Scheiden van je partner gaat samen met een onzekere, moeilijke periode. Echtscheidingsadvocate, familiaal bemiddelaar en gepassioneerd onderneemster Sarah Geebelen van HuisRaad Advocaten & Bemiddelaars wil die procedure zachter maken door haar empathie, know-how en een eventuele vechtscheiding te vermijden. Twee vrouwen vertellen je hoe ze begeleid worden door Sarah en haar team tijdens hun scheiding, Sarah vult aan met enkele essentiële tips. 

Tine*

“Ik ben gescheiden van mijn partner na een jarenlang huwelijk. Mijn situatie is heel zwaar en zeer ongewoon. Ik heb contact opgenomen met Sarah omdat ik haar al kende uit het verleden. Ze luisterde meteen naar mijn verhaal, had de nodige empathie en legde me de verschillende scenario’s uit. Ik kreeg trouwens niet alleen juridische hulp, maar ook mentale steun. Sarah vroeg me bij welke stappen ik me goed voelde en werkte meteen met me mee. In een mum van tijd was ik gescheiden van mijn partner. Dat was vroeger dan verwacht dankzij haar kennis over mijn specifieke situatie.”
“Zoek iemand zoals Sarah die je volledig begrijpt, oplossingen voorstelt en met je meedenkt.” 
– Tine
“Alleen kom je er niet uit, juridische bijstand is nodig. Ik zou Sarah van HuisRaad Advocaten & Bemiddelaars alvast aanraden. Tijdens deze moeilijke fase in je leven is een advocaat als Sarah is onmisbaar. Ik kan haar altijd bereiken wanneer nodig en moet niet dagen- of wekenlang wachten op een antwoord. Zoek iemand zoals haar die je volledig begrijpt, oplossingen voorstelt en met je meedenkt. Iemand die weet hoe ze de zaken moet aanpakken en welke instanties ze moet aanspreken. Een dikke merci aan Sarah en haar team, voor alles wat ze al voor mij heeft gedaan. Ik ben hen echt dankbaar!”
* deze persoon wenst anoniem te blijven

Lisa*

“Al van bij de start van mijn traject had Sarah een goed idee hoe mijn situatie eruitzag. Ze wist meteen waar de knelpunten van mijn situatie zaten. Ondertussen zijn we twee jaar verder en volgen we nog altijd haar originele plan. Sarah en haar team zijn altijd heel transparant tegenover mij. Ze leggen ook steeds duidelijk uit wat de stand van de zaken is, wat niet evident is voor mij door de soms moeilijke materie. Heb ik toch nog een vraag? Dan kan ik die altijd stellen. We zijn beide vrouwen en moeders, wat meteen voor wat raakvlakken zorgt. Hierdoor voel ik me ook meteen veilig bij Sarah. Ze is heel empathisch en luistert naar je verhaal uit medeleven, niet uit medelijden.”
“Sarah is heel empathisch en luistert naar je verhaal uit medeleven, niet uit medelijden.” 
– Lisa
“Sarah bezit een mooie combinatie van de nodige know-how, tools, maar heeft ook de charme en empathie om haar werk tot een goed eind te brengen. Mijn tip voor vrouwen die doorheen een gelijkaardige situatie gaan: zoek naar een advocaat of bemiddelaar waarbij je je goed voelt. Tijdens zulke gesprekken leg je je volledige ziel bloot. Als je dan geen klik voelt, is er geen vertrouwen en kunnen beide partijen moeilijk verder. Lees de reviews van personen die je voorgingen, dan ben je al iets zekerder dat je in goede handen zal zijn. ”
* deze persoon wenst anoniem te blijven

Extra tips van advocaat & erkend familiaal bemiddelaar Sarah 

TIP 1/ Een eerste adviesgesprek is al een eerste win
“Tijdens een eerste gesprek hebben we het onder andere over je verhaal, wat je belangrijk vindt en waar je naar toe wil. We merken dat cliënten hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen omdat ze weten hoe ze de zaken concreet kunnen aanpakken. Ze weten welke bankrekening ze best stopzetten of hoe de verdeling van het spaargeld kan verlopen. Na dat gesprek voelen we al veel opluchting bij onze cliënten. Iets wat ook wij heel waardevol vinden. Wees dus niet verlegen om onze hulp in te schakelen. Vaak kan je al een stuk verder dankzij ons advies. ”
HuisRaad_advocaten
© LIESBETH GAVRIILAKIS

“We proberen elke situatie zeer goed in te schatten, want een scheiding is geen juridische checklist.”

– Sarah

TIP 2/ Een groeiproces is empowerend 
“Mijn collega’s en ik merken een duidelijke tendens op. Steeds vaker willen mensen geen procedure via de rechtbank. Ze willen eerder tot een oplossing komen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Steeds meer cliënten hebben zich vaak al ingelezen nog voor het eerste gesprek. Onze rol is niet alleen juridisch, maar ook empowerend. We willen dat je het zelfvertrouwen krijgt om sommige zaken zelf te doen. Ondanks de pijn en die moeilijke periode kan je als persoon enorm groeien. Je zal schrikken waartoe je tot staat bent dankzij de juiste begeleiding. Eén gouden tip geef ik alvast mee: teken geen enkel document voor je advocaat het heeft gelezen.” 
TIP 3/ Een scheiding is geen juridische checklist
“We proberen elke situatie zeer goed in te schatten, want een scheiding is geen juridische checklist. Elk verhaal is anders. Wat juridisch haalbaar en het beste is voor de cliënt, is niet altijd per se wat hij of zij wil. Het onderste uit de kan halen hoeft voor velen niet. Meestal wil je door één deur kunnen met je ex-partner, zeker wanneer je samen kinderen hebt. Stel daarom voor jezelf de volgende vragen: ‘Wat je uit deze case wil halen?’, ‘Hoe ziet je leven er nu uit?’, en ‘Hoe je wil dat het eruitziet over een aantal jaar?’. Dan ben je nog altijd samen ouders, en ben je de exacte bedragen van oplegsommen waarschijnlijk al vergeten. Vergeet daarom ook het grotere geheel niet.”

Ben jij op zoek naar juridisch advies met een menselijke aanpak? En wil je na het lezen van deze reviews contact opnemen met Sarah en haar team? Vind hier meer informatie. 

Beeld: Liesbeth Gavriilakis