Voor Klaar is het nu of nooit. Haar product wall.k.dot, een educatief stickerspel, zit in de pre-salefase. Begin november start de productie. “Ik wil met mijn product een verschil maken voor kinderen, ook die met leerproblemen. En voor professionals die kinderen spelenderwijs willen meenemen in de wereld van letters en cijfers.”

Klaar, het zijn spannende tijden voor jou, hé?

Ja, enorm! Ik zit volop in de pre-salefase van mijn product wall.k.dot, een stickerspel dat van leren kinderspel maakt. Aan het einde van de herfstvakantie wil ik vijfenzeventig bestellingen binnenhalen om mijn product te laten produceren. Het is een ongelofelijk spannende periode en ik kijk ernaar uit om zowel kinderen als hun ouders te laten kennismaken met mijn product.

Voor wie heb je wall.k.dot gecreëerd?

In eerste instantie voor mijn eigen kinderen. (lacht) Toen mijn oudste zoontje in het eerste leerjaar zat, en naar huis kwam met papieren vakantieblaadjes, merkte ik dat deze manier van leren hem niet altijd motiveerde. Ook voor mijn jongste vond ik het moeilijk om leuk én duurzaam én liefst ook nog mooi educatief speelgoed te vinden. Ik daagde mezelf uit om dit zelf te ontwikkelen. Ik ben als architecte graag creatief bezig, heb ervaring met belettering en oog voor design en interieur. Met wall.k.dot vielen de puzzelstukjes in elkaar. Uiteraard wilde ik niet alleen mijn eigen kinderen aanzetten om al spelend bij te leren, maar ook andere kinderen en ouders die mogelijkheid bieden. Zeker nu we allemaal wat meer thuis zitten, kan dit spel een fijne afwisseling zijn of zelfs helpen bij het preteachen.

Klaar (6 of 11)

“Bij ons hangen de dots overal. De grote stickers hangen in de gang en in de slaapkamer, de minidots in de douche, het bad en de auto. Elke ondergrond moet immers getest worden.” Klaar

Je missie gaat zelfs verder: een maatschappelijk relevant en duurzaam merk uitbouwen.

Klopt, ik ben geboeid door alles wat met kinderen te maken heeft. In een ander leven was ik wellicht kleuterjuf of pediater geworden, maar dat draaide anders uit. Met dit project kan ik echt iets betekenen voor kinderen én hun ouders, want geloof me, speelgoed dat je niet moet opruimen, maakt elke ouder blij! (lacht) Met wall.k.dot maken we ook het verschil voor kinderen met leerproblemen en professionals, zoals logopedisten of leerkrachten, die kinderen spelenderwijs willen meenemen in de wereld van letters en cijfers. Ook  kinesisten die kinderen begeleiden in hun revalidatie, of kinderen met een motorische achterstand bijwerken, zijn verrast door de mogelijkheden van het spel. Zij kiezen dan bijvoorbeeld het spel met de lichaamsdelen.

De toepassingen lijken me inderdaad eindeloos.

Dat kan ik met trots bevestigen. De afgelopen maanden zijn de stickersets reeds getest door logopedisten, juffen, ouders en uiteraard kinderen van verschillende leeftijden. Ze stonden allemaal versteld van de mogelijkheden. De ene hangt de dots in de wachtruimte, de ander in de praktijk of het klaslokaal, of zelfs in de gang op school. Momenteel worden de dots ook ingezet bij een gezin dat een peuter heeft met motorische achterstand, zij gebruiken ze als aanvulling op de sessies bij de kinesist. Geweldig toch?! Bij ons hangen de dots overal. De grote stickers hangen in de gang, de minidots in de douche, het bad en de auto. Elke ondergrond moet immers getest worden. (lacht) Mijn oudste zoon maakt nog snel een rekensom terwijl hij zijn jas aandoet, de kleinste zoekt de letters van zijn naam terwijl hij in bad zit. Het leuke is dat leren op die manier iets wordt dat kinderen uit zichzelf doen, zonder dat je ze ertoe moet aanzetten. Ik vind het ook prettig om te zien dat mijn kinderen, ondanks het leeftijdsverschil, toch mooi samen kunnen spelen. Afhankelijk van het niveau van je kind, kan je de moeilijkheidsgraad van het spel aanpassen door middel van de dobbelstenen en andere hulpmiddelen.

SMART DOTS 123 a
Het zoontje van Klaar test, telt en speelt met de dots.

Je hebt niet alleen een educatief spel op de markt gebracht, het is ook nog eens duurzaam én gebruiksvriendelijk.

Dat vond ik zelf heel belangrijk. Elke sticker bestaat uit drie lagen: een zelfklevende laag, een print- en een laminaatlaag. Die laatste beschermt de print tegen uv-licht en krassen, en zorgt ervoor dat je de stickers makkelijk kan afwassen met een vochtige doek. Dankzij de speciale luchtkanaaltjes in de lijmlaag ontstaan er geen bellen en blazen onder de stickers wanneer je ze plaatst. Ze bestaan 100% uit pvc-, en ftalaatvrij materiaal. De verwijderbare lijmlaag zorgen ervoor dat de stickers perfect afneembaar zijn zonder dat je muur beschadigd wordt. Je kan ze zelfs opnieuw aanbrengen als je ze zorgvuldig verwijdert.

Wil jij je kinderen, leerlingen of patiëntjes al spelenderwijs laten leren en bewegen? Pre-order dan voor 9 november jouw wall.k.dot-set naar keuze. De eerste tien Bossy-lezers die afrekenen met de kortingscode ‘Bossy’ krijgen een korting van 10%. Alle pre-orders worden voor 6 december bezorgd, right on time om Sinterklaas of de Kerstman te spelen.

Volg het verhaal van Klaar via Instagram