Het was de afgelopen weken even anders, maar sinds kort mogen we terug de baan op. Vlot, veilig én voordelig van punt A naar punt B rijden? We zoomen dieper in op de Business Solutions en vertellen je waarom een Mercedes-Benz bedrijfswagen iets voor jou kan zijn.

Fiscaal voordeel

Een bedrijfswagen klinkt aantrekkelijk, maar kom jij daarvoor in aanmerking? Officieel kan iedereen een bedrijfswagen verkrijgen, maar de regelgeving verschilt van bedrijf tot bedrijf. Ben je werknemer? Bespreek dan de mogelijkheden met je werkgever. Indien je over een firmawagen beschikt die ook voor persoonlijke doeleinden mag worden gebruikt, dan geniet je van wat de fiscus een voordeel in natura noem. Hierop wordt je belast. Ben je zelfstandig, in hoofd- of bijberoep, dan is een bedrijfswagen fiscaal aftrekbaar. De mate waarin je bedrijfswagen fiscaal aftrekbaar is, hangt af van je statuut en de CO2-uitstoot van de wagen.

Kopen of leasen

Wanneer je als zelfstandige een bedrijfswagen aanschaft, sta je voor de keuze: kopen of leasen? Wat is het grote verschil? Een bedrijfsauto kopen is per saldo voordeliger – geld lenen kost immers ook geld – het nadeel is dat je de auto in één keer moet betalen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je cashflow. Bij een leaseauto is dat anders. Deze uiterst flexibele financieringsformule is bestemd voor beroepsgebruik en biedt je de mogelijkheid een wagen te huren voor een contractueel bepaalde periode, met een aankoopoptie bij het verstrijken van de overeenkomst (maximum 15%). De huur wordt zo berekend, dat de waarde van de wagen wordt afbetaald over de looptijd van het contract. De btw wordt voorgefinancierd door de leasingmaatschappij en wordt dus gespreid over de gehele duur van de contract. Hierdoor heb je meer financiële ruimte. Om van een maximale service te genieten kan de leasing via Mercedes-Benz afgesloten worden met bijkomende diensten, zoals een onderhoud- en herstellingscontract. Ook de hoogte van de leaseaanbetaling kan individueel overeengekomen worden.

Hoe lager het voordeel alle aard, hoe minder belastingen je betaalt en hoe meer loon je overhoudt.

Zuinige selectie

Bij een bedrijfswagen hoort een bepaald budget. Maar de juiste opties kiezen is lastig, tijdrovend en achteraf kom je vaak te duur uit. Mercedes-Benz heeft dit goed begrepen. Daarom hebben de Business Solutions een uniek samengestelde configuratie: de A-Klasse, B-Klasse, de CLA Sportsedan en Shooting Brake, de GLA, de C-Klasse Berline en Break, E-Klasse Berline en Break, GLC en GLC Coupé. Ze zijn allemaal uitgerust met opties die voor jou als professional een echte meerwaarde bieden. Deze selectie bevat de zuinigste motorvarianten, en in het bijzonder de Plug-In Hybride varianten die ook nog eens fiscaal vriendelijk zijn dankzij hun lage CO2-uitstoot. Bovendien werden de wagens fiscaal geoptimaliseerd waardoor je geniet van een lager voordeel alle aard. Hoe lager het voordeel alle aard, hoe minder belastingen je betaalt en hoe meer loon je overhoudt.

Een bedrijfswagen is niet alleen fiscaal interessant, het is ook het ideale uithangbord voor je zaak. Wees je dus bewust van de indruk die je ermee achterlaat. Zorg dat je bedrijfswagen in de lijn ligt van je visie en filosofie die je wil uitdragen.

Op zoek naar een bedrijfswagen die bij jou past? Ontdek Mercedes-Benz Business Solutions hier.