9 brownies – 15 minuten voorbereiding – 20 minuten baktijd
Wat heb je nodig?
100 g amandelmeel (of hazelnoten die je fijnmaalt)
100 g ketozoetstof
35 g cacaopoeder, ongezoet
1 koffielepel bakpoeder
¼ à ½ koffielepel zeezout
2 grote eieren
90 g boter, ongezouten
125 g hazelnootpasta
20-tal blauwe bessen
1 handvol hazelnoten, gehakt
20 g donkere chocolade, geraspt
Zo maak je ‘Nut-ella’-brownies
- Verwarm de oven of airfryer voor op 175 °C.
- Meng de droge ingrediënten in een kom: het amandelmeel, de ketozoetstof, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zeezout.
- Klop de eieren los in een tweede kom, smelt de boter op een laag vuur en giet de gesmolten boter bij de eieren.
- Meng de droge met de vloeibare ingrediënten tot een dik deeg.
- Bedek een bakvorm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven (of 15 minuten in de airfryer). Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je het in stukken snijdt.
- Serveer de brownies ‘puur’ of met extra toppings: meng de hazelnootpasta met 1 à 2 eetlepels water, tot je de gewenste textuur krijgt. Breng eventueel extra op smaak met een lepel ketozoetstof en 2 snufjes zeezout (tenzij de notenpasta al gezouten is).
- Werk de brownies af met de hazelnootpasta, blauwe bessen, wat licht geroosterde hazelnoten en geraspte donkere chocolade.