The Book Club is Bossy’s ode aan het geschreven woord. Laat je als lezer verrassen door interviews met auteurs, interessante lijstjes en de favoriete boeken van Team Bossy. Het doel van deze rubriek: je online inspireren voor je volgende offline rustmoment. Vandaag tippen we vier boeken die onder Bossy’s kerstboom liggen. Zet jij er één van op jouw lijstje? 

Bossy founder Dorien @doriencamps

“Een boek dat in veelvoud onder mijn kerstboom ligt, is ‘Create Space’ van Derek Draper”, tipt Dorien. “Ik ontdekte het boek enkele weken geleden bij Broei in Utrecht, een must-visit als je in de stad bent. Het is grappig dat mijn oog net op dat boek viel. Ik was namelijk al langer op zoek naar space om te ontdekken, te creëren, te beslissen en te groeien. Aan de gesprekken met andere ondernemers merk ik dat ik niet de enige ben. Ik hoop dat ik samen met dit boek de mensen rondom mij wat extra space kan geven, die ze kunnen invullen op de manier die voor hen goed voelt.”
Create Space_Bossy

“Een goede gids die je waarschijnlijk, niet zo’n wilde gok, meermaals in je leven wil (her)lezen.”

“Het verschil met andere businessboeken? Create Space is duidelijk onderverdeeld in hoofdstukken. Zo kan je kiezen om chronologisch te lezen of aan de slag te gaan met specifieke hoofdstukken die je interessant lijken. Je krijgt een mix van verhalen met Drapers coachees, praktische tips en onderbouwde info. De inhoud is zeker niet vrijblijvend, maar gelukkig heeft Draper de gave om het goed en tegelijk eenvoudig uit te leggen.”

Dit boek schenk je aan…

iemand die op zoek is naar meer ruimte – fysiek of mentaal – om het volgende jaar (nog) beter aan te pakken. 

Bossy intern Hanne @hannevanoeckel 

“Manifesteren klinkt soms net iets te zweverig voor de nuchtere zielen onder ons”, geeft intern Hanne toe. “Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Met het boek ‘Manifesteren kun je leren’ van Willemijn Welten, leerde ik dat manifesteren meer is dan enkel wensen dat je dromen uitkomen. Het gaf me de motivatie en tools om ook effectief aan mijn plannen te werken. Eén van de belangrijkste inzichten die ik leerde: je kan nooit te groots dromen.”
Manifesteren_Bossy

“Een wake-upcall om niet op geluk te wachten, maar volop voor je dromen te gaan.”

“Hoe je dat juist leert? Willemijn neemt je allereerst mee in haar eigen verhaal en dat van anderen om duidelijk te maken wat manifesteren net is en hoe je er doelen mee kan bereiken. Vanaf hoofdstuk twee ga je al meteen zelf aan de slag met concrete tools. Je krijgt een spiegel voorgehouden en leert zaken anders aan te pakken om zo je doelen te bereiken. Willemijn schrijft alles heel persoonlijk, zo heb je het gevoel dat je met een vriendin aan het babbelen bent die je alles even uitlegt.”

Dit boek schenk je aan…

iemand die haar dromen vaak minimaliseert en wil leren om haar doelen te realiseren. 

Content coördinator Jennifer @jennifermaess

“Je hoort het wel eens dat een boek iemand zijn of haar leven kan veranderen”, vertelt Jennifer. “Tot voor kort had ik niet zo’n boek tot ik ‘Licht Leven’ van Nanne Van Der Leer las. Het boek leert je om opnieuw het stuur te nemen van je eigen leven. Na ‘Licht Leven’ heb ik meer rust in mijn hoofd en zijn mijn doelen duidelijker. Dat gun je toch iedereen? Trouwens, Nanne schrijft as we speak aan een nieuw boek. De ideale timing om haar eerste werk (opnieuw) te lezen.”
LichtLeven_Nanne_Bossy
“Dit boek leert je om opnieuw het stuur te nemen van je eigen leven.”

“Nanne herinnert je aan alles dat je allang bent en helpt je een stap verder te zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Zo vertelt ze hoe ze zichzelf na vijf jaar weer ontmoet in Bali en deelt ze haar belangrijkste levenslessen die ze sindsdien heeft opgedaan. Ze ontwikkelt hiermee een methode waarmee jij aan de slag kan om een licht leven te creëren.”

Dit boek schenk je aan…

iemand die altijd anderen op de eerste plek zet, vastzit in een hoofd vol gedachten en wat meer licht in haar leven kan gebruiken. 

Bossy intern Divinia @diviniavh

“Mijn advies nu het einde van het jaar nadert?”, vraagt intern Divinia. “Eens stilstaan in plaats van vooruitkijken. ‘The Power of now’ van Eckhart Tolle zette mij alvast op weg. Afdwalen naar het verleden of de toekomst zorgt ervoor dat je het moment waarin je je bevindt niet volledig meemaakt. Geef je dus over aan het nu en ontdek dat je eigenlijk niet meer nodig hebt om geluk te ervaren. Een must-have voor zij die zich vaak laten meeslepen door beperkende gedachten.”
PowerofNow_Bossy

“Met dit boek leer je stil te staan in plaats van altijd maar vooruit te kijken.”

“Eckhart zet je op weg naar een leven in het nu. Tijdens het lezen ontdek je hoe je bewuster leeft en hierdoor een voldaan gevoel ervaart. Hij geeft je tools om je te bevrijden van je constante gedachtestroom en leert je blij te zijn met wat je nu al hebt.”

Dit boek schenk je aan…

iemand die vaak in de toekomst leeft, wil genieten van de alledaagse dingen en in het nu wil leren leven.

Welk boek is volgens jou een must-read en zou jij schenken aan iemand anders? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Julia Larson via Pexels