De afgelopen weken waren de max, maar ook ongelofelijk intens. We maakten een nieuw magazine, draaiden een eerste seizoen van Bossy TV ‘Out of Office’, er kwam een teamlid bij én we verhuisden naar ons nieuw kantoor. Ik zou liegen als ik zeg dat het makkelijk was. En toch zou ik het zo willen terugspoelen. Daar zitten deze drie takeaways ongetwijfeld voor iets tussen. 

TAKEAWAY #1 

Laat alles los, ook de kinderen

Wat we de afgelopen maanden realiseerden, had ik nooit in mijn eentje kunnen doen. Zo kan ik voor Bossy Magazine ondertussen rekenen op de straffe pen van Jennifer en content creators Hanne, Divinia, Veronica en Shelley. Het voelt ook heerlijk dat Jennifer details als het opvragen van prulletjes als een nieuwe barcode voor haar rekening neemt. Zoiets durfde ik vroeger al eens te vergeten, waardoor ik twee dagen voor druk nog snel eentje moest aanvragen. De ruimte die vrijkwam, zowel in mijn hoofd als in mijn agenda, werd meteen geclaimd door Bossy TV. Ik besliste om van bij de start dit project grotendeels uit handen te geven. Lynn (founder van Motion Stories, n.v.d.r.) ontving het met open armen. Drie maand na onze eerste semi-officiële meeting over Bossy TV draaiden we het eerste seizoen. Ergens vind ik dit ongelofelijk en tegelijkertijd besef ik dat dit is hoe ik graag werk: intens en ongeremd, met een duidelijke deadline. Tijdens de draaidagen moest N. naar het buitenland. Perfecte timing, hoor ik je denken. Ook hier was uitbesteden dé oplossing, al gingen daar wat slapeloze nachten en woordenwisselingen aan vooraf… De kindjes konden gelukkig naar mijn ouders en wij konden ons ding doen. Verder liet ik nog wat meer los, maar op een vertrouwde manier. Ik verlengde de samenwerking met Hanna, die onze online artikels redigeert. En ook OBM Annelies is vanaf nu officieel deel van het team! Na een fijne testperiode leek het me te gek om haar te laten gaan, want ze heeft de afgelopen maanden al heel wat werk verzet. 

TAKEAWAY #2

Weet wat je serieus moet nemen

Je weet het, of je weet het niet, maar ik ben iemand die best presteert onder druk. Voor Bossy TV voelde ik die niet, of net te hard, ik weet het niet, maar het zorgde ervoor dat ik alles bleef uitstellen. Ik deed het hoognodige, maar dan full focus en dat bleek de juiste beslissing te zijn. Voor details had ik toch geen tijd. Ik krijg vaak de vraag hoe ik het allemaal doe, met drie jonge kindjes erbij. Wel, ik denk dat dat één van de manieren is. Beseffen dat je geen tijd hebt voor de details en die loslaten of laten varen. Niet alles wat op je bord komt moet je serieus nemen. Over sommige taken moet je je echt niet druk maken, die lossen zichzelf wel op, als je lang genoeg wacht. En andere, die kan je echt wel in de helft van de tijd afwerken. Een (over)volle agenda zorgde er bij mij de afgelopen weken voor dat ik kon prioriteiten stellen als een pro een bijgevolg nog meer gedaan kreeg. Win-win! 

TAKEAWAY #3 

Vier, ook al is het met cakejes uit de Carrefour

“Ik heb geleerd om mijn successen te vieren, niet alleen de grote, maar zeker ook de kleintjes”, vertelt Ann Wauters tijdens de opnames voor Bossy TV. Dat je ook van het proces moet genieten, leerde ze naar eigen zeggen pas op het einde van haar carrière, toen die twee weken in het olympisch dorp niet de leukste van haar leven bleken te zijn. Hoewel ik deze tip al vaker gehoord heb, drong hij nu pas tot me door. En ik paste ‘m meteen toe. Zo vierden we het feit dat Bossy’s Sustainable Issue in druk was met frambozen en cakejes uit de supermarkt. Niks fancy, maar wel fijn. Ook de intense draaidagen van Bossy TV sloten we af met bubbels. We legden het moment vast en ik voel de ontlading nog als ik naar die foto’s kijk.

Benieuwd naar mijn recap van de afgelopen zes maanden? Check mijn Bossy Story in Bossy’s Sustainable Issue. Pre-order voor 20/04, betaal 15,95 in plaats van 19,95 euro, betaal geen verzendkost en krijg er leuke paper goodies bij!

Beeld: Laura Vleugels