Iets nieuws aantrekken geeft me altijd een glorieus gevoel. Iets nieuws vinden daarentegen bezorgt me heel wat frustraties. Shoppen is een tijdrovende kunst. Gezien ik de gave noch de tijd bezit, klopte ik aan bij Nathalie van Tiffanys. Voor ik het wist werden losse stuks leuke looks…

Eén truitje

Sinds Bossy bolt, ruil ik mijn pyjama ’s morgens niet langer voor mijn joggingbroek. De afgelopen weken kon je op z’n minst druk noemen. Ze waren gevuld met meetings, lezingen, terrasjes en presentaties. Geen jogging-gelegenheden dus. Ik had welgeteld één truitje waar ik me echt goed in voelde. Resultaat: ik droeg het al-tijd. Na enkele dagen waste ik het vlug om te voorkomen dat ook anderen dat zouden merken.

Denk in outfits, niet in losse stuks. Hierdoor sta je veel minder lang voor je kleerkast.

skinny jeans

Winkelen is gewoon mijn ding niet. Op zaterdag ga ik liever met mijn man en laptop naar een koffiebar, dan de nieuwste collecties te ontdekken. Shoppen is voor mij frustratie en tijdverlies. Waag ik wél een poging, dan is de kans groot dat mijn goed humeur, samen met die té skinny jeans, in het pashokje blijft liggen.

Van kattenbak tot kledij

Gelukkig beheer ik ondertussen de kunst van het uitbesteden. Zo doet N. vanaf nu de kattenbak en sport ik onder begeleiding van Thomas en co. Toen Nathalie van Tiffanys me vertelde dat ik dat shoppen ook kon uitbesteden, was ik laaiend enthousiast. Ze verzekerde me dat ze in amper twee uur tijd enkele nieuwe outfits voor me kon samenstellen.

Boek in het begin van een seizoen een personal shopping sessie en geniet het hele seizoen van je nieuwe looks.

“Losse stuks worden looks en voor ik het weet pas ik de ene outfit na de andere. Het rek ‘hebben’ is beduidend gevulder dan het rek ‘mag weg’.”

Bye bye comfortzone

Mijn briefing: looks waarmee ik zowel mee naar een meeting als een avondje met klanten of vrienden kan aanschuiven. En outfits die ik onderling ook nog eens kan combineren. Ik, veeleisend? Bwao. Nathalie stelde me enkele vragen en nam me mee, samen met een leeg kledingrek, door de winkel. Amper twintig minuten later hing het rek vol. “Sommige stukken liggen buiten je comfortzone”, lachte ze. “Die moet je gewoon eens proberen.”

Kies af en toe voor kleur, dat heeft een positieve invloed op jezelf en de mensen rondom jou.

Frustratie vs. keuzestress

Nathalie is duidelijk opgegroeid in Tiffanys – haar ouders openden de eerste winkel zo’n vijftig jaar geleden. Losse stuks worden looks en voor ik het weet pas ik de ene outfit na de andere. Het rek ‘hebben’ is beduidend gevulder dan het rek ‘mag weg’. Frustratie maakt plaats voor keuzestress… Dus zo voelt shoppen?!

Stijlkoningin met superpower

Amper twee uur en dubbel zoveel outfits later ben ik oprecht gelukkig. Sinds mijn personal shopping sessie heb ik nog geen seconde te lang voor mijn kast gestaan. Voor elk event heb ik meteen een gepaste outfit. Geen frustratie, geen tijdverlies. Mijn outfits werden niet duurder door de tips van Nathalie en de dosis zelfvertrouwen kreeg ik er gratis bij. Je boekt je eigen personal shopping gratis telefonisch of online.

Durf uit je comfortzone komen, maar kies altijd voor comfort.

Tiffanys telt vijftien winkels in België. Ik boekte mijn personal shopping sessie in Sint-Niklaas, waar het aanbod zo groot is dat kiezen een onmogelijke opgave lijkt. Gelukkig wist Nathalie de perfecte combinaties te maken.

Op zoek naar nog meer stijlvolle inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op hun Instagram en Facebook-pagina. Of kom langs tijdens het Fashion Talks Event op donderdag 9 mei in Tiffanys Sint-Martens-Latem.

Foto: chuttersnap via Unsplash