Tijd om te lezen maar geen idee welk boek op dit moment must-read is? Of een lange rit voor de boeg maar nog geen idee welke podcast je kan vergezellen? Team Bossy deelt enkele tips die allemaal over het thema groeien gaan. 

Founder Dorien

Terwijl ik dit schrijf is er net een pakje toegekomen. Mijn vingers jeuken. Mag ik het eerst openmaken? Ik denk dat er iets in zit dat wel eens een meerwaarde kan zijn voor dit stukje. (Scheurt pakje open) Yes! Het is het boek ‘Raising an Entrepreneur’ van Margot Machol Bisnow. Een boek waarin ze 99 verhalen bundelt over families die gamechangers hebben grootgebracht. N. bestelde het enkele dagen geleden en ik ben – ondanks het niet zo aantrekkelijke design – best benieuwd naar de inhoud. Zal ik je op de hoogte houden? De podcasts die me tegenwoordig tijdens lange autoritten vergezellen zijn afwisselend die van ‘Goesting’ van Anne-Sophie, ‘CEO Lifestyle’ van Laurence en die van Sophie Makker. 

Online business manager Annelies

Zonder podcasts zou ik nooit begonnen zijn met ondernemen. Via Spotify luisterde ik naar verhalen van andere ondernemers, verzamelde ik tips van businesscoaches en liet ik me inspireren om ook mijn eerste stappen te zetten richting ondernemerschap. Jaren later luister ik nog steeds podcasts, al is mijn focus helemaal verschoven naar inhoudelijk sterke verhalen in plaats van vluchtige tips. Eén van deze podcasts is ‘Met Eline in Bed’ van Eline Massin. In deze podcast gaat Eline in gesprek met succesvolle ondernemers over hun successen, maar ook over de uitdagingen en moeilijke momenten in het ondernemerschap. Deze podcast geeft me veel inspiratie om te groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. 

Content coördinator Jennifer 

Ik heb een haat-liefdeverhouding met non-fictieboeken en informatieve podcasts. De ene keer ben ik er helemaal weg van, andere keren heb ik nood aan ontspannende alternatieven. Toen ik nog zwanger was, luisterde ik zo goed als geen podcasts over moederschap. Ik wilde zo weinig mogelijk meningen horen zodat ze mijn ervaring niet zouden beïnvloedden. Maar zoals ik schreef: ik luisterde zo goed als geen. Dat stukje tekst maakt ruimte voor een lichte nuance want ‘Vrouw’en’, de podcast van de Nederlandse Nina Pierson was de uitzondering op de regel. In deze spin-off van Mama’en gaat Nina op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe blijf je als vrouw bij jezelf, als je ook een moederrol te vervullen hebt? Dat doet ze aan de hand van open gesprekken met bekende Nederlandse vrouwen zoals Rianne Meijer en Elise Boers. Deze spin-offreeks gaf me een perspectief en visie die ik te weinig terugvond bij mijn omgeving, want ik wil(de) ook nog blijven investeren in mijn eigen doelen. De afleveringen die me het meest bijblijven zijn die met Yara Michels over bodyshaming en tegenslag en stylist Nicole Huisman over verlies en haar fertiliteitsproject. De onderwerpen klinken zwaar, maar de gesprekken zijn warm en leerrijk. Net daarom vind ik deze podcast een must-listen!

Heb jij een interessante lees- of luistertip over dit topic voor Team Bossy? Laat het ons weten via Instagram. We zijn benieuwd!

Beeld: Charlotte May via Pexels