Kleine veranderingen met een grote impact, zijn we daar niet allemaal naar op zoek? Thomas Kumps van Lean verklapte ons in Bossy Magazine SS19 Teamwork Special al enkele quick wins. Ze helpen je om als ondernemer te schitteren, zowel op als naast de werkvloer. Wij zetten een aantal van Thomas’ tips op een rij.

1/ Efficiënt gewicht verliezen

Heel wat mensen gaan van dieet naar dieet. Omdat het dieet in kwestie gericht is op calorietekort, behalen ze resultaat op korte termijn. Wil je ook op lange termijn resultaat boeken? Dan moet je het calorietekort combineren met een verzadigd gevoel. Zet daarom wat meer gezonde vetten zoals avocado’s, eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kwark of eieren en volkoren producten zoals zilverrijst of volkoren pasta op je menu.

Combineer je calorietekort met een verzadigd gevoel om op lange termijn gewicht te verliezen.

2/ Rugpijn verminderen

Bij heel wat ondernemers gaat er nu een belletje rinkelen. Ook last van je rug? Dat komt omdat je als ondernemer meer focust op je zaak dan op jezelf. Je brengt vaak ontelbare uren door achter je computer, zonder je benen ook maar even te strekken. Je lichaam is gemaakt om te bewegen, dus doe dat ook. Ga bijvoorbeeld voor walking meetings en stap rond wanneer je telefoneert. Of maak een korte wandeling tijdens je lunchpauze.

3/ Kwalitatief slapen

Wil je overdag goed presteren, dan is een goede nachtrust noodzakelijk. Met de voorbereiding voor een goede nachtrust start je best zo’n één à twee uur voor je gaat slapen. Leg je smartphone en laptop opzij en schakel de televisie uit. Zo kunnen je hersenen naar slaapmodus overschakelen. En doe iets wat niet té spannend is, zodat je brein kan ontspannen. Lees een luchtig boek of tijdschrift of installeer een app als Headspace die je helpt bij het loslaten van je gedachten.

Leg één à twee uur voor je gaat slapen je smartphone en laptop opzij en schakel de televisie uit.

4/ Stress reduceren

Wil je minder stress ervaren? Werk dan in blokken van één à twee uur en focus telkens op één onderwerp en één vaardigheid. Check je mailbox niet tussendoor, maar las daarvoor specifieke momenten in en spendeer maximum dertig minuten aan het beantwoorden van nieuwe berichten. Op het einde van de werkdag voel je je meer voldaan en is je to do-lijst sterk gekrompen.

5/ Drink alcohol met mate(n)

Meetings en afterwork drinks gaan vaak gepaard met een alcoholisch drankje. Dat is geen schande, zolang je er geen dagelijkse gewoonte van maakt. Alcohol zorgt er immers voor dat andere lichaamsprocessen vertragen. Wanneer je alcohol hebt gedronken, geeft je lichaam voorrang aan het ontgiftingsproces. Andere processen, zoals vetverbranding of herstel, worden on hold gezet.

Meer quick wins van Thomas Kumps? Je leest ze in Bossy Magazine SS19.

Beeld: Dane Wetton via Unsplash

Alcohol zorgt ervoor dat andere lichaamsprocessen vertragen. Drink dus met mate.