Mails beantwoorden, facturen aanmaken, rekeningen betalen, to-dolijstjes afvinken… Er kruipt veel kostbare tijd in. Gelukkig bestaan er mobiele applicaties die je een handje helpen bij die tijdrovende taken. Een shortlist. 

 1/ Accountable 

Accountable is een must-have voor zelfstandigen. Je kan er al je bonnetjes bijhouden, je klanten factureren, betalingen opvolgen, btw-aangiften genereren én je krijgt fiscaal advies. Bovendien kan je jouw data makkelijk met je boekhouder delen. Heel wat tijd en geld uitgespaard dus! 

accountable.eu, gratis met in-app aankopen 

2/ Doccle 

Zou het niet handig zijn als je al je administratie op een centrale plaats kon beheren? Dat kan met Doccle, het eerste online consumentenplatform dat automatisch al je belangrijke documenten bewaart van bijvoorbeeld banken, je mutualiteit en je energieleverancier. Je kan ze ook rechtstreeks bevestigen en betalen vanuit de app. 

doccle.be, gratis met in-app aankopen 

3/ Boomerang Mail Client

Onderzoek toont aan dat slechts een paar keer per dag je e-mail controleren stress vermindert en je productiviteit verhoogt. Laat jij je ook snel afleiden door je mails? Dan biedt Boomerang de oplossing. Zet je inbox op pauze en stel automatische antwoorden in, laat binnenkomende berichten tijdelijk verdwijnen, plan mails op een beter time tip in, krijg leesbevestigingen en meldingen als je nog geen reactie ontving, en meer. 

boomerangapp.com, gratis met in-app aankopen 

4/ Dashlane

Als je een heleboel accounts hebt, kan het lastig zijn om al je logingegevens te onthouden. Dashlane maakt op dat vlak je leven een stuk makkelijker. Bewaar je wachtwoorden, gebruikersnamen en kaartgegevens en laat ze automatisch invullen op al je apparaten. Geen zorgen, je gegevens zijn veilig dankzij de ingebouwde versleuteling én een masterwachtwoord. Is er iets verdachts gebeurd met een van je accounts, dan word je bovendien gewaarschuwd. 

dashlane.com, gratis met in-app aankopen 

Zin om in meer productiviteit? Lees het volledige artikel in Bossy’s Time Issue

Beeld: Anete Lusina via Pexels