Ben je op zoek naar een interieuroplossing op maat van je bedrijf? Of wil je je nieuwe kantoorruimte inrichten? Deze ondernemer heeft onlangs de hulp ingeroepen van Dhélia, interieurarchitecte bij IKEA. Ze geeft je een inkijk in haar nieuwe kantoor en vertelt je waarom het advies van Dhélia haar professionele leven een boost geeft.

Een club waar je wil bijhoren

Naast korting op een selectie leuke extra’s voor jezelf – én je personeelgeniet je als lid van IKEA Business Network ook van tips tijdens één uur gratis interieuradvies. Weet je niet meteen welk soort tapijt het beste in je inkomhal past? Dan krijg je bij zo’n bondige vraag snel een antwoord van een interieurspecialist van IKEA die je voorstellen geeft op basis van je noden en stijl.

Wil je meer advies voor een groter project dan kan je een gesprek inplannen voor een compleet interieuradvies. Dat kan aan een voordelig tarief. Als lid van IKEA Business Network krijg je advies voor de helft van de normale prijs. Bovendien heb je de mogelijkheid om online cursussen bij te wonen over onder andere bedrijfsmanagement. Wat extra handig is volgens deze klant? “Alle kassatickets vind je makkelijk terug in je online account. Maar vergeet dan zeker je Business Network kaart niet te scannen in de winkel of om in te loggen als je online koopt. (lacht) En dan heb ik het nog niet over de gratis koffie of thee tijdens een bezoek in de winkel.”

Interieuradvies op maat

Waarom deze advocaat lid is van de IKEA Business Network? Ze wilde haar advocatenkantoor Cabinet d’avocats à Mons herinrichten volgens een totaal concept. En dat het liefst met een stijl die samenhangt met de bedrijfsvisie. Op haar wenslijst: een natuurlijke sfeer en zwarte accenten die zorgen voor een finishing touch. Wat haar meteen opviel bij de start van de samenwerking? De warme ontvangst. “Ik had eerlijk gezegd een aantal vooroordelen. IKEA is een grote keten, vooral bekend als cash and carry bedrijf. Bij IKEA Business Network is alles op maat van de klant. Het moet gezegd: ik ben erg tevreden van de kwaliteit, de service en hoe gemakkelijk het is om een bestelling op te volgen. En dan heb ik het nog niet over de leverings- en montagediensten. Het persoonlijke onthaal door het IKEA Business Team heeft me ook verwend. De follow-up tijdens dit project en de dienst na verkoop zijn ook zeer vlot verlopen. Van idee tot het ontwerp: alles wordt voor jou tot in de kleinste details gepland.”
IKEA
“Alles wat ik vroeg werd gerespecteerd zoals de stijl, de verhouding van de meubels tot de ruimte en het budget” 
advocate, klant bij IKEA

Respect voor stijl, timing en budget 

Deadlines zijn heilig. Ook voor de klant: “De timing werd gerespecteerd, net zoals de gewenste stijl. Wat ik vooral waardeerde was dat we de plannen, een 3D-schets én een lijst kregen met het meubilair dat voor elke kamer was uitgekozen. Dankzij die lijst heb je meteen een overzicht over de verschillende meubels en het budget.” Uiteraard staat tegenover een samenwerking een kostenplaatje. Ze vertelt daarover graag het volgende: “Wat de prijs van de interieurservice betreft, denk ik niet dat IKEA kan overtroffen worden. Dhélia, de interieurarchitect die me bijstond, begreep de stijl van een klant onmiddellijk. Ze heeft een project afgeleverd dat volledig overeenkomt met mijn verwachtingen. Meer zelfs, Dhélia aarzelde niet om een stapje verder te gaan.” 
Bossy_IKEA

“Dankzij het gebruik van natuurlijke tinten en materialen zorgen we voor een serene sfeer in het advocatenkantoor, wat de gesprekken met klanten alleen maar ten goede komt.

– Dhélia, interieurexpert bij IKEA

Japandi-stijl voor meer rust en minder conflict

Dhélia heeft zich voor dit project laten inspireren door de Japandi-stijl. Volgens haar was deze stijl de perfecte match voor het kantoor van de advocate omdat het zowel ontspanning als verfijning uitstraalt. Deze stijl combineert het comfort van Scandinavisch design met warme, natuurlijke texturen en zacht meubilair in combinatie met elegantie van het Japanse decor. De bemiddelingsruimte waar ze haar cliënten in conflict bijeenbrengt, moest rustgevend zijn. Dankzij het gebruik van natuurlijke tinten en materialen zorgen we voor een serene sfeer in het advocatenkantoor, wat de gesprekken met klanten alleen maar ten goede komt. Het moeilijkste aan dit project? De kantoren bevinden zich in een woonhuis. Daarom moesten we enkele slimme ideeën bedenken zoals het verdelen van de zithoek in twee delen voor de wachtkamer.” Of deze klant tevreden is over haar samenwerking met IKEA en Dhélia? “Ik heb IKEA Business Network al aan verschillende vrienden en professionele contacten aanbevolen. Alles wat ik vroeg werd gerespecteerd zoals de stijl, de verhouding van de meubels tot de ruimte in combinatie met de Japanse elegantie en het budget.”
Wil je een interieuroplossing op maat voor je kantoor? Word lid van IKEA Business Network via deze link en boek meteen een afspraak met een interieurexpert. Goed om te weten: de eerste sessie is gratis!
Beeld: IKEA