In dit digitale tijdperk kunnen laptop en smartphone bijna alles. Toch zien we de laatste tijd steeds meer mensen teruggrijpen naar pen en papier. Waar heeft dit gezellige duo zijn comeback aan te danken? Wij zochten het voor je uit.

Een boost voor je creativiteit

Schrijven op papier kan je creativiteit boosten en helpt je out of the box te denken. Last van een writer’s block? Klap je laptop dicht en haal er pen en papier bij. De kans is groot dat de inspiratie vanzelf komt. 

Hallo geheugen!

Om tijdens het schrijven de coördinatie van je hand te kunnen sturen, moeten zowel je linker- als rechterhersenhelft actief zijn. Het gevolg? Wat je opschrijft, blijft beter hangen. Maak tijdens je volgende meeting eens notities op papier en ontdek het verschil. 

Een persoonlijke touch

Verjaardagskaart, kerstkaart of thank you note; een met de hand geschreven tekstje is persoonlijker dan de gedrukte versie. Geen tijd om alles met de hand te schrijven? Zet er dan zelf je naam onder. Een klein detail dat een groot verschil maakt!

Een mindfull moment

Wie regelmatig teruggrijpt naar pen en papier, brengt meer tijd offline door. In onze overprikkelende digitale wereld is dat soms heel erg welkom. Geniet daarom bewust van de tijd zonder laptop en smartphone en maak er een mindfull moment van.

Een kwestie van stijl

Niets leuker dan tijdens een meeting een mooi notitieboekje uit je tas toveren of to-dolijstjes maken met een prachtige pen. Wie net als ons fan is, zal het beamen: een vulpen geeft net dat tikkeltje meer cachet.

Benieuwd naar de wereld van pen en papier? Ga dan op 17, 18 of 19 oktober langs bij Sakura Fountain Pen Gallery. Tijdens het Nakaya Pen Event ontdek je er één van de meest gerenommeerde Japanse pennenmakers ter wereld.

Meer info vind je op de website van Sakura Fountain Pen Gallery.

Beeld: Joanna Kosinska via Unsplash