Wist je dat een mantra een van de snelste manieren is om de persoon te worden die je wil zijn? Door luidop je dromen vorm te geven, ontwikkel je een mindset die klaar is voor de next level. Benieuwd hoe je deze krachtige tool onder de knie te krijgt?

Negatieve gedachten

“I am the greatest!” Geloof jij dat Muhammed Ali de grootste was toen hij dit voor de eerste keer luidop zei? Uiteraard niet. Een mantra zorgt ervoor dat je wordt wie je wil zijn. Het is een positief antwoord op die interne dialoog van jou. Die negatieve gedachten die zichzelf altijd maar herhalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan 80% van de vrouwen negatieve gedachten toelaten. Over hun lichaam, hun prestaties, de mening van anderen… Gevolg: je gaat je gedragen volgens die gedachten.

Creëer een mantra voor elk onderdeel in je leven dat je naar een hoger niveau wil brengen.

Beinvloed je onderbewustzijn

De invloed van je persoonlijke peptalk is dus van onschatbare waarde. Je kan die interne dialoog voor of tegen jezelf laten werken. Wil je komaf maken met die negatieve gedachten? Creëer dan een mantra waarin je neerschrijft wat je wil bereiken en wie je moet zijn om dat te bereiken. Herhaal dit vervolgens dagelijks. Door dit luidop te doen, beïnvloed je je onderbewustzijn en ga je de grenzen van je beperkingen aftasten.

Een mantra voor elk onderdeel

Wil je zowel op je werk beter presteren als thuis meer orde creëren, of gezonder koken? En als het kan ook wat meer sporten? Alles is mogelijk, want je bent tot veel meer in staat dan je op dit moment denkt. Er is gelukkig geen maximaal aantal mantra’s dat je ’s morgens mag opzeggen. Creëer dus een mantra voor elk onderdeel in je leven dat je naar een hoger niveau wil brengen.

In 5 stappen naar jouw mantra

  1. Schrijf op hoe de ideale versie van jezelf eruitziet in de onderdelen die je wil verbeteren
  2. Schrijf ook neer waarom je iets wil en wees zo duidelijk mogelijk
  3. Welk soort persoon moet je zijn om je leven in een bepaald onderdeel naar een volgend niveau te tillen
  4. Wat ga je concreet doen om dit waar te maken -> is je doel te groot, breek het dan op in kleine stukjes
  5. Laat je inspireren door mantra’s van anderen

Elke maandag delen we de inspirerende mantra’s van anderen. Mag jouw mantra niet ontbreken, stuur ons dan een mailtje, of laat het hieronder achter.

 

Foto: Tom Rogerson via Unsplash