een ontbijt. (lacht) Mijn lievelingsontbijt op een werkdag is plantaardige yoghurt met verse granola en fruit. In het weekend laat ik mij graag verwennen met pannenkoekjes.

Pyjama of stijlvolle outfit?

Even twijfelen… dan kies ik toch voor een stijlvolle outfit. In de ochtend doe ik mijn yogaposes altijd in pyjama. Daarna kies ik voor mooie kleren, dat geeft me een goed gevoel. Ik kan dus zeker genieten van een nieuwe outfit. 

Structuur of chaos?

Zonder twijfel ga ik voor structuur. Ik ben een persoon die houdt van organisatie. In alles wat ik doe, is structuur te vinden. Ik word sterk overprikkeld wanneer er chaos is, daarom hou ik het zowel op privé als op professioneel niveau het graag rustig. Denk maar aan een minimalistisch interieur, een clean desk,…

To do or not to do list?

Ik ben fan van to-dolijstjes, zeker wanneer ze digitaal zijn. Ik hou niet zo van papieren versies. (lacht) Een aantal jaar geleden volgde ik een Outlook-opleiding. Eerst dacht ik dat niet zoveel zou bijleren tijdens die cursus. Niets was minder waar! Die ervaring had me positief verrast. Wist je dat je via Outlook een groot aantal tools hebt om je heel goed te organiseren? Je vindt er bijvoorbeeld to-dolijstjes. Ik kan niet meer zonder deze features. 

Zekerheid of vrijheid?

Zoals je misschien kan afleiden uit mijn vorige antwoorden, ga ik meestal voor zekerheid. Wel ben ik blij dat ik als zelfstandige een zekere vrijheid voel. Ondernemen gaat gepaard met onzekerheden en risico’s. Het hoort erbij. In het begin vond ik dat nogal overweldigend. Gelukkig groeit je comfortzone en wen je aan die risico’s. Een goede mix is essentieel! 
Benieuwd naar meer? Via Instagram ontdek je het wellness en outdoor aanbod van Gervi. 
Beeld: Jacinta Simons