Eén keer per jaar wil Liesbeth Claeys van Ladies on The Road een grote groep vrouwelijke ondernemers samenbrengen tijdens het netwerkevent The Conference. Op donderdag 21 september verwelkomt ze je met open armen in het Brugse BMCC. “De succesformule is hetzelfde als vorig jaar, maar er zijn wel enkele nieuwigheden”, verklapt de trotse organisator je al. 

Inspirerende vrouwen op en naast het podium

“Vorig jaar was ik heel benieuwd naar hoe het publiek The Conference zou onthalen én beleven. Ik had last van stress. Gelukkig waren de reacties unaniem positief. Ik was eerlijk gezegd een beetje overdonderd door de reacties van de vrouwen op en naast het podium.” Deze keer bespeur je geen stress bij Liesbeth. Integendeel: “Ik leef met een gerust hart naar die dag toe. Het moodboard van het evenement ligt vast en het is echt prachtig!” Het doel van Liesbeth met The Conference? Eén keer per jaar een hoogdag organiseren voor een grote groep vrouwelijke ondernemers. Dat doet ze met inspirerende talks, netwerkmogelijkheden en veel positieve sfeer. “Ik kies er bewust voor om niet voor de massa te gaan want ik wil dat iedereen zoveel mogelijk kan netwerken op een ongedwongen manier. Zo zal je in verschillende sta- en zitruimtes kunnen connecteren met andere vrouwelijke ondernemers. Daarnaast voorzie ik nog een extra concept met firestarters om nog extra te netwerken.” Een goede mix tussen fun en business is voor Liesbeth belangrijk. Alle events die ze met haar zaak Ladies On The Road organiseert staan in het teken van verbinding, ervaringen uitwisselen en kennis delen. “Ik wil dat elke deelneemster met een supergoed gevoel en veel nieuwe inzichten naar huis gaat. Er zijn zowel op als naast het podium inspirerende dames aanwezig. De aanwezige dames in de zaal vind ik daarom even belangrijk als de sprekers. Wie weet staan zij binnenkort op het podium van The Conference! (lacht) Mijn tip: zie de pauzes als het ideale moment om elkaar te inspireren. We hebben stuk voor stuk een boeiend verhaal te vertellen. Kom je alleen? Dan moet je geen schrik hebben dat je daar niemand zal kennen. De ondernemers op The Conference spreken je spontaan aan. Die dynamiek vind ik heel tof!”
Liesbeth_Bossy
© PERFECT STORY

Elke spreker heeft een serieus parcours afgelegd, maar is ook blijven doorzetten. Die boodschap vind ik zeer motiverend voor elke ondernemer.”

– Liesbeth

Een goedgevuld programma

Ook dit jaar is de line-up van The Conference goed gevuld met maar liefst elf sprekers. Liesbeth is opnieuw gastvrouw van dienst. Moderator Suyin Aerts zal haar ook deze keer op het podium bijstaan. Nieuw is dat Liesbeth voor het eerst zal zetelen in een panelgesprek. Daarnaast mag je als bezoeker een podium verwachten met volledig nieuwe namen. “Ik wil een klik voelen met de sprekers van The Conference. Iedere vrouw die haar verhaal zal delen, vind ik enorm inspirerend. Elke spreker heeft een serieus parcours afgelegd, maar is ook blijven doorzetten. Die boodschap vind ik zeer motiverend voor elke ondernemer.” Zo vertelt Anja Moortgat waarom het nieuwe leiden vrouwelijk is. Klinisch seksuoloog, psycholoog en relatietherapeut Chloé De Bie geeft je onder andere mee hoe liefde je zaak kan doen groeien. Daarnaast zijn er interviews en keynotes gepland met Eline De Munck (Odette Lunettes), Amandine De Paepe (Insentials). Het panelgesprek met Sabine Caudron (Degroof Petercam), Raissa en Joyce de Haas (Double Dutch Drinks) en Vicky Buelens (Kobalt Legal en Strawberry Secrets) focust op investeren. Tijdens het tweede panelgesprek ‘Let no one steal your dreams’ zijn Zelfa Madhloum (columniste en oprichter van Bloom Jobs) en Yana Seel (Lotto Dstny) aan het woord. Het laatste panelgesprek zoomt in op creatief generalisme. Tussendoor geniet je van een lekkere lunch of koffie tijdens de breaks. 

