Een coworkingspace, is dat iets voor mij(n team)? Die vraag stelden Maartje, Guy en Margaux zich ook. In dit artikel delen ze met je waarom ze vandaag trotse en productieve coworkers zijn.

Guy Gelaude is managing director bij digital talent en business partner NedWorks. Zijn team is gespecialiseerd in het linken van bedrijven met digitale professionals. Niet enkel plaatsen ze marketing talent op permanente en tijdelijke basis bij klanten, daarnaast ontwikkelen ze ook trainingen en marketingstrategieën voor grote bedrijven, KMO’s, start-ups en scale-ups. Guy en zijn team hebben een hub in de Gentse Zuiderpoort. Soms spot je ze ook in de Spaces locaties in Brussel of in het buitenland!

“Vroeger hadden we een groot kantoor”, vertelt Guy. “Té groot zo blijkt. De pandemie maakte duidelijk dat je een werkplek flexibel mag inrichten. Een mindset waarvan ik al mocht proeven tijdens mijn carrière bij Google. Op een vooruitstrevende manier kon ik als werknemer genieten van kantoorruimtes waar beleving en co-creatie centraal staan. Als bedrijfsleider wilde ik dan ook diezelfde ervaring binnen NedWorks creëren. Het duurde niet lang vooraleer we hier bij Spaces terechtkwamen. Er zijn niet alleen flexibele formules, ook delen Spaces en Nedworks dezelfde cultuur. Net als hen vinden we elementen zoals vrijheid en co-creatie belangrijk. Een perfecte match dus!”
Spaces_Bossy
© ZIDIS

“Een gevarieerde werkplek is niet alleen efficiënter maar ook een must.”

– Guy

“Met ons team zitten we in Gent en in Brussel. We zijn vaak onderweg voor gesprekken met klanten en daarom hebben we er bewust voor gekozen om geen vaste plekken te hebben per persoon. Willen we samenzitten voor een teammeeting? Dan boeken we een ruimte. Doen we een een-op-eengesprek? Dan maken we gebruik van de verschillende meeting booths die er zijn. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat één bureau per werknemer hebben achterhaald is, gezien de echte waarde in de flexibiliteit zit. Deze mindset vind ik perfect aansluiten bij de nieuwe realiteit van werken. Ik denk dat professionals vandaag de ruimte moeten krijgen om bij hun klanten te kunnen werken maar ook thuis of op kantoor. Een gevarieerde werkplek is niet alleen efficiënter maar ook een must. Het stimuleert onder andere innovatie en co-creatie. Spreek ik met een klant af in Brussel? Dan kan ik na het gesprek verder werken in een Spaces in de buurt. Dankzij Spaces kan je werkelijk overal werken. Zo hebben we op kantoor een wereldkaart en zijn er al collega’s die locaties in Lissabon, Parijs, Berlijn hebben uitgetest. Cool toch? De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en service van host Brigitte zijn extra pluspunten.” 

Margaux Bouckaert is director van The French Kiss Club. Ze werkt twee dagen in één van de vele coworkinglocaties van Spaces. Meestal vind je Margaux samen met haar collega’s in Spaces Gent of Antwerpen. 

“We zijn een jong én groeiend bedrijf”, vertelt Margaux. Samen met vier vennoten werk ik aan The French Kiss Club. Drie van de vier vennoten wonen in Antwerpen. Een andere vennoot en ik wonen in Gent en dus waren we op zoek naar een coworkingspace. Eén ding was zeker: ik wil niet vasthangen aan één locatie. Ik werk zowel thuis als op kantoor. Soms ben ik ook onderweg voor salesgesprekken. Dankzij connecties ging ik op bezoek bij Spaces voor een kennismaking. De organisatie en werking werden me vlot en vriendelijk uitgelegd, ik voelde me meteen welkom. De keuze was snel gemaakt!”
Bossy_Spaces
© THE FRENCH KISS CLUB

“Het team van Spaces ontzorgt je. Op die manier blijft er ruimte over voor hetgeen ik echt wil doen: focussen!”

– Margaux

“Een groot voordeel aan Spaces? Deze coworkingspace inspireert je om te netwerken met andere bedrijven en ondernemers. Het communitygevoel is hier enorm aanwezig. Hoewel ik hier nog maar een paar maanden zit, heb ik al zoveel bijgeleerd van mijn ‘collega’s’ hier. Ik weet dat ik bij andere ondernemers terechtkan voor vragen of hulp. Ook mijn deur staat altijd open voor hen. Die interactie is van onschatbare waarde! Een ander pluspunt dat ik absoluut waardeer is de focus op flexibiliteit. Zo kan je je abonnement snel aanpassen en boek je snel meetingruimtes via de Spaces app. Ik moet echt aan niets denken wanneer ik hier werk. Mijn smartphone maakt automatisch verbinding met het WiFI-netwerk, de werkruimtes zijn altijd verzorgd… Het team van Spaces ontzorgt je. Op die manier blijft er ruimte over voor hetgeen ik echt wil doen: focussen!”

Maartje Roskams is Project Coordinator bij IDF Europe. Als ambitieuze intrapreneur vertegenwoordigt ze samen met haar collega’s mensen met diabetes en in de gezondheidszorg. Dit doen ze met verschillende activiteiten om onder andere het beleid beïnvloeden en het publieke bewustzijn vergroten. Maartje werkt twee à drie dagen per week in de kantoorruimtes van Spaces in Brussel of Gent. 

“IDF Europe is een internationale organisatie”, deelt Maartje. “Vandaar is het handig dat we als werknemers op verschillende locaties in België en ver daarbuiten kunnen werken. Altijd thuiswerken bleek voor de meeste collega’s contraproductief en dus waren we op zoek naar een nieuwe locatie. Via mijn werkgever kwam ik bij Spaces terecht. Werken doen we meestal in één van de Brusselse plekken, maar zelf werk ik geregeld in de Gentse Zuiderpoort.”

“Elke locatie ademt productiviteit uit.”

– Maartje

“Waarom zouden andere ondernemers Spaces moeten overwegen? De coworkingruimtes zijn niet alleen voorzien van een mooi interieur, ook het team maakt het verschil. Zo is de koffiebar in Gent een echte meevaller. Een praatje met de uitbater Ricardo doet je meteen goed voelen. Je legt hier meer externe contacten en breidt je netwerk sneller uit. Ik kan me in Spaces ook veel beter concentreren. Elke locatie ademt productiviteit uit. Is dat niet iets wat elke werkgever interessant zou vinden? (lacht)”

Wil je na het lezen van dit artikel ook aan het werk in één of meerdere locaties van Spaces? Vind hier meer informatie.

Omslagfoto: IWG voor Spaces