Mijn vingers kriebelden. Dat betekent: tijd voor een nieuwe Bossy Story. Dit keer is ie niet ergens onderweg geschreven, maar wel vanuit de wit-gele strandstoel in onze tuin. Over emoties, échte redactievergaderingen en girl power.

Alles zelf doen

Bossy Magazine nummer twee ging gepaard met redactievergadering nummer één. Of er naar aanloop van het allereerste magazine niet vergaderd werd? Jawel, maar dan voornamelijk met Lara in functie van het design, of een-op-een met één van de eerste content creators. Ik keek dan ook enorm hard uit naar die eerste échte redactievergadering. En ergens ook weer niet, want ik hou wel van ‘het allemaal gewoon zelf te doen’.

Ondanks het feit dat ik die ochtend erg misselijk en moe was – ik was toen net twee maanden zwanger – gaf deze brainstorm me enorm veel energie én nieuwe ideeën. Ik twijfelde dan ook geen seconde om naar aanloop van het derde nummer opnieuw een redactievergadering te organiseren. Dit keer in Antwerpen, bij het gezellige Kaffeenini. Net als die eerste keer was ik best zenuwachtig, zelfs lichtjes emotioneel (dankje, hormonen). Zeven vrouwen – we moesten er helaas enkele missen – zetten hun weekendplannen on hold om samen aan Bossy te werken. Had je mij dit een jaar geleden gezegd, ik had je nooit geloofd…

Bossy brainstorm

Wat volgde waren lekkere limonades, latté’s en eindeloos veel ideeën. Het thema voor Bossy Magazine FW19/20 is nog even top secret, maar ik kan je verzekeren dat het een bommetje wordt. We verzamelden stof voor een nummer of twee! Dat werd dus kiezen, wissen en finetunen. Elke content creator koos een onderwerp waar zij zich goed bij voelt en is intussen aan de slag om jou in oktober opnieuw te inspireren.

Ook over wearebossy.be werd duchtig gebrainstormd. Deze zomer lees je hier persoonlijke verhalen van de content creators, samen met enkele vaste rubrieken die niet terugdeinzen voor een graadje meer of minder. Vanaf september werken we opnieuw met maandelijkse thema’s die je inspireren, zowel op de werkvloer als ernaast. Omdat ik me vanaf dan vooral naast die werkvloer zal begeven, vervoegt Sofie Team Bossy. Via de nieuwsbrief hou ik jullie op de hoogte van mijn eerste weken als mama. Ook deze alinea zou ik kunnen afsluiten met: ‘Had je mij dit een jaar geleden gezegd…’. Of is dat gevoel gewoon eigen aan het start-up-zijn?

Vrouwen met verhalen

Na al dat gebrainstorm was het tijd voor ontspanning. Katrien Van Geystelen van Achterklap Antwerpen mailde me een tijdje geleden of ik geen zin had in haar GRL PWR wandeling. Dit leek me meteen een geweldige activiteit voor Team Bossy. Et voilà, daar stonden we dan op de Vrijdagmarkt aan het standbeeld van de Heilige Catharina. Wat volgde was een guided tour vol Antwerpse powervrouwen van vroeger en nu. Geen details of datums die je eens terug bij start al lang vergeten bent, maar echte verhalen die blijven hangen van vrouwen die allemaal op mijn ‘wil ik ontmoeten-lijstje’ staan. Buiten de Heilige Catharina dan. Waar Katrien je tijdens haar GRL PWR wandeling overal naartoe neemt, laat ik je graag zelf ontdekken. Dat het de moeite waard is om Antwerpen eens op een andere manier te leren kennen, bevestigt Team Bossy met overtuiging!

Beeld Jason Leung via Unsplash