Mei zit er bijna op. Dat wil zeggen: nog maximum twee maand voor de twins er zijn! Dorien probeerde de afgelopen maand de juiste balans te vinden tussen rusten, interviewen en uitbesteden. Lees mee hoe dat (al dan niet) lukte…

Een berekend risico

De draad weer oppikken na een lancering is nooit makkelijk. Niks doen lukt dan ook niet zo goed, hoewel iedereen me wel aanspoort om nu toch écht even te ontspannen. Gezien Jennifer begin mei start, laat ik dat niks doen voor wat het is en stippel ik haar eerste dagen uit. Ik kan niet wachten om een extra paar helpende handen inclusief goede pen te verwelkomen. 

Wanneer ik haar takenpakket nog een keer overloop, valt het me op hoe hard dat verschilt met de to do’s op Jana’s lijstje, mijn office assistant die begin april Team Bossy verliet. Toegegeven: het is een berekend risico. Ik weet niet of deze keuze de juiste is, maar ik voel wel dat mijn beslissing het antwoord is op de vraag: ‘Waar heb ik als CEO van Bossy nood aan?’ Een vraag die coach V. me een tijdje geleden stelde. De zaken die ik uitbesteedde aan Jana, zoals administratie en klantencontacten, deden me de grip op mijn zaak verliezen. Het kostte me de voorbije weken dan ook wat moeite om die grip terug te krijgen, een en ander uit te pluizen en recht te zetten. 

Bossy’s bottle neck

De afgelopen maanden legde ook een pijnpunt bloot: Bossy’s bottle neck. We bedenken, creëren, schrijven, redigeren en delen verhalen. Ik nam dit volledige luik grotendeels voor mijn rekening en genoot er oprecht van. Tegelijkertijd merkte ik dat ik niet alles kan doen, zeker niet wanneer er straks twee baby’s in mijn armen liggen… Toen Jennifer haar eerste tekst doorstuurde, werd mijn vermoeden en de lovende woorden die ik over haar hoorde bevestigd: haar pen is goed. 

bossy_story_mei_dorien_camps_quote

“Er beweegt heel wat bij Bossy, en dat maakt me gelukkig.” – Dorien

Hoewel ze nog niet fulltime in dienst is – ik wilde het deze keer rustig aan doen – hebben we de afgelopen weken al heel wat werk verzet. Er beweegt heel wat bij Bossy, en dat maakt me gelukkig. We werken leuke ideeën uit, samen met partners, zoals een nieuwe rubriek met Vicky van Kobalt Legal bijvoorbeeld. We brainstormden met de content creators over het najaarsissue en wat je met een thema als loslaten allemaal kan doen. Spoiler alert: ontzettend veel! (lacht) Er werd nagedacht over onze socialemediastrategie en hoe we als magazine jouw tijd op Instagram nog waardevoller kunnen maken. En oh ja, we verstuurden massa’s magazines en boxen. Dankjewel als ook jij onlangs een bestelling plaatste! 

Rust

Of ik tussendoor wel voldoende rust? Ik doe mijn best. Ik vind het verschrikkelijk om hulp te vragen om bijvoorbeeld een doos te verslepen, maar ik doe het wel. ’s Avonds en in het weekend probeer ik helemaal niks te doen. Ergens kijk ik uit naar het moment dat de meisjes er zullen zijn, en ik van die buik verlost ben… Een tweelingzwangerschap is zwaar. Zo. Zwaar. Tegelijkertijd denk ik dan terug aan die eerste weken met baby M., die toch ook best pittig waren. (lacht) Enfin, we zullen wel zien wat het geeft. Bossy loopt, Jennifer bezorgt me nu al een gerust gevoel en ik ben ervan overtuigd dat de rest wel zal volgen… 

Tot volgende maand!
D. 

 

Beeld: by NOUCHKA