In de zomer wilt jouw lichaam weleens niet mee. Lukt het opstaan wat moeilijker? Vliegt jouw concentratie na vijf minuten de deur uit? Krijg je geen hap binnen? Dit heeft meestal een simpele oorzaak: je drinkt te weinig water. Cisel Atak van Kinetico Aquacare vertelt hoe je zonder dorst de zomer doorkomt.

Hoeveel water moet je eigenlijk drinken?

Het is afhankelijk van jouw lichaam hoeveel water je nodig hebt. Als je veel vocht verliest doorheen de dag, zal je meer water moeten drinken. De gemiddelde aangeraden hoeveelheid water voor een volwassene is 1,5 tot 2 liter per dag. Het is heel belangrijk dat je dit doel haalt. Je lichaam bestaat immers voor 50 tot 70 procent uit water. Water drinken zorgt voor een betere doorbloeding én een frissere huid. Wacht daarom niet tot je dorst hebt, maar blijf gehydrateerd doorheen de dag.

Wacht niet tot je dorst hebt om water te drinken.

Kraantjeswater Deluxe

Je zal nu wel al weten dat plastic flessen een pest zijn voor het milieu. Sta je niet te springen om over te schakelen op kraantjeswater? Je bent niet alleen. Veel mensen houden niet van de smaak van kraantjeswater. Ook is ons leidingwater veel minder gezond dan je zou denken. Ja, ons leidingwater wordt wel degelijk gefilterd maar toch blijven er schadelijke stoffen achter. De oplossing? Met een waterfiltratiesysteem van Kinetico Aquacare tover je kraantjeswater om tot een gezond én lekker alternatief. Je kan zowel plat als bruisend water maken. Om een uniek smaakje te geven aan je water, kan je wat schijfjes limoen of muntblaadjes aan jouw fles toevoegen.

Voeg schijfjes limoen of muntblaadjes toe voor een uniek smaakje.

“Met een waterfiltratiesysteem hoef je de berging niet vol te stoppen met flessen water én spaar je geld uit.”

Wees voorbereid onderweg

Met een waterfiltratiesysteem thuis is het gemakkelijk om af en toe een glas kraantjeswater naar binnen te gulpen. Maar als we onderweg of op het werk zijn, vergeet je al snel een flesje water mee te nemen. Zo beland je meestal toch weer met dat plastic flesje in jouw handen. Maak er daarom een gewoonte van steeds jouw persoonlijke waterfles bij de hand te hebben. Zo moet je ook niet steeds naar de winkel achter nieuwe flessen water.

Kweek de gewoonte om steeds jouw waterfles bij te hebben.

Niets vergeten?

Beeld je het volgende scenario in: om 7uur vanavond komen al jouw collega’s barbecueën, mét partners. Je hebt lekkere slaatjes voorbereid, goede wijn gaan halen en de muziek staat op het ideale volume. Zeker dat je niets bent vergeten? Op een zwoele zomeravond wordt er, naast wijn, ook best veel water gedronken. Met een waterfiltratiesysteem heb je altijd voldoende water in huis. Zo hoef je jouw berging niet vol te stoppen met flessen water én spaar je geld uit!

Gezuiverd water deze zomer? Vraag gratis advies

Beeld: Philipp Kämmerer via Unsplash