De zomer is éindelijk in het land. Dat betekent: wat afstand nemen van je to-dolijst, (hopen op) mooi weer, genieten van qualitytime met je f(r)amily én tijd nemen voor inspiratie. Nog voor je richting zon, zee of strand vertrekt verzamelen we vijf leading ladies die je op hun beurt inspireren.  

1/ Duurzame student-ondernemer Zoë de Cock

Elk jaar deelt Gentrepreneur awards uit aan ambitieuze student-ondernemers. Als er iets is wat we onthouden van deze awards is dat ze de prille carrière van elke student-ondernemer een boost geven. Tijdens vorige edities vielen Charlotte Matthys van NONA Drinks en Laura Verhulst van Madam Bakster in de prijzen. Vorige maand mocht Zoë de Cock van het upcycling label Renee de award van Student-Ondernemer 2022 naar huis nemen. Ook benieuwd naar wat Zoë doet? Volg haar dan via Instagram

2/ Workin mom Catherine Marcelle Reitman

In de Netflixserie ‘Workin’ Moms’ zien we vier vrouwen die alle ballen proberen in de lucht te houden. De reeks is ondertussen toe aan het zesde seizoen. De hoofdrol is, zoals in de vorige seizoenen, weggelegd voor Catherine Marcelle Reitman die tevens het brein is achter deze geniale reeks. Met ‘Workin’ Moms’ wil Catherine verschillende moeders aanspreken. Zo vertelde ze in een interview dat ze weet hoe eenzaam het moederschap kan zijn. Catherine hoopt dat ze met haar serie herkenbare situaties laat zien zodat elke moeder zich minder alleen hoeft te voelen. PS: de afleveringen zijn ook grappig én herkenbaar als je geen moeder bent.

3/ Happy hiker Dorien Draps 

Eén van de voordelen van de pandemie? We gingen weer massaal wandelen én voelden dat het goed was. Dat we allemaal meer openstaan voor een wandeling inspireerde Dorien Draps. Zo heeft de Leuvense ondernemer grootste plannen voor haar zaak Op Wandel. Want na een sterk groeiende podcast en Instagrampagina start ze met een eigen Op Wandel Academy. Samen met Dorien en andere ervaren hikers leer je in verschillende video’s hoe je voorbereid aan een meerdaagse trektocht begint. Wedden dat je stap voor stap meer zelfvertrouwen krijgt dankzij haar tips? Ondertussen wint Dorien awards zoals de Belgian Travelblog Award en breidt ze de Op Wandel legacy en community verder uit. 

4/ De creatieve Lolita Olympia 

Wie het woord ‘vlogs’ hoort, denkt misschien wel aan de Youtubevideo’s van pakweg tien jaar geleden waar je het doen en laten van bekenden en minder bekenden kon volgen. De kans dat je tegenwoordig nog vlogs kijkt, is klein. Iemand die voor een uitzondering zou kunnen zorgen, is de Australische Lolita Olympia. Met haar frisse manier van ondernemen en creatieve mokken inspireert ze elke volger om de ondernemer of creatieveling te zijn die je wil zijn. Geen: regels of business cursussen. Wel: doen wat goed voelt en naar het strand gaan voor haar werkdag begint.

5/ De vooruitstrevende CEO Sarah Parent

Sarah Parent wil iedereen motiveren om niet alleen te denken aan de toekomst, maar er ook naar te handelen. Zelf is ze een fantastisch voorbeeld van aanpakken. Zo richtte ze twee jaar geleden samen met Antoine Geerinckx Goforest op. Met haar zaak helpt ze de ecologische voetafdruk van ondernemingen en particulieren te compenseren door bomen aan te planten waar de nood aan herstel van het klimaat, de biodiversiteit en natuur het hoogst is. Sarah doet dit niet alleen, maar werkt samen met haar gedreven team en (internationale) partners. Daarnaast mag Sarah zich finaliste van de WOMED Award 2021 noemen en spot je haar regelmatig als gastspreker op podcasts en events. Wil Sarah binnenkort live aan het werk zien? Eén van de volgende events op het programma is The Conference van Ladies on the Road.
Welke leading lady moeten we volgens jou in de gaten houden? Laat het ons weten via Instagram of hello@wearebossy.be 
Omslagbeeld: Dorien Draps door Tales By Light