Afgelopen donderdag maakten meer dan 30 vrouwen tijd voor een heerlijk ontbijt, een talk van founder Dorien en tips van styliste Sarah Roelstraete. De kers op die (ontbijt)taart? Deze Breakfast session vond plaats in de allereerste Belgische comma store in Gent. Een recap van die inspirerende ochtend lees je hier.

Heb jij vanmorgen toestemming moeten vragen aan je partner om te mogen gaan werken? De kans is gelukkig klein. Tot 1973 was dat voor vrouwen echter wel de realiteit. We waren er ons bij Bossy niet van bewust, tot kledingmerk comma er ons, tijdens hun brandpresentatie, attent op maakte. Het merk werd namelijk opgericht in 1973, om vrouwen te inspireren op modevlak, nu ze zonder toestemming van hun partner mochten gaan werken. Toen ze vroegen of we met Bossy de opening van hun allereerste Belgische winkel in Gent wilden co-hosten, hebben we dan ook niet getwijfeld.

Een empowerend ontbijt

Bij de start van het openingsweekend, mid september, nodigden we een 30-tal ondernemende vrouwen uit voor een inspirerende Breakfast session. Na een heerlijk ontbijtje van O’YO, opende Ankie, head of marketing en pr van onder andere comma, het event. Ze had het over het empoweren van vrouwen en hoe ze dat met comma dagelijks doen. “Wij hebben de perfecte collectie voor de powervrouw in deze winkel. We zien het als onze plicht om op een actieve manier bij te dragen aan dat stukje empowerment”, geeft Ankie nog mee.
1/17 - "Tijdens dit event stond me-time centraal, heerlijk", zegt Danielle van DJAR over deze Breakfast session.
2/17 - Lonneke van comma geeft extra uitleg over de collecties.
3/17 - Iedereen werd verwend met een heerlijk ontbijtje van O'YO.
4/17 - Een preview van de najaarscollectie van comma.
5/17 - Anna Santens en Nathalie Janssens de Bisthoven praten bij.
6/17 - Creatievelingen onder elkaar: styliste Sarah Roelstraete en illustrator Klaartje Busselot.
7/17 - Ook aanwezig: Marieke Decuypere.
8/17 - Veerle Dobbelaere smult van het ontbijt!
9/17 - Tijd om te netwerken en de nieuwe shop te ontdekken.
10/17 - Head of marketing en pr Ankie van comma vertelt over het verhaal en de missie van het merk.
11/17 - Founder Dorien inspireert met een talk over grootser durven dromen.
12/17 - Stralende gezichten tijdens de talk, zo zien we het graag!
13/17 - De gasten aan het werk: praten met je buurvrouw over je dromen.
14/17 - Alleen maar blije gezichten tijdens de Breakfast session!
15/17 - "Ik leerde om betere prioriteiten te stellen", vertelt Liene Meneve na Doriens talk
16/17 - Team comma van links naar rechts: marketingmanager Britt, store manager Angelina en marketingmanager Lonneke
17/17 - De eerste Belgische winkel van comma in Gent.

Dorien’s motiverende talk vol tips

Daarna gaf founder Dorien een talk over groots dromen. Met het laatste kwartaal voor de deur leek het haar het uitgelezen moment om die onuitgevoerde doelen en dromen voor 2022 scherp te stellen, zodat we straks niet met een onvoldaan gevoel en 235 open tabbladen het jaar afsluiten. Dorien zette het publiek met een eenvoudige oefening aan het werk om grootser te dromen. Vervolgens zoomde ze in op hoe belangrijk het is om dromen te vertalen naar plannen én ze daadwerkelijk te realiseren. “Als je denkt dat je eerst alle to do’s moet afvinken om dan aan je dromen te werken, dan kom je bedrogen uit”, aldus Dorien. Haar 5 take-aways van die ochtend?

#1 Droom groots(er)

#2 Plan (vandaag nog) een meeting in met jezelf
#3 Beperk je open tabbladen of work in progress
#4 Stel 5 échte prioriteiten (en vergeet de rest)
#5 Zeg nee, ook en vooral tegen projecten die je leuk vindt
1/10 - Styliste Sarah Roelstraete deelt modetrends en stylingtips.
2/10 - Klaartje en co. luisteren aandachtig.
3/10 - Gespot op de Instagram-pagina van Jozefien: het gesprek tussen Dorien en Sarah.
4/10 - Wanneer de trends voor FW22/23 worden gedeeld, luistert iedereen aandachtig.
5/10 - En dan is het tijd om de tips in de praktijk om te zetten!
6/10 - Eva Vereecke was meteen verliefd op deze cosy winterjas van comma.
7/10 - Evi Driessen geniet en spot al enkele items die ze mee naar huis wil nemen.
8/10 - Veerle Dobbelaere en collega Elke kiezen tussen enkele outfits.
9/10 - Of Evi en Dorien het hier over de kinderen hebben? Mogelijks...
10/10 - Eva en Liene over welke items ze uitgekozen hebben uit de comma-collectie.

Altijd een poweroutfit

Daarna vervoegde styliste Sarah Roelstraete Dorien om het publiek nog enkele modetrends en tips mee te geven. Zo had Sarah het over het belang van poweroutfits en hoe je die nu juist creëert. “Pakken zijn opnieuw in, we houden er weer van om ons op te kleden”, vertelt Sarah. “Je kan zo’n look meer casual maken met een trui in plaats van een blazer of net upgraden door met een wit hemd te werken.” Sarahs ultieme tip voor drukbezette ondernemende vrouwen? “Neem op zondag een momentje voor jezelf terwijl je je looks voor de hele week creëert. Dat zorgt voor rust in je hoofd én je gaat altijd goed gekleed de deur uit.”

Investeren in nieuwe looks

Na de talks werden de tips van Sarah meteen in de praktijk omgezet, en werd er naar hartelust geshopt. Wat wil je, wanneer je 30 vrouwen loslaat in een gloednieuwe kledingwinkel? (lacht) De eerste indruk van de winkel volgens ondernemer Klaartje Busselot? “Deze store is heel overzichtelijk en straalt veel rust uit. Dat vind ik heel aangenaam.” Comma’s store manager Angelina bevestigt de keuze voor veel ruimte. Bovendien is ze absoluut verliefd op het prachtige pand in de Brabantdam. Wij vragen haar waarom elke ondernemende vrouw hier best wat tijd voor zichzelf inplant: “Iedereen is welkom, ook jij! Mijn team en ik zullen je verwennen met persoonlijk advies bij een typisch stijlvolle comma outfit.”

Ook benieuwd naar de nieuwe comma store in Gent? Speciaal voor Bossy lezers biedt comma exclusief 20% korting aan op de nieuwe collectie, geldig tot 30/09. Neem je voucher (digitaal) mee als je een kijkje gaat nemen.