Stappen tellen, voor velen dé reden waarom ze een Fitbit rond hun pols dragen. Ook voor mij is die smartwatch dé stimulans bij uitstek. Dat ik er sinds kort ook contactloos mee kan betalen, is meer dan een mooie extra. Voor KBC testte ik deze fancy feature uit en vertel ik je graag hoe handig betalen in een handomdraai nu echt is.

Meer stappen, minder nekpijn

Gezien er nog geen smartwatches bestaan die me vertellen dat ik beter geen pickles chips eet, ben ik gegaan voor eentje die zegt dat ik af en toe wat moet bewegen. En ja, dat helpt. Wanneer ik bel, probeer ik altijd te wandelen. Ook meetings gebeuren, indien mogelijk, al wandelend in openlucht. Resultaat: meer stappen op de teller en minder nekpijn na een dagje bureauwerk.

De gehaaste chaoot

Sinds kort kan ik mijn smartwatch niet enkel inschakelen voor fysieke maar ook voor financiële assitentie. Begin deze maand lanceerden Fitbit en KBC namelijk Fitbit Pay in België. Dit maakt contactloos betalen mogelijk. KBC ontwikkelde deze extra naar eigen zeggen voor hun actieve klanten, maar terwijl ik deze nieuwe feature uittest, merk ik dat dit ook voor de gehaaste chaoot een echte meerwaarde is.
Want hoe bereid jij je voor wanneer je in de wachtrij staat? Ik zou me aan de kassa kunnen amuseren met de boekskes en de laatste roddels in showbizzland, maar niets is minder waar. Op zo’n moment wil ik zo snel mogelijk de juiste bankkaart bovenhalen, mijn handen vrijmaken én een kartonnen doos zoeken om mijn aankopen in op te bergen. Valt het je op dat stap één en twee elkaar al meteen tegenspreken? Tot nu.

recht

“Betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart.” – Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie bij KBC

Eén vloeiende beweging

Dat Fitbit Pay geen testcase is, merkte ik meteen. KBC is dan ook niet aan z’n proefstuk toe. “Onlangs boden we al de mogelijkheid om te betalen met Garmin Pay en daar kregen we heel tevreden reacties over”, vertelt Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie bij KBC. “Momenteel loopt er ook een test met wearables waarbij klanten kunnen betalen met hun ring, horloge, armband of sleutelhanger. De reacties zijn veelbelovend. Door Fitbit Pay mee in onze mogelijke betaaloplossingen op te nemen, hopen we nog meer actieve klanten blij te maken. Sport en betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart.”

Actie

Ben jij verkocht? Om Fitbit Pay te gebruiken, moet je eerst je betaalkaart registreren in je Fitbit Wallet. Dit doe je in de app gelinkt aan jouw Fitbit Charge 3 Special Edition, Versa of Iconic. Om een contactloze betaling uit te voeren, hou je de linkerknop van je Fitbit ingedrukt totdat de digitale betaalkaart zichtbaar is op het scherm. Indien nodig voer je de 4-cijferige pincode in. Vervolgens hou je de Fitbit in de buurt van de betaalterminal totdat een bevestiging van de betaling verschijnt. Een overzicht van je drie laatste betalingen vind je terug in je Fitbit Wallet. Daarnaast kun je je betalingen ook nakijken in het rekeningoverzicht op KBC Touch en KBC Mobile en op je rekeningafschriften.

Win jouw Fitbit Charge 3 Special Edition

Voor zij die meteen naar het win-gedeelte van dit artikel scrollen: ja, ik ben tevreden dat Fitbit en KBC samen Fitbit Pay lanceerden. Via Instagram maak jij kans op één van de drie Fitbit Charge 3 Sepcial Edition’s zodat jij zelf kan uittesten hoe handig het is om contactloos te betalen. De wedstrijd loopt van 23 april t.e.m. 29 april 2019. Succes!

Beeld: Fitbit