The Book Club is Bossy’s ode aan het geschreven woord. Het doel van deze rubriek: je online inspireren voor je volgende offline rustmoment. Je markeerstift en notitieboekje mag je deze keer thuis laten want vandaag verrassen we je met vier fictieboeken. Wie weet zit je ideale match voor op het strand, bij het zwembad of in de tuin er tussen? 
56587382._UY677_SS677_

Dit boek leest heerlijk weg en is meer dan enkel een liefdesverhaal.

Book lover Liesbeth @liesbeth.vv

Mijn favoriete boek van vorig jaar was ‘The Island of Missing Trees’ van Elif Shafak. Als je houdt van een historische achtergrond, een poëtische schrijfstijl en een Zuiderse locatie, dan kan deze je misschien verleiden. Een verboden liefdesverhaal op het door conflict in twee gesplitste eiland Cyprus met een taverne en een vijgenboom als centrale getuigen van vreugde en pijn. Het boek leest heerlijk weg maar is meer dan enkel een liefdesverhaal. Ideaal om een paar zomerse dagen mee door te brengen. 

Before I go to sleep

Heerlijk spannend, misleidend en meeslepend. Ideaal voor tijdens een warme zomeravond.

Bossy founder Dorien @doriencamps

Toen we over dit artikel brainstormden, luidde de opdracht: ons favoriet fictie-zomerboek tippen. Niet evident voor mij, want als ik aan de zomer denk, denk ik aan het non-fictieboek ‘Everything is figeroutable’ van Marie Forleo. Ik las het voor het eerst toen we allemaal verplicht enkele weken binnen moesten blijven. En hoewel dat een intense periode was, was ik blij om samen met Marie opgesloten te zitten, al was het maar figuurlijk. Haar inzichten hielpen me door die moeilijke weken, want ja, alles is uitvogelbaar. Sindsdien lees ik het elke zomer opnieuw. Of ik je toch ook geen fictieboek kan tippen? Zeker! ‘Before I Go to Sleep’ van S.J. Watson is een van mijn favorieten. Het is heerlijk spannend, misleidend en meeslepend. Ideaal voor tijdens een warme zomeravond. Enkele weken geleden las ik de opvolger ‘Second Life’ in twee weken uit. Dit boek kent een verrassend einde maar een iets minder fijn midden. Zijn derde boek ‘Final Cut’ heb ik nog niet gelezen. Misschien iets voor deze zomer? Na Marie uiteraard. 
Bossy Book Club Juli

Heftig boek, maar een les in doorzetten en tot je kern komen.

Book lover Trees @trees.opnezondag

Een boek dat mij helemaal meegesleept heeft, deed huilen, kippenvel gaf en me deed twijfelen aan de zin van ons bestaan (om die daarna keihard weer te vinden) is ‘I am an Island’ van Tamsin Calidas. Tamsin is een gelukkige dertiger met een leuk huwelijk en een goeie carrière in Londen, als ze besluit met haar man naar een Schots eiland te vertrekken en daar te gaan boeren. Duidelijk te weinig Vitaya gekeken, want wij weten allemaal dat zoiets áltijd misgaat. Alles dat fout kan gaan, gaat inderdaad fout. Je vraagt je af wanneer Tamsin gaat breken, maar ergens diep in zichzelf en diep in de Schotse natuur vindt ze een onvermoeibare kracht om door te gaan, voor zichzelf te kiezen en altijd weer schoonheid te vinden. Heftig boek, maar een les in doorzetten en tot je kern komen.
Book Lovers

Als er iets in je koffer moet zitten deze zomer, dan is het ‘Book Lovers’ wel.

Bossy’s content coördinator Jennifer @jennifemaess

Ik leerde het werk van de Amerikaanse auteur Emily Henry toevallig kennen. Een vriendin bestelde een exemplaar van ‘People We Meet on Vacation’ te veel en gaf het extra boek aan mij. Ik was meteen fan van Emily’s gevoel voor humor. Maandenlang wachtte ik op de komst van haar nieuwste papieren baby ‘Book Lovers’. Net zoals haar vorige twee werken speelt ook dit boek zich af tijdens een zomervakantie. Deze keer is de hoofdrol voor workaholic en literair agent Nora. Haar zus en eeuwige romanticus Libby overtuigt haar om New York tijdelijk in te ruilen voor een dorpje. Toevallig het dorp waarover de klant van Nora schrijft in haar laatste boek. Hoewel het plot erg voorspelbaar klinkt, word je als lezer verwend met plottwists en een knetterende dynamiek tussen de personages. Als er iets in je koffer moet zitten deze zomer, dan is het ‘Book Lovers’ wel. Het boek deed me gniffelen op het vliegtuig, strand, terras… Overal waar ik was, had ik het verhaal van Nora binnen handbereik. Ik denk dat ik mijn record van om ter snelst een boek uitlezen heb verbroken dankzij dit boek. (lacht)
Welk boek vind jij een aanrader voor deze zomer? Laat het ons weten via Instagram!
Beeld: S’well via Unsplash