Als ondernemer denk je vaak aan wat er beter kan of wat er nog moet gebeuren. Maar wat als je ook de tijd neemt om te vieren wat al goed loopt? Samen met je team je wins vieren, geeft je bedrijf namelijk een boost. 

De positieve impact van succes

Heb je onlangs je omzetdoel behaald, je droomkantoor gevonden of een nieuwe website gelanceerd? En heb je dat moment gevierd? Onze tip: breng daar snel verandering in mocht dat nog niet het geval zijn. Want de kleine en grote successen van je business vieren, houdt voordelen in. Als je een doel behaalt en dat effectief viert, heb je als team automatisch meer zelfvertrouwen om op de volgende doelen te focussen. Daarbij voel je je meteen nog eens extra betrokken én gemotiveerd. Plan samen met je team een moment in wanneer je die wins zal vieren. Onderschat dus de positieve impact van zo’n teamgebeuren niet. Maar wat als je geen team hebt? Ook dan heb je uiteraard redenen om te vieren. Deel je succes met je partner, vriendin of iemand anders die je onderneming enorm steunt. Wedden dat zulke momenten je extra zullen motiveren om je volgende targets te behalen

Afterworks zonder kater

Een lekkere brunch, afterwork drinks of een diner: er zijn genoeg opties om je overwinningen te vieren. Zoek het dus niet té ver. Iets wat er niet op de tafel mag ontbreken is NONA. Deze eerste Belgische non-alcoholische gin en spritz zijn bedacht door founder en bio-ingenieur Charlotte Matthys. Met haar alcoholvrije drinks wilde ze een kwalitatief alternatief bieden aan de mierzoete mocktails die er soms zijn. Samen met enkele topchefs en sommeliers deed Charlotte er alles aan om de receptuur van beide drankjes te perfectioneren. Het resultaat van die input zijn twee indrukwekkende alcoholvrije spirits waarmee Charlotte al verschillende internationale awards won. Beide spirits worden gemaakt aan de hand van een complex distillatieproces. Zo vind je in NONA June negen kruiden zoals jeneverbes, citrusvruchten en basilicum terug die zorgen voor een verfrissende ervaring. In een NONA Spritz ruik je noten van bloedsinaasappel, sinaasappelschil en een vleugje gentiaanwortel. Benieuwd naar die verschillende smaken? Maak zelf mocktails met NONA en proef het verschil! Meer over Charlottes ondernemersverhaal lees je trouwens binnenkort in Bossy’s Sustainable Issue. 
NONA June Minona

Perfect tijdens een teambrunch: NONA June Minona

Wat heb je nodig? 

 • 5 cl NONA June
 • 5 cl versgeperst sinaasappelsap
 • Tonic (Mediterranean of Indian)
 • IJs
 • Sinaasappelzeste
 • Optioneel: een takje rozemarijn

Hoe maak je deze Minona?

Schenk 5cl NONA June en 5cl versgeperst sinaasappelsap in een mooi glas gevuld met ijs. Werk af met tonic en roer zachtjes. Garneer daarna de cocktail met sinaasappelschil of een takje rozemarijn.
NONA Spritz Strawberry Smash (1)

Ideaal als afterwork drink: Spirtz Strawberry Smash

Wat heb je nodig?  

 • 5 cl NONA Spritz
 • 2 cl citroensap
 • 2 cl suikersiroop
 • 2 aardbeien
 • Indian tonic
 • IJsblokjes

Hoe maak je deze Strawberry Smash?

Pureer de aardbeien, zeef ze vervolgens tweemaal. Shake de gezeefde aardbeien, de NONA Spritz, het citroensap en de suikersiroop. Giet de cocktail in een glas zonder ijs. Werk af met tonic. Garneer met een verse aardbei. Cheers!

Op zoek naar meer alcoholvrije inspiratie? Volg NONA via Instagram

Beeld: NONA