Op een zomerse dinsdagavond spreken we met drie ondernemende vrouwen af in The Nest, de showroom van Elliot & Ostrich. Wat er volgt is een warm interview over liefde op het eerste gezicht, je pad durven volgen en kiezen voor jezelf. Ontdek hier een blik achter de schermen… Het volledige interview lees je in Bossy’s Let it go Issue.

Elkaar empoweren

“Elliot & Ostrich is, zoals de naam getuigt, een zeer persoonlijk merk”, aldus Jennifer van Elliot & Ostrich. “Het is de combinatie van mijn achternaam en mijn Afrikaanse roots. De ostrich is een unieke loopvogel die maar liefst 70 kilometer per uur kan rennen. Met een kick stampt hij een leeuw bewusteloos. Die kracht, in combinatie met de sierlijkheid staat symbool voor de creativiteit en durf die wij vrouwen aan de dag leggen om onszelf en elkaar te empoweren.”

Dat Jennifer en Sylvie – de vrouwen achter Elliot & Ostrich – andere vrouwen inspireren is met het interview voor het Let It Go Issue nog maar eens duidelijk. Ze nodigden Dorothee, Noemi en Dorien uit voor een gesprek aan hun tafel. Wat de vrouwen verbindt zijn hun unieke verhalen en persoonlijke juwelen die ze door Elliot & Ostrich lieten ontwerpen.

Elliot & Ostrich
Sylvie en Jennifer, de vrouwen achter Elliot & Ostrich © Shari Ruzzi

“Dankzij dit interview besef ik opnieuw dat we echt goed bezig zijn. Het is niet omdat je al ergens staat, dat je er niet keihard voor gewerkt hebt.” – Jennifer

Drie vrouwen over hun meaningful moment

Dorothee Dubois is oprichter van The Fresh Light, een creatieve studio gespecialiseerd in fotografie en styling. Ze vertelt over haar carrièreswitch van architect naar fulltime fotograaf, liefde voor detail en haar Andrea Petite ring. “Dit juweel staat symbool voor mijn passie en creativiteit, en voelt als een bekroning voor het uitbouwen van mijn dromen tot een eigen zaak.”

Daarnaast deelt ook Noemi Blumberg haar verhaal. Ze leert je dat in elke gebeurtenis – hoe pijnlijk een ervaring soms kan zijn – altijd een vleugje geluk schuilt. Hoe Jennifer die gelukkige en moeilijke momenten verwerkte in het juweel van Noemi lees je in het volledige interview. Eén tip geeft Noemi je wel al mee: “Net zoals je geen erkenning van anderen moet krijgen, moet je niet wachten op goedkeuring om je eigen pad te bewandelen en die beslissing te bekronen met een juweel.”

De laatste ondernemende vrouw is eentje uit eigen huis: Dorien. Hoewel ze in The Nest binnenstapte met het idee om iets voor de tweeling te kopen, is ze voor een volledig andere ring gegaan. Eentje die haar herinnert aan alles wat ze de afgelopen twee jaar met Bossy heeft bereikt. Een overvloed aan dankbaarheid typeert het verhaal van Dorien.

behind the scenes_E&O
1/7 - Dorien, Dorothee en Noemi voor de camera in The Nest.
behind the scenes_E&O
2/7 - Noemi voor de lens van Dorothee.
behind the scenes_E&O
3/7 - Noemi deelt in Bossy's Let it go Issue haar persoonlijk verhaal.
behind the scenes_E&O
4/7 - Dorien voor de lens van Dorothee.
behind the scenes_E&O
5/7 - Smile!
behind the scenes_E&O
6/7 - Jennifer van E&O en Dorothee bekijken de foto's.
behind the scenes_E&O
7/7 - Iedereen benieuwd naar de foto's van Dorothee.

Vier elke milestone

Of dit interview iets losmaakte bij het duo achter Elliot & Ostrich? Zeker en vast! Deze woorden van Jennifer vatten hun reactie en het interview goed samen: “Laatst stond ik er nog bij stil dat we in het begin die kleine milestones echt vieren. Na een tijdje doen we dat niet meer. Het is bijna een evidentie geworden dat het goed gaat. Dat is zo jammer. Dankzij dit gesprek besef ik opnieuw dat we echt goed bezig zijn. Het is niet omdat je al ergens staat, dat het evident is en dat je er niet keihard voor gewerkt hebt.”

Benieuwd naar het volledige interview met Dorothee, Noemi en Dorien? Bestel Bossy’s Let It Go Issue hier

Coverbeeld: Shari Ruzzi
Beeld: Jennifer Maes