We hebben allemaal veel op ons bord en onvermijdelijk neemt stress af en toe de bovenhand. In de overvloed aan to do’s is het soms moeilijk om je focus te bewaren. Nochtans kan je met een reeks eenvoudige technieken je lichaam resetten en je brein een boost geven. Neem er een theetje van Pukka bij en ontdek de zeven stappen. 

Stap 1: Neem een pauze

De tips hieronder combineren beweging, ademhaling en visualisatie om stress te verminderen en je focus te verbeteren. Maar de eerste en misschien wel belangrijkste tip: neem regelmatig een pauze, het liefst om het uur. Dat lijkt misschien veel, maar komt je productiviteit ongetwijfeld ten goede. Tijdens je pauzes kan je met de onderstaande oefeningen aan de slag. 

Neem regelmatig een pauze, het liefst om het uur. Zo krijgt je productiviteit een boost.

Stap 2: Weg met negativiteit

Moe of gestresst? Met een objectmeditatie reset je jouw brein. Kies een voorwerp uit – bijvoorbeeld een lege theekop – en beeld je in dat je al jouw angst, stress en negatieve gevoelens in het kopje giet. Haal vervolgens een paar keer diep adem en merk op hoe jij en het kopje twee afzonderlijke entiteiten zijn. Zo creëer je een fysieke ruimte tussen jou en de negativiteit. 

Stap 3: Jump for joy

Doe drie rondjes van tien kleine sprongen en voel de energie door je lichaam stromen. Het zuurstofrijke bloed baant zich een weg naar je hersenen en zorgt ervoor dat je meteen de juiste focus vindt om die moeilijke taak te tackelen. 

Doe drie rondjes van tien kleine sprongen en voel de energie door je lichaam stromen. Hallo zuurstof!

Stap 4: Op zoek naar flow

Maak een vuist en klop over je volledige lichaam om je immuunsysteem te stimuleren en het bloed te laten stromen. Een goede bloedtoevoer is cruciaal voor je focus en zorgt voor nieuwe energie wanneer je al uren aan je bureau zit. 

Stap 5: Geef jezelf een schouderklopje

Wie lang in dezelfde houding zit, ontwikkelt spanning in z’n nek en schouders. In tijden van stress wordt die spanning nog versterkt. Sta recht en zwier je armen rond je lichaam terwijl je jezelf telkens zacht op de schouders klopt. Ideaal om de spanning weg te nemen die zich doorheen de werkdag in je nek en schouders opbouwt. 

Sta recht en zwier je armen rond je lichaam terwijl je jezelf telkens zacht op de schouders klopt.

Stap 6: Bye brain fog

Voor extra focus haal je er een ademhalingsoefening bij. Ga rechtop zitten en adem scherp uit terwijl je je middenrif aanspant. De inademingen laat je op een natuurlijke manier gebeuren. Deze oefening poetst negativiteit en vermoeidheid weg en zorgt voor extra helderheid en focus. 

Stap 7: Laat het licht naar binnen

De laatste oefening is een opnieuw een visualisatie. Sluit je ogen en stel je een licht voor in het midden van je schedel. Wanneer je inademt wordt het licht groter, wanneer je uitademt gaat het feller schijnen. Je voelt je meteen lichter en meer in balans. 

Zo, je bent klaar om opnieuw achter je bureau te gaan zitten, met meer rust en energie en een betere focus. Wil je je brein nog een extra boost geven? Drink dan een kopje Relax of Tulsi Clarity thee van Pukka. Deze blends bevatten kruiden die traditioneel gekend zijn voor hun rustgevende eigenschappen. De Turmeric Active is dan weer een heel goede blend om in topvorm te blijven.

Kan je nog wat extra begeleiding gebruiken bij de oefeningen, bekijk dan deze video

Beeld: Content Pixie via Unsplash