Liesbeth Claeys deelde het grote nieuws al in Bossy’s Succes Issue: na enkele intieme events pakt ze het volgende maand grootster aan. Dan verwelkomt Liesbeth je op The Conference van Ladies on the Road. Hét event waar maar liefst een vijftiental female entrepreneurs je zullen inspireren met hun authentiek ondernemersverhaal. Benieuwd naar meer? Liesbeth vertelt je waarom donderdag 22 september dé hoogdag van het vrouwelijk ondernemerschap zal worden.

Een knallend event 

“Ik ben begonnen met een blanco blad als ondernemer”, vertelt Liesbeth. “Zo had ik onder andere geen financieel plan. Ik had eveneens geen plan en klanten toen ik met mijn andere zaak, contentcreatiebureau Perfect Story, startte. Goesting en veel ideeën om met nog iets nieuws te beginnen, dat had ik zeker en vast. (lacht) Ik startte met de events van Ladies on the Road omdat ik voelde dat er nood was aan dagevents in kleine groepen. Al snel voegde ik avondevenementen toe aan mijn aanbod. Daarna bleef het kriebelen… Ik wilde één keer per jaar knallen met xl-versie van de Ladies on the Road events. Zo is het idee voor The Conference ontstaan.” Liesbeth is oprecht blij dat er al veel initiatieven voor vrouwelijke ondernemers zijn. Volgens haar voegt elke organisator er een eigen touch aan toe.”Met mijn events wil ik dat je even het drukke ondernemersleven vergeet. Tegelijk geeft het programma je genoeg inspiratie en energie. Ik wil dat ondernemers de typische ongedwongen sfeer van Ladies on The Road meteen voelen. En nee, het is geen clubje enkel voor West- en Oost-Vlaamse ondernemers. Ook mensen van andere provincies vinden nu al de weg naar Ladies on the Road en zijn zeker meer dan welkom op The Conference! (lacht)

Kwalitatief contact

“Ik verwacht die donderdag zo’n 150 deelnemers. Dat is een pak meer dan op de andere events van Ladies on the Road. Toch wil ik ook op The Conference focussen op gezelligheid en kwalitatief contact. Die insteek past volledig binnen mijn visie: andere ondernemers met elkaar verbinden.” Liesbeth heeft als ondernemer zelf ook veel gehad aan de steun van anderen zoals Suyin Aerts die haar mentor is. “Ik wilde Suyin koste wat het kost aan mijn zijde als sidekick. Ze brengt me rust. Bovendien zal Suyin de verschillende talks op het event presenteren en modereren.” 

Eerlijke en ambitieuze ondernemersverhalen

Het programma van The Conference wordt gevuld door met een indrukwekkende line-up van vrouwelijke ondernemers. “Ik wilde hen een podium geven, letterlijk. (lacht) Alle vrouwen die op het event zullen spreken, brengen herkenbare verhalen. Ik hoop dan ook dat de deelnemers zich kunnen vereenzelvigen met de vrouwelijke rolmodellen. Elke gastspreker heeft keihard gewerkt om te staan waar ze staat. Inspirerend vind ik dat! Ik word zelf zo enthousiast van het programma van de dag”, geeft Liesbeth toe. 

Op 22 september zal Tineke Van hooland (founder van Epic10, n.v.d.r) het startschot geven met met haar keynote na een intro van Liesbeth en Suyin. Daarna volgt er een panelgesprek met organisator Liesbeth, Bossy founder Dorien Camps en Tineke. Na een koffiebreak is het de beurt aan Angélique Van Gils, Joy en Jill Van der Heijden van Pursuit. Samen met Lynn Mikolajczak van The Acquired en Evelyne Van der Looven van KUNOKA gaan ze in gesprek. Het onderwerp? Ondernemen in fashion en hoe zij vrouwelijk ondernemerschap zien. Voor de walking lunch van start gaat, is er nog een keynote van Anouck Meijer van Ampersand. De namiddag wordt gevuld met een panelgesprek tussen Isabel Ullenaers van SELF en Evelien Coppens van LilaLou Biscuits. Met talks van Ann Wauters (Game Changers), Sarah Parent (Go Forest) en Caroline Vercauteren (BonMush) is de line-up van The Conference volledig. 

Unieke locatie met zicht op de West-Vlaamse velden

“Net zoals alle andere events van Ladies on the Road wil ik ook met The Conference vrouwelijke ondernemers op originele plekken brengen. Of het nu om plaatsen gaat in Vlaanderen of in het buitenland, ik selecteer ze met veel zorg. Het spectaculaire aan het Izegemse Skyline Park, de locatie van The Conference? Een indrukwekkend 360° view met zicht op West-Vlaanderen. Natuurlijk hoop ik op mooi weer, dan kunnen we nadien met z’n allen bijpraten op het grote terras op 40 meter hoogte. Het ideale moment om nog even te netwerken.” Nog een groot voordeel van de locatie? Je zal geen minutenlang naar parking moeten zoeken. Er zijn trouwens ook veel elektrische laadpalen beschikbaar. Bovendien is de locatie filevrij en bijna volledig energieneutraal. Heb je zin in een extra netwerkmoment? Sluit je dan aan voor het exclusieve Get Together Diner met een 3 gangenmenu inclusief dranken in Mercure Roeselare. Goed om te weten: je kan ook hier overnachten voor of na het event aan een interessant tarief. 
YAY, GIVEAWAY!

Ladies on the Road deelt twee tickets uit voor The Conference op 22 september. Wil jij je kans wagen? Ga naar deze Instagrampost. Of heb je zin om meteen je tickets voor het event te boeken? Ga dan naar de website van The Conference voor meer details.

Beeld: Perfect Story