Team Bossy gaat op reis en neemt mee: deze vijf must-reads. Benieuwd welke boeken dat zijn? Je ontdekt het hier. Spoiler: ze boosten je business – en jou als ondernemer – allemaal op een andere manier. 
Schermafbeelding 2023-06-19 om 15.15.05

“Falen mag best wel wat meer daglicht zien, én een dosis Nederlandse nuchterheid.”

Founder Dorien tipt ‘Vallen, opstaan en doorgaan’

Succesvol falen, is dat een ding? Volgens Kim Buitenshuis wel. Hoe je dat doet, kwam ze te weten nadat ze tal van succesvolle vrouwen interviewde over dit topic dat, laat ons eerlijk zijn, soms nog als een taboe aanvoelt. Het resultaat lees je in haar allereerste boek ‘Vallen, opstaan en doorgaan’. Van imposter syndroom over failliet gaan tot falen in onderhandelen: alles komt erin aan bod. Mijn exemplaar is as we speak onderweg uit Nederland en gaat deze zomer zonder twijfel mee naar zee! Waarom ik jou aanraad hetzelfde te doen? Een onderwerp als falen mag best wel wat meer daglicht zien. En een dosis Nederlandse nuchterheid, zoals die van Kim. Je leest in ‘Vallen, opstaan en doorgaan’ ook een interview met mij! (lacht) Over de combinatie ondernemerschap en ouderschap, mom guilt, mijn favoriete mantra en grootste inzicht. Benieuwd of jij ‘m ook gaat lezen!

9789401480598

“Dit boek zet je aan het denken, want waarom houden wij als vrouwen onszelf zo klein?”

Online business manager Annelies tipt ‘De vrouw van 1 miljoen’

Enkele weken geleden woonde ik een lezing bij van Véronique Bockstal. Diezelfde avond begon ik onmiddellijk met lezen in haar boek ‘De vrouw van 1 miljoen’. Een boek boordevol inspiratie en tips voor vrouwen die groter durven dromen. Dit boek zet je aan het denken, want waarom houden wij als vrouwen onszelf zo klein? Het is een échte aanrader voor iedere ondernemende vrouw die grootser durft te dromen. Het thema houdt me de laatste maanden enorm bezig. En ik ben niet de enige, merk ik. In Bossy’s Sustainable Issue heeft Soraya van The Legal House het over de vijver waar we als ondernemende vrouwen in zitten en onze eventuele sprong naar een grotere zee. In de podcast ‘Miljonairsvrouwen’ wil Katrin Van de Water het taboe dat heerst rond financiële overvloed bij ondernemende vrouwen doorbreken. Maar goed, ik wijk af. (lacht) Opnieuw over het boek van Véronique. In ‘De vrouw van 1 miljoen’ ontleedt ze onder andere de groeidrempels die ons tegenhouden. Véronique laat je ook zien hoe je je groeiambitie vormgeeft, waarom het nodig is om je cijfers te kennen en hoe je je netwerk kan aanspreken. Dit allemaal aan de hand van haar eigen ervaringen, tips én concrete opdrachten.
big-magic-bossy

Ik hoop dat ‘Big Magic’ me kan helpen om blokkades te vermijden zodat ik nog meer plezier beleef tijdens een creatieproces.

Content coördinator Jennifer tipt ‘Big Magic: Creative Living Beyond Fear’

‘Big Magic: Creative Living Beyond Fear’ van Elizabeth Gilbert is een boek dat al lang op mijn to-readlijst staat. Het wordt me door verschillende creatieve ondernemers getipt als hét boek dat je moet gelezen hebben. In ‘Big Magic’ heeft Elizabeth Gilbert het over onze verborgen talenten. Je leert je talenten ontdekken aan de hand van verschillende inzichten en komt haar persoonlijke verhaal met de nodige humor te weten. Met haar verhaal wil Elizabeth je inspireren om het creatieve leven te leiden waarvan je altijd hebt gedroomd. Volgens enkele reviews zou het boek soms wat zweverig zijn, de andere keren leest het heel praktisch. Een gezonde combinatie die me niet tegenhoudt om het boek binnenkort écht te lezen. Ik hoop dat ‘Big Magic’ me kan helpen om blokkades te vermijden zodat ik nog meer plezier beleef tijdens een creatieproces.
Postieve intelligentie_Booktip

“Iedereen heeft verborgen saboteurs die verantwoordelijk zijn voor hardnekkige patronen. In het boek leer je een methode aan waarmee je die saboteurs herkent en er ook meteen definitief mee afrekent.”

Eindredacteur Hanna tipt ‘Positieve intelligentie’

Confronterend. Life-changing. Bevrijdend. Dat is wat ik las over het boek ‘Positieve intelligentie’ van Shirzad Chamine. Als ik zoiets over een boek hoor, kan ik niet anders dan heel nieuwsgierig worden. Heel eerlijk? De kleurrijke en schreeuwerige cover spreekt mij niet meteen aan, maar ik heb het boek wél gekocht en kijk ernaar uit om het deze zomer te lezen. Waarom komen bepaalde onzekerheden steeds opnieuw naar boven? Waarom worden aangeleerde technieken zo snel weer verdrongen door oude gewoonten? Volgens het boek is er maar één uitleg: je innerlijke saboteurs. Iedereen heeft verborgen saboteurs die verantwoordelijk zijn voor hardnekkige patronen. In het boek leer je een methode aan waarmee je die saboteurs herkent en er ook meteen definitief mee afrekent. Mijn interesse is alleszins geprikkeld!
Happy Sexy Millionaire_bossy

“Dit boek is er voor iedere ondernemer die haar bedrijf en omzet wil doen groeien, maar daarnaast ook meer wil genieten van de reis ernaartoe.”

Content creator Shelley tipt ‘Happy Sexy Millionaire’

Toen ik het boek ‘Happy Sexy Millionaire’ cadeau kreeg, verwachtte ik een ietwat clichéboek waar ik mogelijk wel een paar interessante punten uit zou kunnen halen als ik het goed zou filteren. De zin don’t judge a book by its cover’ bleek in dit geval extreem toepasselijk. Het boek geeft je geen handvatten om zo snel mogelijk gelukkig, sexy en rijk te worden. Integendeel zelfs, de auteur Steven Bartlett geeft je een eerlijk inkijkje in de reis naar het worden van een jonge miljonair. Die reis zit bomvol belangrijke inzichten, keerpunten en lessen die hij zelf graag eerder had willen krijgen en die iedere ambitieuze ondernemer eigenlijk moet horen. Bartlett helpt je om nú al gelukkig te zijn met alles wat je in en met je bedrijf doet, in plaats van te wachten op het moment dat je het miljoen aantikt. Want spoiler alert: er verandert dan helemaal niets. De verandering zit in jou! Dit boek is er voor iedere ondernemer die haar bedrijf en omzet wil doen groeien, maar daarnaast ook meer wil genieten van de reis ernaartoe. 

Welk boek lees jij tijdens de zomermaanden en vind je een must-read? Laat het ons weten via Instagram

Beeld: Karolina Grabowska via Pexels