Genieten van je vakantie én fit blijven? Het lijkt moeilijk maar dat is het niet. Toch niet als we personal trainers Thomas en Davy van Lean mogen geloven. Ontdek hieronder hun persoonlijke tips voor een gezonde geest in een dito lichaam deze zomer!

1/ Denk aan microgewoontes 

Start met het opmaken van een lijst vol goede gewoontjes die je nu al hebt. Een verse lunch maken, twee minuten stretchen of vaak de trap kunnen bij jou misschien van toepassing zijn. Maak vervolgens een persoonlijke matrix nog voor je out of office bent. Bovenaan schrijf je veel en weinig tijd. Aan de zijkant meeste en minste baat. Schrijf je dagelijkse (micro)gewoontes in de kwadranten. Focus het meest op de kwadrant weinig tijden meeste baat. Daar vind je de gewoontes die je best probeert aan te houden, ook tijdens de zomermaanden. Stel dat je baat het bij stretchoefeningen, dan raad ik je aan om deze oefeningen aan het begin van je dag in te plannen. Zo heb je al iets afgevinkt nog voor je een stad bezoekt of aan het zwembad uitrust. Resultaat: je blijft je fit voelen, ook op vakantie. Wil je enkele healthy habits (her)introduceren in je leven? Lees dan deze tips.

2/ Balance is key 

De zomervakantie is een periode van veel drinken, eten… Kortom we genieten volop en dat is helemaal terecht. Toch merken we als personal trainers dat het belangrijk is om naast je gewoontes ook je sportieve schema niet on hold zetten. Balans is essentieel. Ben je het gewoon om drie keer per week te fitnessen? Zet dan in op een minimale frequentie tijdens je vakantie. Op die manier hou je de routine erin zonder dat het als een verplichting aanvoelt. Wedden dat het dankzij deze aanpak in september gemakkelijker zal zijn om de sportieve draad weer op te pikken? 

3/ Bewaak je grenzen

Zelfzorg klinkt misschien wat fluffy maar is niet te onderschatten. Zeker wanneer er veel feestjes en festivals gepland staan. Weinig slaap, veel prikkels… het is geen ideale combinatie. Je zomervakantie vullen met activiteiten is niet verkeerd, maar tijd voor jezelf inplannen is even belangrijk. Respecteer je me-time. Voor mij kan dat mediteren zijn, iemand anders geniet misschien meer van een natuurwandeling. Ga na wat jou een mentale boost geeft. Geef jezelf de kans om energie op te laden in alle rust. We merken dat veel introverte ondernemers hier voordeel uit halen, maar hetzelfde geldt zeker ook voor extravertere personen. 

4/ Zoek de natuur op  

Hoewel een citytrip met zon, zee en strand aantrekkelijk klinkt, is een plek waar je kan herbronnen minstens even interessant. Natuurgebieden nodigen je uit om volledig te ontkoppelen. We merken dat onder andere wandelvakanties erg populair zijn bij onze ondernemende klanten. Ze halen er meer rust, creativiteit en energie uit dan een uit een klassieke reis. 

Meer Lean? Volg hen via Instagram.

Beeld: Hoang Pham via Unsplash