“Een modemuze straalt een authentieke kracht”, deelt Sofie Desaegher van feel good store Les Folies de Sofie. En als je aan een modemuze denkt, mag je gerust aan jezelf denken. Vind je dat nog moeilijk? Sofie geeft je drie tips hoe je vandaag al je eigen modemuze kan zijn. 

1/ Je pakt het podium dat je verdient 

Een modemuze straalt een authentieke kracht uit. Het heeft dus weinig te maken met budget of bepaalde modemerken. Een modemuze weet in welke stukken ze helemaal zichzelf is. En het beste nieuws? Ook jij kan je eigen modemuze worden. Een belangrijke verandering in je leven zoals het opstarten van een eigen zaak is een grote transformatie. Jij evolueert, je kledingkast dus ook. Zo kan het goed zijn dat je het gevoel hebt dat je jezelf even kwijt bent. Sommige stukken passen niet meer bij wie je in de huidige fase van je leven bent. Ga daarom uit je comfortzone en ontdek wie je écht bent en hoe kledij je kan helpen om je doelen te bereiken – om die volgende versie te worden. 

Probeer dit eens uit

Zoek een modemuze
Nog voor je je eigen modemuze wordt, kan je inspiratie halen bij anderen. Als we denken aan een modemuze, sommen we bekende namen zoals Beyoncé of Jane Birkin op. Maar eigenlijk hoef je het volgens mij helemaal niet zo ver en groots te zoeken. Denk aan iemand uit je omgeving: een vriendin, collega of je eigen mama. Iemand naar wie je opkijkt en volgens jou vol power in het leven staat.
Les Folies de Sofie_Bossy
© BEELD HEELT
 “Je eigen modemuze worden gaat ook om jezelf herontdekken.” 
 – Sofie

2/ Je weet wat je wil uitstralen tijdens belangrijke mijlpalen

Weten wat je wil uitstralen is helemaal niet oppervlakkig. Integendeel. We investeren allemaal graag in onze business, maar investeren in onze kledingkast? Dat durven we tussen alle to do’s en projecten wel eens te vergeten. Zonde, want een kledingstijl die bij jou past, ondersteunt je leven op en naast de werkvloer. Een broek in je lievelingskleur, die sjaal in je favoriete motief… ze geven je kracht tijdens belangrijke meetings of andere mijlpalen. Als je weet wie je bent, waarvoor je staat én welke kledingstukken dat positieve gevoel boosten, trek je sneller klanten aan die bij je passen. Jij bent het visitekaartje van je bedrijf.  

Probeer dit eens uit

Maak je eigen moodboard
We vinden zoveel inspiratie op platformen zoals Instagram en Pinterest. Sommigen van ons kunnen niet stoppen met beelden op te slaan zonder daar effectief iets mee te doen. Ga terug naar de essentie. Wat is je antwoord op de vragen: wat wil jij uitstralen? Hoe wil jij je voelen als je een outfit draagt? Met die antwoorden ga je aan de slag voor je moodboard. Mijn tip: benader je moodboard vanuit verschillende invalshoeken. Vertrek vanuit je favoriete kleurenpalet, mode-icoon of bepaalde stijl zoals sporty chic. Laat je moodboard even voor wat het is en kom er na een paar weken op terug. Na de tweede of derde keer je jouw moodboard bekijkt, weet je beter welke stijl je volledig aanspreekt. 

3/ Je hebt meer overzicht, geld en energie

Ik sta soms zelf versteld bij het effect dat kleding kan hebben op een vrouw. Klanten die bij mij bijvoorbeeld een ‘Rock your Closet’-stylingtraject volgen, ondergaan indrukwekkende transformaties. Doorheen dat traject ondersteun ik mijn klanten ongeveer twee maanden om de stijl te vinden die écht bij hen past. Na het traject weten ze beter wat ze willen en voelen ze zich weer goed in hun vel. Ze durven opnieuw het podium te pakken. Jezelf de moeite waard vinden, er is toch geen beter cadeau dan dat? Uiteraard is een overzichtelijker kledingkast ook mooi meegenomen, die bespaart je veel tijd en energie. Je eigen modemuze worden gaat ook om jezelf herontdekken. Opnieuw koesteren wat er al jaren in je kledingkast hangt. Niet meer lukraak iets kopen, maar jezelf bewust iets gunnen. Dat juich ik iedereen toe! 

Probeer dit eens uit

Visuele reminder
Druk je moodboard af en hang het op in je kledingkast. Zo heb je een visuele houvast voor als je niet weet wat je moet aandoen. Wat je ook kan helpen is een stylesheet. Hierin staan alle outfitcombinaties met bijhorende stylingtips voor jou al netjes opgesomd. In mijn stylingtraject ‘Rock your Closet’ leer ik je hoe jouw kleerkast onder handen kan nemen mét onder andere moodboards en stylesheets

Meer tips van Sofie? Volg haar via Instagram of boek een ‘Rock your Closet’-traject via haar website. Als Bossy-lezer ontvang je in de maand maart €100 shoppingbudget cadeau!  

Beeld: Beeld Heelt