De beste tip die we je kunnen geven? Pauzeer regelmatig. Vaak hebben we het idee dat we altijd productief moeten zijn. In zo’n geval durven we vergeten dat pauze op zijn minst even belangrijk is. Af en toe eens op de pauzeknop drukken maakt ruimte voor extra headspace en ideeën. Hoe Team Bossy het liefst pauzeert? Met een zelfgemaakte koffie en iets zoet. Haal de innerlijke barista in jezelf naar boven met deze tips. 

Maak het gezellig

Zoek een plekje in huis of op kantoor dat jou echt uitnodigt om even een break te nemen. Is dat de koffiehoek in de keuken, het terras of een gezellige zetel in je home office? Belangrijk is dat deze plek je helemaal tot rust kan brengen, ook al duurt je pauze maar een vijftal minuten.

Laat je inspireren door heerlijke recepten

De perfecte koffie? Die kan je ook zelf maken! Geen paniek als je even inspiratieloos bent want er zijn zoveel recepten die je kunnen inspireren. Wat denk je van een Blondie L*tte, Havertastische Affogato of een l*tte met Earl Grey en frambozenthee? Schuim een beetje plantaardige drink op voor de finishing touch.

recept blondie l-tte

De perfecte koffie? Die kan je ook zelf maken!

Team Bossy’s favoriet: Blondie L*tte

Bereidingstijd: 5 minuten
Voor één persoon

Ingrediënten 

210 ml Alpro Barista Haver
35 g witte chocolade
1 kop koffie

Hoe maak je het?

  1. Maak zo’n 30 ml sterke koffie klaar. 
  2. Verwarm ongeveer 210 ml Alpro Barista Haver. Let op: laat de haverdrink niet koken.
  3. Meng de 30 ml koffie met de witte chocolade in je glas, en roer erin tot de chocolade gesmolten is. 
  4. Schuim de verwarmde haverdrink op zoals je verkiest (mixer, melkopschuimer of french press). 
  5. Giet het schuim over de koffie. Je homemade blondie l*tte is ready to serve

Vermijd prikkels

Ontploft je hoofd wel eens van de vele mails, to-dolijsten en opdrachten? Dan is het hoog tijd om -letterlijk- afstand te nemen van je mailbox en lijstjes. Laat even voor wat het is en ontspan kort én efficiënt zonder die smartphone in de buurt. De meeste mails en vragen kunnen zeker wel een paar minuten (of misschien zelfs dagen?) wachten. 

pauze nemen zoals een pro

Na een welverdiende break heb je frisse ideeën.

Leg jezelf in de watten

Verwen jezelf of je collega’s met een dessert, dé ideale combinatie met je homemade l*tte. Wat denk je van deze tiramisu? We twijfelen er niet aan dat je na deze welverdiende break opnieuw vol frisse ideeën zit.

Voel je het kriebelen om thuis l*ttes en andere koffies te maken? Vind hier meer inspiratie. 

Beeld: Alpro