Het lijkt een trend, want ook deze Bossy Story kwam onderweg tot stand. Letterlijk. Deze keer niet hoog boven de wolken, maar wel ergens op de grens tussen Nederland en België. Terwijl ik met mijn hart nog bij The Self-Made Summit zit, maar mijn hoofd zich breekt over Vrouwendag en feminisme.

Girl Bossy Rally in A’dam

Donderdagochtend 7 maart, 06:36 – Moet ik nog zeggen dat het vroeg was? We spoorden van Gent-Dampoort richting Antwerpen, om vervolgens de trein naar Amsterdam te nemen. Hoewel ik de griep nog niet verteerd had, wilde ik gisteren kost wat kost naar The Self-Made Summit. Emilie Amoruso Sobels organiseerde haar eigen versie van de Girlboss Rally. De uitnodiging om een kijkje te komen nemen, wilden we absoluut niet afslaan. En hoe kunnen we Isabeau’s stage beter afsluiten dan tussen de meest inspirerende vrouwen van Nederland?

Aanstekelijke zelfzekerheid

Onze stories liegen er niet om. Deze vrouwen wisten ons te boeien, talk na talk. Ze palmden het podium in met een zelfzekerheid waar wij, bescheiden Belgen, nog wat van kunnen leren. Omdat velen van jullie er niet bij konden zijn, maar wel razend benieuwd zijn naar wat we in onze notitieboekjes neerpenden, lees je hier volgende week de meest inspirerende tips, quotes en oefeningen van toppers als Milou Turpijn, Aranka van der Voorden, Emilie Sobels en Sanny a.k.a. @sannyzoektgeluk.
Ik dacht dat ik geen feminist was, tot ik Emilie gisteren het woord feminisme hoorde uitkleden on stage.

Podium van papier

Net als Emilie hou ik ervan om vrouwen een podium te geven. Een podium van papier, welteverstaan, of een digitale variant. In de eerste maanden van Bossy’s bestaan gaven we de micro al door aan heel wat vrouwen (en mannen). 74 (en 18) in totaal. Omdat we geloven dat elk verhaal wel iemands vuurtje kan aanwakkeren. Of een duwtje in de rug kan geven. Hoewel elk interview, elk artikel anders is hebben ze twee dingen gemeen: ze zijn eerlijk en werken aanstekelijk. Of het nu gaat over ondernemen met je partner, netwerken met vallen en opstaan of terugblikken op je carrière.

Half trots, half twijfelend

Of die ongelijke verdeling, 74 vs 18, van mij een feminist maakt? Ik dacht van niet. Tot ik Emilie gisteren het woord feminisme hoorde uitkleden on stage. “Ja, ik ben sinds kort feminist”, zegt Emilie, half trots, half twijfelend. “Er hing voor mij lange tijd een negatieve connotatie vast aan de term feminisme. Alsof je pas feminist bent wanneer je je benen niet scheert. Niet dus. Sinds kort besef ik dat feminisme voornamelijk draait rond gelijkheid. Tussen man en vrouw. En daar kan ik alleen maar voor zijn. Dus ja, ik ben er een.” En ik misschien ook, samen met Sobels.

Van welke sterke vrouw leerde jij onlangs iets bij?
Deel het onder onze nieuwste post op Instagram.
En cheers, op Internationale Vrouwendag. Op jou!

Foto: Joel Muniz via Unsplash