Smaakmakers is een reeks recepten die ontwikkeld zijn door lokale chefs, receptontwikkelaars en foodies uit België. Julie, waar vond jij de inspiratie voor je recept?
Julie: Bij tomatensaus denken we snel aan pasta, net daarom vond ik het leuk om geen pastarecept te bedenken. De Provençaalse quiche die je vanaf nu op de Crisp-app vindt, is een zeer lekker gerecht dat je meteen kan klaarmaken. Voor het recept liet ik me inspireren door restjes. Ik wist op een avond niet meteen wat ik ging klaarmaken en keek in de voorraadkast. Al snel had ik genoeg ingrediënten om een eenvoudige, maar heerlijke quiche te maken. Toen Crisp me vroeg naar een gerecht voor onze Smaakmakers-samenwerking dacht ik meteen aan de Provençaalse quiche. De ingrediënten vind je allemaal terug bij Crisp en zijn van topkwaliteit. De basilicum bijvoorbeeld is vers. Je merkt dat er in de zongedroogde tomaatjes veel tijd is gekropen. Dat verschil proef je waardoor de smaken echt goed zitten. En natuurlijk kan je ook de Think Tomato-sauzen via Crisp bestellen.
Charlotte: Ik vind het recept van Julie heel leuk omdat het toont hoe je met zeer weinig ingrediënten een smaakvolle quiche kan maken. De kwaliteit van de ingrediënten maakt het verschil. Haar sauzen zijn op zo’n manier bereid en dat je altijd op een snelle manier een lekkere maaltijd op tafel kan toveren. Minder is meer is ook het idee achter Crisp. Een recept hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zolang je maar een goede tomaat en basilicum hebt.