Het liefst eet je elke dag lekker, simpel én gezond. Maar na een lange werkdag heb je soms geen energie meer om in de keuken te staan. Zeker als het zonnetje schijnt, wil je het liefst nog de laatste straaltjes meepikken. Met deze drie recepten van Julie Van den Kerchove laad je jouw batterijen op. 

Low Carb on a Budget

Je hebt een drukke planning en weinig zin om in de keuken te staan. Maar je wil wel voor jezelf en je lichaam zorgen? Iemand die je hierbij kan helpen is Julie Van de Kerchove. Met haar boek ‘Low Carb on a Budget’ deelt ze recepten waarvoor je maar een kwartier in de keuken hoeft te staan. Daarnaast deelt ze nog tips om de prijs van die verse gerechten zo laag mogelijk te houden. En als extraatje krijg je een inkijk in haar lowcarb-keuken. Benieuwd naar haar recepten? We selecteerden alvast drie topgerechten.  

Kickstarter voor je dag

Moet je ‘s morgens vroeg de deur uit en heb je geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Voor deze groene ontbijtsmoothie gooi je alles in de blender en heb je op vijf minuten je breakfast on the go
Groene ontbijtsmoothie
Groene ontbijtsmoothie

1 persoon – 5 minuten

Wat heb je nodig? 

240 à 360 ml water
½ kop diepvriesmango
2 eetlepels hennepzaad
½ rijpe avocado
¼ komkommer
2 handenvol spinazie (zie tips)

stevia (of andere ketozoetstof), naar smaak

Zo maak je de groene ontbijtsmoothie

  1. Mix alle ingrediënten tot een romige groene smoothie. Breng op smaak met stevia of andere ketozoetstof naar keuze.
  2. Werk eventueel af met schijfjes nectarine of wat rood fruit, en keto-granola of een handvol gemengde noten/pitten.

Diner en lunchproof

Je avondeten én je lunch voor de volgende dag voorbereiden op één avond? Win tijd met deze courgettenoedels met linzenbolognese. 

Maak wat extra en bewaar het in porties in je diepvries, het gerecht blijft tot drie maanden goed.
Courgettenoedels met linzen-bolognese
Courgettenoedels met linzenbolognese

3 personen – 15 minuten voorbereiding – 20 minuten gaartijd

Wat heb je nodig?

1 grote ui
3 eetlepels extra vierge olijfolie 
2 wortels
250 g champignons
2 stelen witte selderij
zwarte peper en zeezout
1 eetlepel Italiaanse kruiden
800 g tomatenblokjes
150 g gedroogde linzen
4 courgettes

optioneel: 1 à 2 teentjes knoflook

Zo maak je courgettenoedels met linzenbolognese:

  1. Versnipper de ui en hak eventueel de knoflook fijn. Bak ze glazig in een grote kookpan met olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de wortels, champignons en selderij in stukjes. Voeg ze toe aan de pan en laat ze even meestoven. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden zoals oregano en rozemarijn.
  3. Giet de tomatenblokjes bij de groenten samen met de gedroogde linzen. Voeg 250 ml water toe en laat alles rustig pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn. De gaartijd verschilt per soort linzen, dus check altijd de verpakking.
  4. Maak ondertussen de courgettenoedels met behulp van een spiraalsnijder.
  5. Serveer de noedels met de linzenbolognese en eventueel wat verse basilicum.

Het perfecte vieruurtje voor op kantoor

Deze brownies zijn de ideale snelle snack voor tijdens een meeting of na een uurtje volle focus op een nieuw project. 

Nutellabrownies
‘Nut-ella’-brownie

9 brownies – 15 minuten voorbereiding – 20 minuten baktijd

Wat heb je nodig? 

100 g amandelmeel (of hazelnoten die je fijnmaalt)
100 g ketozoetstof
35 g cacaopoeder, ongezoet
1 koffielepel bakpoeder
¼ à ½ koffielepel zeezout
2 grote eieren
90 g boter, ongezouten
125 g hazelnootpasta
20-tal blauwe bessen
1 handvol hazelnoten, gehakt

20 g donkere chocolade, geraspt

Zo maak je ‘Nut-ella’-brownies

  1. Verwarm de oven of airfryer voor op 175 °C.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom: het amandelmeel, de ketozoetstof, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zeezout.
  3. Klop de eieren los in een tweede kom, smelt de boter op een laag vuur en giet de gesmolten boter bij de eieren.
  4. Meng de droge met de vloeibare ingrediënten tot een dik deeg.
  5. Bedek een bakvorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven (of 15 minuten in de airfryer). Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je het in stukken snijdt.
  6. Serveer de brownies ‘puur’ of met extra toppings: meng de hazelnootpasta met 1 à 2 eetlepels water, tot je de gewenste textuur krijgt. Breng eventueel extra op smaak met een lepel ketozoetstof en 2 snufjes zeezout (tenzij de notenpasta al gezouten is).
  7. Werk de brownies af met de hazelnootpasta, blauwe bessen, wat licht geroosterde hazelnoten en geraspte donkere chocolade.

Heb je zin om nog meer snelle recepten van Julie uit te proberen? Haal het boek ‘Low Carb on a Budget’ in huis en doe iedereen op kantoor watertanden met heerlijke lunches en snacks.

Beeld: Julie Van den Kerchove