Ooit was het in de running om hét woord van de eeuw te worden: multitasking. Het leek enkel weggelegd voor supermensen. Alleen zij die het multitasken onder de knie hadden, verdienden de titel van Supermama, Ondernemer, Werknemer van het Jaar. Terecht? Niet volgens ons. Het multitaskingfenomeen is helemaal niet zo geweldig als het lijkt. Wij stellen je graag voor aan Single Tasking.

Concentratie a.u.b.

Wees gerust: singletasken heeft niks te maken met je relatiestatus! Single Tasking is ontwikkeld om je effectiever en creatiever met je taken te laten omspringen. Taken is zelfs al veel gezegd, want vanaf nu ga je voor één taak per keer. Gedaan met mailtjes te beantwoorden terwijl je een artikel leest of tekst schrijft! Je kiest één taak en concentreert je daar ten volle op. Je gunt jezelf de tijd om je volledig op je onderwerp te smijten zonder tussendoor nog snel iets anders te doen.

Vanaf vandaag

Waarom zou je uitgerekend vandaag beginnen met een nieuwe stijl van werken? Is dat niet meer iets voor een maandag? Zeker niet! Wachten tot maandag is nooit leuk als je een nieuw idee hebt – behalve als het gaat over op dieet gaan, wacht dan maar zéker tot maandag. Start vandaag omdat het vandaag Single Tasking Day is. Ga vandaag dus voor minder stress, een betere concentratie, meer tijd en meer vrijheid. Eens je de boeien van het multitasken afwerpt, merk je al snel dat je meer ontspannen aan je goals kan timmeren. Vandaag zal je dus geen mails opstellen terwijl je een offerte maakt en tussendoor nog wat tabbladen opent. Je gaat voor één taak, één focus.

Aan de slag

  • Begin eenvoudig: mailbox dicht, smartphone aan de kant, sociale media afgesloten. Ruim je bureau op en zorg voor minimale afleiding.
  • Denk aan dat ene ding dat je wil verwezenlijken en laat je gedachten vrij stromen. Misschien vis je eindelijk wel dat creatieve idee op waar je al dagen net naast hengelt?
  • Een beetje is ook al veel: lukt het je vandaag maar vijf minuutjes om geconcentreerd te blijven? Dan is dat helemaal oké. Elk begin is een goed begin.
  • Neem een pauze, je hebt het verdiend!
Gun jezelf de tijd om iets te bedenken en te creëren. Je werkt misschien langer aan één item, maar uiteindelijk zorgt die focus op het einde van de dag voor één goed eindresultaat en niet voor vijf half afgewerkte taken!

Zelf getest

Ik stel mezelf graag als voorbeeld: ik heb beduidend langer aan deze post gewerkt dan de bedoeling was. Mijn Facebook pingelde constant, mijn mailbox riep mij luid en onophoudelijk, en ondertussen probeerde ik nog twee teksten te schrijven. Toen ik aan paragraaf twee zat van deze tekst, besefte ik dat ik mijn eigen advies maar eens moest opvolgen. Ik sloot alles af en werkte keurig aan één stuk door. Resultaat: ik ben sneller klaar en heb nog tijd voor een wandeling. Nu ben ik op tijd klaar om nog een deugddoende wandeling te maken. Talk the talk and walk the walk!

Doe jij mee aan Single Tasking Day? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: rawpixel via Unsplash