Van vroeg opstaan tot voldoende slapen: het is allemaal belangrijk voor ondernemers met een goedgevulde agenda. Hoe zij het doen? We gingen ontbijten met interieurstyliste Anne-Catherine – Clo Clo – Gerets. Naast een cappuccino en açai bowl schotelden we haar ook enkele dillema’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf

Laat mij vroeg opstaan en ik ben doodongelukkig. Ik vind er gewoon niks aan. Dat ik mijn eigen agenda zelf kan bepalen is één van de grootste drijfveren om zelfstandig te zijn. Mij zal je nooit voor tien uur ‘s ochtends zien, tenzij ik een shoot of opname heb. En bijgevolg dus ook een ochtendhumeur… Anders sta ik rond half negen op, maar plan ik nooit iets in voor ik er fysiek en mentaal klaar voor ben. (lacht) ‘s Avonds of in het weekend doorwerken doe ik met veel plezier. Ik vind het heerlijk om in actie te kunnen schieten wanneer ik daar zin in heb.

Structuur of chaos

Ik heb het gepobeerd hoor, in blokken werken, maar het is niks voor mij. In het begin vond ik dat jammer: ik dacht dat wat structuur mij meer rust zou bezorgen. Maar dan bestefte ik dat structuur mij net onrustig maakt. Het doet me denken aan mijn tijd op de middelbare school, waar alles op uur en tijd moest gebeuren. Dat vond ik verschrikkelijk. Geef mij dus maar wat gestructureerde chaos, dat werkt het beste voor mij. Elke dag is bijgevolg anders, maar elke dag doe ik wel iets wat ik redelijk graag doe. Want laat ons eerlijk zijn, als zelfstandige heb je altijd van die taken waar je totaal geen zin in hebt.

Als je zelfstandig wil worden moet je doen wat je graag doet. Je bent er 24/7 mee bezig, moet hard werken en moet er ook gepassioneerd over kunnen vertellen. Anders lukt het niet.
Bossy - 0005 - DSC_1245 - © Irmy Photography
"Het duurde een half jaar voor mijn havermoutpannenkoeken picture proof waren!” - © Irmy Coeckelbergs

Slapen: heerlijk of noodzakelijk

Ondanks dat ik een nachtraaf ben, slaap ik ook graag. Liefst acht uur per nacht en mét oogmasker! (lacht) Net omdat ik kan uitslapen, sta ik bijna elke dag met een goed gevoel op. Ook het feit dat ik daarna iets kan doen wat ik graag doe, werkt dat gevoel in de hand. Ik ben ook een snoozer. Omdat ik een goede nachtrust belangrijk vind, heb ik een tijdje mijn slaapcyclus bijgehouden met de app Sleep Cycle. Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe goed ik geslapen heb!

Uitgebreid ontbijt of koffie on the go

Ik sla nooit ‘n ontbijt over, ook niet wanneer ik het druk heb. Meestal kies ik voor iets gezonds dat ook goed vult, zoals een omelet met groenten of havermoutpannenkoeken. Het duurde een half jaar voor die picture proof waren! Als topping gebruik ik yoghurt en fruit. Ondertussen heb ik ‘n koffiemachine, maar voor ik dat had, ging ik langs bij Butcher’s coffee, Tinsel of Charlie’s. Wonen in de stad heeft zo zijn voordelen.

Bossy - 0014 - DSC_1322 - © Irmy Photography
"Ik vind het vervelend wanneer er een item op mijn lijstje blijft staan en ik het niet kan afvinken.” - © Irmy Coeckelbergs

Pyjama of stijlvolle outfit

Wanneer ik thuis werk, doe ik dat in mijn pyjama of sportoutfit. Dat laatste verplicht me ertoe die dag nog te sporten. Ik kan me zo op m’n werk storten dat ik het uur uit het oog verlies en pas uren later besef dat ik beter even een pauze neem of iets eet. Love it!

Ik maak graag kabaal. Ik raad iedereen aan zich te smijten. Er gaat niemand naar je toe komen met je droom in een doosje.

To do or not to do list

Mijn huis ligt vol lijstjes. Ik maak er op korte en lange termijn, voor vandaag, morgen of een specifiek project. Ik vind het vervelend wanneer er een item op mijn lijstje blijft staan en ik het maar niet kan afvinken. Zo heb ik onlangs een item kunnen doorstrepen dat ik al twee jaar moest doen. Het ging over het maken van een mediakit. No big deal maar ik was gestart in Photoshop en besefte dat ik dat programma eigenlijk niet genoeg onder de knie had om de taak af te ronden. Ik heb de opdracht uiteindelijk uitbesteed. Het belangrijkste is dat de taak is afgevinkt, toch?! Momenteel is structuur echt een must. Samen met mijn kersverse man open ik binnenkort een interieurzaak én ik ben bezig aan een tweede boek.

Bossy - 0018 - DSC_1357 - © Irmy Photography
"Ik zou m'n vrijheid nooit opgeven voor zekerheid.” - © Irmy Coeckelbergs

Zekerheid of vrijheid

Voor ik zelfstandig werd heb ik twee jobs in loondienst gedaan. Ik vond het verschrikkelijk! Van maandag tot vrijdag keek ik uit naar het weekend. Op zaterdag had ik de tijd van m’n leven en op zondag zat ik alweer met een knoop in mijn maag omdat maandag er opnieuw zat aan te komen. Erg hé? Nu lopen week en weekend gewoon in elkaar over en ben ik gelukkiger dan ooit. Ik zou m’n vrijheid nooit opgeven voor zekerheid.