In de initiële inleiding van dit artikel las je: morgen start september. We zijn ondertussen 9 dagen verder. De schoolstart is verteerd en de deadline voor Bossy’s Reflect Issue komt dichterbij. Dat verklaart meteen waarom dit artikel op zich liet wachten. Maar hé, 7 pogingen later is het er dan toch: een nieuwe kijk achter de schermen.

Heb je nu al een nanny?

Er gaat geen week voorbij of ik krijg de vraag of we nu al iemand gevonden hebben om ons te helpen. Een soort kraamkost, noemde een vriendin het onlangs nog. Iemand die wat wast, strijkt, opruimt, kookt, op de kindjes past… Enkele weken geleden was het antwoord: ja, finally! Vandaag moet ik jammer genoeg zeggen: nee. We vonden een hele toffe vrouw en ook M. was meteen fan. Hoewel de liefde wederzijds was, koos ze toch voor een andere opportuniteit die meer aansloot bij haar grote droom. Toen we hoorden dat ze niet zou komen, beslisten we om het anders aan te pakken. We zouden M. naar de naschoolse opvang laten gaan, en ook op vlak van eten een oplossing zoeken. M. vindt het leuk dat hij nog even mag blijven spelen ‘met de grote kindjes’ en wij kunnen een uurtje extra werken. Win-win!

Slaap, voeding, sport

Deze drie staan hoog op ons prioriteitenlijstje. Sinds slaap ons wat meer gegund is tussen 12.00 en 06.00 uur, lukt het ook om beter te eten en ‘s morgens wat te bewegen met Adriene (en Benji!). De credits voor het lekkere en gezonde eten mag ik niet op mij nemen. Het plan was dat onze hulp M. van school zou halen en dat ze dan samen wat zouden koken. Bananenboord, een gezond ontbijtje voor de volgende dag, eten voor alle kindjes… Nu dat plan in het water is gevallen, ben ik ongelofelijk blij dat Tessa, de founder van Foodprepper, zei dat ze wel te vinden was voor een samenwerking. Ik weet niet of je haar verhaal kent? Ze is iemand die graag eet, maar voelt dat haar lichaam wel wat balans kan gebruiken. Daarom maakte ze een box met fundamentals zoals soep, granola, zoete en hartige spreads. En of ik daar ambassadeur van wil zijn?! Dankzij Tessa heb ik nu elke twee weken een gezonde basisvoorraad in huis die mij op drukke dagen tegenhoudt om de hele koekenkast leeg te eten. Grappig detail: ik had dinsdag niets in huis dus besloot M.’s brooddoos te vullen met lekkers uit de box. Het werd een boerenboterham met tomatenhummus. Na school vroeg ik wat er in zijn brooddoos zat. Hij: “Mama, dat was nieuw, dat was armicaa*, lekker!” Om maar te zeggen: die box zit vol lekkers voor groot en klein!

*beter bekend als américain
bynouchka25082017
@bynouhcka

Ik wil nog niet teveel verklappen, maar het gesprek met Eline heeft er mede voor gezorgd dat ik enkele knopen heb doorgehakt de afgelopen week.

Halllo, zone of genius

En of die portie fundamentals welkom is in stresserende weken als deze! De content voor Bossy’s Reflect Issue en ons eerste werkboek krijgt vorm. Ik ben ontzettend content met alle puzzelstukjes die in elkaar vallen, maar vind het tegelijkertijd ook bijzonder spannend. Het is niet omdat ik al 8 magazines maakte, dat een 9de, of een werkboek, niet spannend kunnen zijn. Eén van de stukken die ik deze maand nog uitschreef, was het interview met Eline. Zij heeft het in het nieuwe nummer over ‘de persoon worden die je zaak in de toekomst nodig heeft’. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar het gesprek heeft er mede voor gezorgd dat ik enkele knopen heb doorgehakt de afgelopen week. Ik ben dus zeer benieuwd welke stappen jij zet na het lezen van dat (en andere!) artikel(s) in het nieuwe magazine. Wat ik besliste? Ik wil meer ondernemen vanuit mijn zone of genius, zoals Eline dat zo mooi zegt, en besliste daarom om enkele zaken uit te besteden. Zoals de online eindredactie die binnenkort door Hanna gedaan zal worden en de admin die Lien en haar team onder handen zullen nemen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe samenwerkingen en kijk vooral uit naar de extra tijd die vrij zal komen in mijn eigen agenda.
Definieer je eigen zone of genius en kijk of je zaken die daarbuiten liggen kan uitbesteden.

4 x weekendje weg

N. is een held in momentjes voor zichzelf inplannen. De ene avond gaat hij klimmen, de andere spreekt hij af met vrienden. Ik doe dat amper. En toen ik laatst nog eens een avondje met vriendinnen weg was of een ochtendsessie tennis ingepland had, dacht ik instant: ‘Dit moet ik meer doen!’ Dus in plaats van mijn agenda te laten vollopen, en er achteraf een momentje me-time in te proppen, pak ik het dit najaar andersom aan. Ik heb ondertussen maar liefst vier weekendjes weg ingepland. Vier! En de helft zonder kinderen, say what?! (lacht) Toegegeven: ik vind het makkelijker om een weekendje weg in te plannen, dan een avond voor mijzelf. Misschien omdat dat laatste minder belangrijk lijkt? Benieuwd hoe jij dat doet! Met de tripjes in het vooruitzicht vind ik dat het najaar er al best rooskleurig uitziet, bijna zo roze als M.’s armicaa.
Tot snel!

D.

PS: een vraag of een idee voor een volgende Bossy Story? Ik hoor het graag via @wearebossy!

PS 2: de foto’s zijn van een shoot met @bynouchka.photography toen M. nog mini was. Woensdag hadden we eindelijk weer een shoot, dus je mag je snél aan een nieuwe lading foto’s verwachten. Yay!