Enkele weken geleden trokken fotografe Nouchka en Dorien eropuit om nieuwe beelden voor Bossy te shooten. Nouchka liet Dorien proeven van haar nieuw concept: de Female Leader Shoot. Hoe ze dit ervaarde, en of dit iets voor jou kan zijn, ontdek je in deze behind the scenes! 

#1 Alles uit handen

“Foto’s zijn zo belangrijk”, gaat Dorien van start. “Dat merk ik dagelijks wanneer we bij Bossy bezig zijn met de juiste teksten en beelden te combineren. Ik vind het dan ook een must om af en toe een shoot voor mijzelf in te plannen zodat ik steeds leuke én passende foto’s heb om in te zetten, zowel online als in het magazine. Dat foto’s bij je passen, klinkt logisch, maar is het niet altijd. Op een foto komt alles samen. Van de locatie over je outfit en je make-up tot je lichaamstaal: elk detail moet kloppen. Naar aanleiding van de Female Leader Shoot, die ik bij Nouchka boekte, kon ik rekenen op haar expertise om alle onderdelen op elkaar af te stemmen. Daarbij nam ze alles uit handen. Jep, àlles! (lacht) Als drukbezette ondernemende mama voelde dit als een cadeautje. Ik wist toen al dat deze shoot de investering waard was.”
bynouchka07092218
Eén van de vele foto's, genomen tijdens de Female Leader Shoot © BY NOUCHKA

“Ik vind loslaten ontzettend moeilijk, maar met zo’n team van experts voelde het echt goed.”

#2 D-DAY

“Dankzij Nouchka’s goeie voorbereiding hoefde ik ’s morgens gewoon op de staan en in mijn auto te springen richting Second Mood in Turnhout”, lacht Dorien. “Eens daar kon ik genieten terwijl Evara zich ontfermde over mijn haar en make-up. Nouchka keek al eens rond welke hoekjes geschikt waren voor welke foto’s, want de poses hadden we vooraf al overlopen tijdens een call. Ze ging ook kort de buurt verkennen, want ze wist dat ik graag enkele foto’s had in openlucht. Ik was ondertussen heerlijk aan het genieten. Eerlijk: ik vind loslaten ontzettend moeilijk, maar met zo’n team van experts voelde het echt goed.”
Wat er nog besproken word tijdens zo’n call? Nouchka stelt locaties en MUA’s voor, legt uit hoe je best een moodboard maakt en overloopt de dag van A tot Z, zodat je over niets hoeft te stressen.
031AD53D-5CBA-41C5-BD83-9372555C77DD
Dorien en Nouchka op de set

“Ik lachte er op los! Niet alleen omdat ik graag lachend op de foto sta, maar ook omdat ik oprecht genoot van deze ochtend.”

“Ondanks de voorbereiding voelde ik me net voor we van start gingen wat onzeker. Mijn lichaam voelt, sinds ik gestopt ben met borstvoeding geven, wat anders, en ik weet nog niet goed wat ik ervan vind… Gelukkig weet Nouchka hoe moeilijk het is om voor de camera te staan. Ze veegt zo’n gevoelens niet onder de mat, maar maakt er net ruimte voor. Tijdens de shoot wist ze me ongelofelijk goed op m’n gemak te stellen. Ze vroeg of Evara nog even kon blijven om te checken of alles er ook goed uit zag op beeld. Vervolgens testten we enkele poses en liet ze me de foto’s bekijken op haar camera. Ik weet niet hoe ze het doet, maar daarna voelde ik me helemaal in mijn element. Ik lachte er op los! Niet alleen omdat ik graag lachend op de foto sta, maar ook omdat ik oprecht genoot van deze ochtend.”

“Een Female Leader Shoot is pure verwennerij. Dat merk je niet alleen tijdens de voorbereiding of de shoot zelf, maar ook daarna, wanneer Nouchka je mee uit lunchen neemt. Tijdens de lunch praatten we gezellig na over de shoot en over de struggles die we ervaren als ondernemer. Heerlijk dat hier tijdens zo’n dag ook ruimte voor is. Ik weet dat Nouchka van haar Female Leader Shoot een echte beleving wil maken, en dat is haar meer dan gelukt!”

bynouchka07092273
Deze foto kan team Bossy straks gebruiken wanneer we onze XMAS Box promoten © BY NOUCHKA

#3 Razendsnel resultaat

“Nog een pluspunt aan werken met Nouchka? Ze is razendsnel. Enkele dagen na de shoot zaten de foto’s al in mijn inbox. Het klinkt misschien wat narcistisch, maar ik kon er naar blijven kijken! (lacht) Op zo’n moment weet je weer: het was hoog tijd voor een nieuwe shoot en ik kan niet wachten om deze foto’s te delen, online en in het nieuwe magazine!

CHECKLIST 

Is zo’n Female Leader Shoot iets voor jou?

O Je weet waar jij en je business staan en waar je naartoe wil.
O Je bent een succesvolle kennisondernemer, een creatieve dienstverlener, coach of artiest.
O Je bent op zoek naar krachtige foto’s die jouw verhaal weergeven.
O Je bent druk bezig met het uitbouwen van je imperium. 
O Je wil je niet bezighouden met het plannen van een fotoshoot. 
O Je wil graag investeren in een dag waarop je een volledige beleving krijgt. 

Wil jij jezelf zo’n Female Leader Shoot cadeau doen? Contacteer Nouchka voor meer info.

Omslagbeeld: BY NOUCHKA