Soms steekt Dorien liever haar kop in het zand dan te kijken naar wat er nu echt aan de hand is. En dat is jammer, want de realiteit is meestal rooskleuriger dan de nachtmerries. In deze Bossy Story vertelt ze je wat ze met de weerstand deed die begin dit jaar de kop op stak.

Weerstand

Januari startte best woelig, met heel wat weerstand in elke vezel van mijn lijf. Het duurde even voor ik begreep waar dat gevoel vandaan kwam. Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen die kan zeggen dat 2020 best wel een goed jaar was. Professioneel gezien hé, don’t get me wrong. En ik kus daarbij mijn beide pollekes. Bossy is enorm gegroeid. Of dat makkelijk was? Absoluut niet! Of dat het waard was? Zonder twijfel!

Noodgedwongen ging ik in het voorjaar op zoek naar nieuwe inkomstenstromen. Enkele belangrijken zouden immers wegvallen, zoals de verkoop van magazines in de krantenwinkels en op events. De Summer en XMAS Box werden in het leven geroepen, net als de online launches en masterclass. Stuk voor stuk werden deze wilde ideeën omgezet in Bossy-waardige concepten die écht in de smaak vielen. En alsof dat nog niet genoeg was, mocht ik ook nog Jana verwelkomen, die sinds oktober als office assistant heel wat taken van me overneemt.

Verlamd, op mijn duim na

Oké, er moesten afgelopen jaar wat projecten on hold gezet worden, maar uitstel is geen afstel. En de omzet waarmee we het jaar afsloten, was beter dan gehoopt. Of moet ik zeggen: dan dat ik berekend had ik mijn financieel plan, want dat klinkt professioneler. (lacht) Net dat maakte me zo weigerachtig om aan 2021 te beginnen. Een nieuw jaar starten is niet zoals een nieuw hoofdstuk beginnen, het heeft meer weg van starten in een nieuw boek. En dat resulteerde in paniek. Die angst verlamde me, op mijn scrollende duim na. Uren en uren bracht ik door op Instagram, om mij te laten ‘inspireren’ door de doelen en dromen van anderen…

bynouchka250820188

Probeer de tijd die voor je ligt zo goed mogelijk in te plannen, waarbij alles wat je doet bijdraagt tot je doel.

Ik besefte dat die doelen en dromen van anderen me niet enthousiast maakte, en dat ik zelf al heel goed wist waar ik in 2021 naartoe wilde. Waarom dat zo glashelder was, vertel ik je pas in een van de volgende Bossy Stories… Het was dus kwestie van die plannen op papier te zetten en simpelweg te starten. En plots verdween die weerstand als sneeuw voor de zon. Want na enkele uren in excel door te brengen, zag de planning voor 2021 er al best goed uit. Het feit dat ik eind 2020 de tijd genomen had om reeds de eerste partners aan te spreken had duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Waarom maakte ik me zenuwachtig?

Er is altijd een vertrekpunt

Soms steek ik liever mijn kop in het zand dan te kijken naar wat er nu echt aan de hand is. En dat is jammer, want de realiteit is meestal rooskleuriger dan de nachtmerries. Het blad is zelden wit en zal nooit wilt blijven. Er is altijd wel een vertrekpunt dat je verder brengt dan je durft te dromen. Alle begin is moeilijk, zeker wanneer je iedereen pijlsnel uit de startblokken ziet schieten. Maar het zou niet moeilijk zijn als je niets te verliezen had, als je nog niets had opgebouwd. Probeer dat als een voordeel te zien, en niet als een nadeel. Voel jij ook weerstand om er in 2021 opnieuw voluit voor te gaan? Omdat 2020 zo’n succes was, of net heel erg in het water is gevallen? Denk dan even niet aan wat geweest is, wat had kunnen zijn of wat zou moéten bereikt worden. Probeer de tijd die voor je ligt zo goed mogelijk in te plannen, waarbij alles wat je doet bijdraagt tot je doel.

Succes!
D.

 

Beeld: bynouhcka