Hoe een dag als head of events en communication eruitziet? Mieke Van de Gehuchte van Zebrastraat neemt je vandaag mee op pad en laat je zien wie of wat haar dag maakt. “Met ons teamwork weten we elke klant te ontzorgen en een fantastisch event te organiseren, daarin maken we volgens mij het verschil.”

7.00 uur 

Ik ben niet echt een ochtendmens, eerder eentje die graag snoozet. (lacht) Zowel mijn dochter als ik hebben verschillende snoozemomentjes nodig. Mijn koffie helpt me om langzaam wakker te worden, echt ontbijters zijn we dus niet. Ik heb het geluk dat ik dicht bij mijn werkplek Zebrastraat woon. Mijn korte maar gezellige fietsritten naar en van het werk zijn heilig. Het is een momentje voor mezelf. Ik ontdek dan nieuwe muziek of beluister een podcast.

9.00 uur

Elke dag is anders, en zeker wanneer je voor Zebrastraat werkt. Ik vind dat fijn want ik ben niet het type om een routinematig takenpakket te hebben. Er kunnen veel onverwachte to do’s op je afkomen. Net daarom vind ik het belangrijk om structuur te brengen om de korte- en langetermijnplannen vorm te geven. Geloof me, ik heb verschillende tools geprobeerd, maar werk sinds dag één het liefst met een old school Excelbestand. (lacht) Dat is mijn houvast wanneer ik teammeetings heb. In onze meetings overlopen we de events en projecten die binnen een week gepland staan. Het fijne aan Zebrastraat is dat we naast onze events en congressen voor bedrijven, ook onze eigen events organiseren. Deze locatie is een bruisende setting midden in het centrum van Gent waar wonen, cultuur en evenementen samenkomen, wat een fijne kruisbestuiving is. Zo zijn er 114 appartementen, een vaste collectie met kunstwerken, maandelijkse vernissages en onze wekelijkse concerten in de XYZ lounge waar we opkomend talent ruimte geven. Ik vind het bijzonder om elke week opnieuw die puzzel te leggen samen met het team. Met ons teamwork weten we elke klant te ontzorgen en een fantastisch event te organiseren, daarin maken we volgens mij het verschil. Ik ben dan ook erg trots op mijn collega’s.
Zebrastraat_Bossy
© ZEBRASTRAAT
“Er zijn veel mogelijkheden in Zebrastraat. Ik kan daarom onmogelijk mijn fiere glimlach verbergen tijdens een site visit.”
– Mieke 

13.00 uur

De ene dag help ik nog mee voor een event, de andere dag lunch ik op tijd. Ik moet toegeven, de keren dat we met het volledige team samen eten zijn zeldzaam. Net daarom is het net leuk als het ons wél lukt om dat te doen. 

14.00 uur 

Veel mensen kennen deze mooie parel in Gent nog altijd niet. Daarom zijn site visits essentieel. Bij zo’n bezoek vertel ik met veel plezier het verhaal van Zebrastraat en toon ik onze zalen. Zo is er de grote congresruimte voor 200 personen, een achttal kleinere vergaderlokalen en de XYZ Lounge, onze exclusieve netwerkruimte waar het lanceringsevent van Bossy’s Reflect Issue werd georganiseerd. Je voelt dat die laatste locatie veel indruk maakt bij elke gast door het werk van kunstenaar Didier Faustino. Daarbovenop hebben we ons binnenplein waar we in de zomer ZEBRA BEACH organiseren. In de wintermaanden is er onze winterse pop-upbar Zebra Woods die binnenkort opnieuw van start gaat. Er zijn oneindig veel mogelijkheden in Zebrastraat. Ik kan daarom onmogelijk mijn fiere glimlach verbergen tijdens een site visit

18.00 uur 

Elke donderdag zetten we deuren van het Zebra Café open voor iedereen. We beginnen elke donderdagavond met een dj-set van TLP en eindigen met een concert onder de noemer van Showcase#Music, waar we een platform bieden aan jonge, opkomende bands. Voor mij is dat één van de hoogtepunten van de week. 

20.00 uur

Hoe tof mijn werkdag ook is, ik kijk er enorm naar uit om naar mijn gezin te gaan. Eens thuis, praten we bij met lekker eten. Soms staat er ‘s avonds een vriendinnendate gepland of ga ik naar de fitness of een spinningles

Dit maakt mijn dag

Ik merk op dat de meeste mensen worstelen om tijd te nemen voor zichzelf wanneer hun werkagenda vol staat met deadlines. Wat ik graag doe om te ontspannen? Kiezen voor een podcast wanneer ik strijk. (lacht) Het liefst luister ik naar verhalende podcasts zoals Bob. Op zulke momenten kan ik volledig tot rust komen en alles vergeten. Daarnaast lees ik ook graag. Alleen vind ik het moeilijk om het momentum te vinden om een boek te lezen. Voor mij is ‘Een klein leven’ van Hanya Yanagihara een must-read. Een klassieker die me weet te raken.   

Benieuwd naar wat Zebrastraat te bieden heeft? Ga naar hun website voor meer details én events.

Beeld: Zebrastraat