Het geheim van een geslaagde werkgarderobe schuilt niet in het perfecte hemd, maar in wat je ónder dat hemd draagt. Maak komaf met afzakkende beha bandjes en ongepaste decolletés met deze gids.

Onder een hemd: spacer

Dé favoriet op de werkvloer is natuurlijk het krakend witte hemd. Maar welke beha doe je daaronder aan? De beste keuze is een spacer. Hoewel deze beha een futuristische naam heeft, ziet deze er verrassend neutraal uit. De beha krijgt zijn naam door de lichte stof die je lichaam ademruimte geeft. Ook zitten de bandjes naar binnen waardoor ze niet afzakken. Ideaal als je de focus liever op jouw presentatie houdt in plaats van jouw beha.

Probeer de beha in de winkel uit onder een wit T-shirt om te testen op doorschijnende kleuren of vormen.

Onder een bovenstuk met open schouders of rug: strapless beha

Die nieuwe truien met open schouders zien er misschien wel hip uit, ideaal zijn ze niet om een beha onder te dragen. De oplossing: een strapless beha. Zoek een workproof beha zonder onnodige franjes – maar met oog voor detail – zoals de pearl strapless.

Onder zwierige kleedjes: full cup wire

Voor sommige outfits hebben we liefst dat alles zo weinig mogelijk beweegt. Met een hoog uitgesneden cup zit je veilig voor zowat elk zwierig kleedje of comfy sweater. Wat je er ook boven draagt: de full cup wire houdt alles op zijn plaats. Zo kan je gerust de dansvloer onveilig maken op het kantoorfeestje, zonder het onderwerp te worden aan het koffiemachine de dag erna.

Koop meerdere alledaagse beha's. De band rekt uit als je de beha langer dan drie dagen achter elkaar draagt.
mj_pearl_nat_0102125_02

Houd de aandacht op jouw presentatie in plaats van jouw beha.

Onder een gedecolleteerde blouse: pearl heart shape

Wanneer je voor een subtiele decolleté gaat, wil je hier op de werkvloer ook niet té veel aandacht op vestigen. Laat de push-up beha daarom thuis en kies voor een pearl heart shape die de natuurlijke curve van jouw buste omlijnt.

Onder nauwaansluitende kleren: balconnet beha

Wanneer je een promotie wilt vieren of na het werk een date hebt gepland, mag het weleens wat meer zijn. Maar onder een meer aansluitend kleedje is jouw standaardbeha meestal niet zo flatterend. Probeer daarom eens een balconnet beha. Omdat de cups horizontaal uitgesneden zijn, staan deze dichter tegen elkaar wat jouw borsten een mooie vorm geeft. Een decolleté is in dit geval wel niet aan te raden.

Meer inspiratie nodig? Ga eens langs bij Marie Jo voor de ideale werk-beha.

70% van de vrouwen draagt de verkeerde BH-maat. Of je nu wil of niet, deze verandert altijd. Meet daarom elk jaar jouw cupmaat opnieuw.