In de technische wereld kan Ellen de Brabander van allround 3D-visualisatiebureau Urban Studio goed haar vrouwtje staan. Maar om nog meer in haar zone of genius te komen, heeft ze een goed netwerk nodig waarop ze kan vertrouwen. Sinds haar samenwerking met AXA Verzekeringen bespaart Ellen tijd zodat ze nog meer energie kan investeren in haar zaak. 
Ellen, kan je ons meer vertellen over jezelf en Urban Studio?
Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders waren ondernemers, bijna iedereen van mijn broers en zussen heeft een eigen zaak. Tien jaar geleden begon ik als project engineer met mijn zaak Urban Studio in bijberoep. Urban Studio is een allround 3D-visualisatiebureau voor gebouwen en infrastructuur. Mijn zaak bleef langzaamaan groeien waardoor ik nu fulltime voor Urban Studio werk. Sinds vorig jaar ben ik overgestapt van een eenmanszaak naar een bv. Samen met mijn collega’s maak ik 3D-opmetingen en 2D-tekeningen. Daarnaast moduleren we 3D’s met visualisaties en bieden we fotografie aan voor onze klanten in het buiten- en binnenland. Ik zet enorm in op efficiëntie om fouten te vermijden en tijd te besparen. 
Hoe ben je terechtgekomen bij AXA Verzekeringen? Wat sprak je aan bij hen? 
Ik kwam voor het eerst in contact met AXA Verzekeringen toen ik een huis kocht. Dat is ongeveer twee jaar geleden. De service beviel me zo goed. Het team van AXA Verzekeringen stond me professioneel bij waar nodig. Daarvoor was ik nog klant ergens anders. Wanneer ik een vraag had, kon ik niemand bereiken. Ik vond dat helemaal niet fijn. Nu beheert AXA Verzekeringen al mijn verzekeringen omdat ik zo tevreden ben. Als ondernemer komt er soms zoveel op je af en moet je alles zelf doen. Net daarom is het fijn dat je meteen een duidelijk antwoord krijgt op een vraag. 
Ellen de Brabander_Urban Studio_Bossy
© LUCIENNE DE BRABANDER
“In zulke digitale tijden is het echt bijzonder om zo’n persoonlijk contact te hebben. In zoveel opzichten ben je bij AXA Verzekeringen geen nummer.” 
– Ellen
Hoe was je ondernemerssituatie voor jullie samenwerking en hoe gaat het nu? 
Vroeger waren mijn verzekeringen verspreid over verschillende kantoren. Hierdoor had ik geen overzicht. Nu zijn al mijn verzekeringen gebundeld bij hetzelfde kantoor en heb ik persoonlijk contact met het team. Voor de financiering van mijn bv had ik bijvoorbeeld een gesprek met de directeur van mijn regiokantoor. In zulke digitale tijden is het echt bijzonder om zo’n persoonlijk contact te hebben. Ik ben net gestart met mijn bv en kan die extra tips en adviezen zeker gebruiken. In zoveel opzichten ben je bij AXA Verzekeringen geen nummer. Dat merk je aan de manier waarop ze je ondersteunen maar ook hoe hun website is opgemaakt. Op hun website vind ik meteen alle informatie terug die ik zoek, net omdat het zo gebruiksvriendelijk is. Via de online onderschrijvingstool AXA Business Pack bespaar je tijd want via de tool vind je ook alles snel terug. Dankzij de verzekeringspackage AXA Business Pack krijg je dekkingen op maat van je behoeften als starter en van je zaak. Je kan snel voor een of meerdere professionele verzekeringen offertes vragen. 
Waarom vind je de online onderschrijvingstool van AXA interessant voor ondernemers? 
Al je verzekeringscontracten worden bij elkaar gebundeld waardoor je een mooi en gedetailleerd overzicht krijgt. Je weet waarvoor je gedekt bent en krijgt persoonlijk advies van een makelaar die je enige contactpersoon is. Heb je nog vragen? Dan krijg je altijd snel een antwoord. Ik vind AXA Business Pack interessant voor zowel startende als iets meer ervaren ondernemers. Het bespaart je heel wat tijd. Dat is handig, want als ondernemer kom je altijd tijd te kort. (lacht) 
Welke tip wil je onze Bossy-lezers nog zeker meegeven?
Ik zit in een technische wereld en kom niet zoveel andere vrouwen tegen. Gelukkig kan ik wel goed mijn vrouwtje staan. (lacht) Toen ik startte met mijn onderneming, was het ondernemerschap erg gericht op mannen. Nu is dat gelukkig anders. Ook in de technische sector krijgen vrouwen meer zichtbaarheid. Vrouwen die andere vrouwen motiveren, dat is inspirerend. Volgens mij is het enorm belangrijk om zulke rolmodellen te hebben, in de technische wereld en in andere sectoren. Ik ben daarom eigenlijk heel blij dat ik Bossy ken. Hopelijk kan ik tijdens één van jullie events netwerken met andere ondernemende vrouwen. 
Wil jij net zoals Ellen je verzekeringen online onderschrijven via
het AXA Business Pack? Naast een simulatie van de prijzen voor je dekkingen op maat en een gepersonaliseerde offerte, geniet je bij onderschrijving (online of bij je makelaar) ook van voordelen zoals een voorkeurstarief bij Unpaid voor hulp bij het innen van onbetaalde facturen en gratis online medische consultaties en psychologische bijstand. Meer details over AXA Business Pack vind je hier.
Beeld: Lucienne de Brabander