Onlangs kroop founder Dorien achter het stuur van de nieuwe Mercedes-Benz GLB. Hoe dat haar beviel, lees je nu in Bossy’s Mommy Issue. In dit artikel beantwoordt ze enkele vragen die binnenkwamen over de nieuwe GLB.

1/ De wagen lijkt enorm groot! Kan je er vlot mee parkeren?

Dat was ook mijn reactie toen ik de nieuwe Mercedes-Benz GLB voor het eerst zag. Ik had al gelezen dat de wagen zeer ruim is en tegelijk ook compact. Ik was ontzettend benieuwd hoe het merk deze twee vereisten had weten te verzoenen. En ik moet zeggen: het is de perfecte combo. De wagen voelt veilig – iets wat ik zelf heel belangrijk vind – maar is niet té groot. Parkeren gaat vlot dankzij de 360°-camera, die je helpt om een plekje te zoeken, en de achteruitrijcamera. Als er een optie is waar ik écht fan van ben, dan is het die laatste. En met de actieve parkeerassistent parktronic is parkeren helemaal kinderspel.

2/ Ik wil ‘m ook eens testen, kan dat?

Indien je interesse hebt, kan je altijd een testrit aanvragen via deze link, online of telefonisch. Ik ben benieuwd of de wagen ook bij jou in de smaak zal vallen!

3/ Ik doe styling en heb altijd enorm veel producten mee als ik op locatie moet werken. Op zoek naar een mooie auto mét veel ruimte!

Dit is heel herkenbaar! Ik heb ook altijd ontzettend veel spullen bij: dozen met magazines, goodies, spulletjes van baby M. … Het handige aan deze wagen is dat je heel wat kwijt kan in de kofferruimte, zonder dat je passagiersruimte verliest. Ben je alleen of met twee op pad, dan kan je de passagiersstoelen makkelijk dichtklappen. In de bagageruimte is er ook een12V-aansluiting, om bv. een koeltas van stroom te voorzien en je product onderweg koel te houden. Overweeg de optie handsfree acces, dan kan je de achterklep openen door simpelweg met je voet onder de bumper te bewegen. Handig wanneer je geen handen vrij hebt wanneer je de koffer wil openen. Wel even oefenen om de traptechniek onder de knie te krijgen! (lacht)

2019 GLB X247 Launch Image
De nieuwe Mercedes-Benz GLB: ruim interieur, compact exterieur.

4/ Zijn er ‘technische hoogstandjes’ waarvan je dacht: die ga ik niet gebruiken, en waarvan je daarna toch aangenaam verrast was?

Dan denk ik meteen aan het oplaadvlak! Wanneer je je smartphone hierop legt, laadt hij draadloos op. Hij ligt daar buiten het gezichtsveld waardoor hij ook niet kan afleiden. Je kan je smartphone ook als autosleutel gebruiken. Ik dacht eerst dat het louter over ver- en ontgrendelen ging, maar je kan er zelfs de motor mee starten. Superhandig! De stoelventilatie heb ik niet getest, maar lijkt me zeer prettig op een warme zomerdag, zeker wanneer je een lange rit voor de boeg hebt. De beleving wordt met al die extra’s naar een nog hoger niveau getild, dat je er gewoon geen ‘neen’ tegen wil zeggen.

5/ Is er iets wat tegenviel? Of wat je anders had verwacht?

Ik had hoge verwachtingen van MBUX-multimediasysteem. Online las ik al dat het ‘spelenderwijs’ bediend kan worden en dat je ‘gewoon je intuïtie moet volgen’. Toen ik de eerste keer in de wagen plaatsnam, was ik best wel geïmponeerd door het grote scherm en al die knopjes. Het duurde even voor ik alles durfde uittesten! (lacht)
Het viel me verder ook op dat ik de MaxiCosi van baby M. niet echt hoog moest optillen als ik hem in de wagen wilde zetten. Meevaller!

Nu is het aan jou! Vraag je testrit aan en laat ons weten wat je van de nieuwe Mercedes-Benz GLB vindt. De kostprijs voor dit model start vanaf 31.500 euro ex. btw.