Netwerken met zicht op de Brugse skyline

“Ik wil The Conference niet altijd organiseren op dezelfde plaats. Volgens mij is het spannender om als bezoeker telkens in een nieuwe setting terecht te komen.” Liesbeth koos voor het BMCC ofwel het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in het centrum van Brugge. “Deze gloednieuwe locatie is prachtig en iets groter dan de vorige locatie. Zelfs mensen uit de regio zijn nog niet naar het nieuwe BMCC geweest, dat vind ik net leuk. Tijdens het ontbijt, de lunch en de drinks vertoeven we in een aparte zaal waar je een prachtig zicht hebt op de skyline van Brugge. Het grote voordeel is dat het BMCC vlot bereikbaar is met de wagen en de trein.” Net zoals vorig jaar biedt Liesbeth dit jaar een Experience-pakket aan voor bezoekers die voor of na The Conferentie in Brugge willen overnachten. “Vorig jaar viel dit concept enorm in de smaak. Ondernemers konden al op voorhand netwerken en de dag erna met hun nieuwe connecties naar het event gaan. Bovendien voorzie ik deze keer een exclusieve stadswandeling. De dag sluiten we af met een heerlijk diner in Le Bois de Bruges. Dankzij het Experience-pakket kan je er een toffe tweedaagse van maken.” 

“Dit jaar zal het weer boenk erop zijn. Ik heb nog enkele verrassingen in petto, maar ik vertel uiteraard nog niet alles.”

Nog meer beleving én verrassingen

“Vorig jaar kreeg ik veel positieve feedback over onder andere de inrichting van het event. Dit jaar gaan we nog een stapje verder. Bij aankomst wil ik je meteen in de juiste sfeer brengen. Daarnaast zal de brand gallery je nog meer inspireren en is het cateringconcept nog op meer op beleving gericht. Ik kan nog niet alles verklappen maar het eten zal enorm lekker zijn! (lacht) Liesbeth was naar eigen zeggen zo overdonderd van de positieve reacties over de eerste editie. Daarom vroeg ze zich af of ze met deze editie de eerste Conference kon overtreffen. Eén ding is zeker: nu is Liesbeth helemaal overtuigd. “Dit jaar zal het weer boenk erop zijn. Ik heb nog enkele verrassingen in petto, maar ik vertel uiteraard nog niet alles. Kom naar The Conference en ontdek het zelf!”

Verbindende netwerkevents voor elke ondernemer

Liesbeth is niet alleen de enthousiaste founder van Ladies on The Road en organisator van The Conference. Ze heeft ook een eigen content agency Perfect Story. Elk jaar neemt ze je mee op sleeptouw langs unieke plekken in binnen- en buitenland. Liesbeth is net terug van een retreat wanneer we haar spreken en ze kijkt al uit naar de volgende retreats die voor dit najaar gepland zijn. “Tijdens een retreat verlaat je je comfortzone. Je vertrekt met onbekende vrouwen om te investeren in jezelf én je zaak. In het begin is iedereen een beetje onwennig, maar dat verandert snel eens we op de bestemming zijn.” Zin om te ontdekken wat zo’n retreat met je doet? Er volgt binnenkort een retreat naar Marokko met coach V., maar uiteraard zet Liesbeth verder in op intieme events in Vlaanderen. “Dit najaar organiseer ik onder andere nog een dagevent over het impostersyndroom. Ik vind dat een heel belangrijk thema, want ik merk dat vrouwelijke ondernemers hier vaak mee worstelen. Hetzelfde geldt voor Instagram. Veel ondernemers willen meer inspelen op sociale media maar weten niet hoe ermee om te gaan. Tijdens een tweedaags evenement zoomen we verder in op Instagram.” Verder organiseert Liesbeth nog andere verbindende netwerkevents zoals intieme lunchbabbels en ‘Female Founder Dinner’-avonden. Ook de dagworkshops worden voor dit najaar nog aangevuld. En dat is nog niet genoeg voor Liesbeth. Ze wil elke vrouwelijke ondernemer in Vlaanderen bereiken met haar events: ‘Soms denk ik dat ik droom en knijp ik eens in mijn arm. Ik had nooit durven denken dat Ladies on the Road zo’n succes zou worden.” 

Wil jij er dit jaar bij zijn? Bestel dan je tickets via de website van The Conference. Meer details over alle andere events van Ladies on The Road vind je hier terug.  

Beeld: Perfect Story