Je bent ondernemer geworden om vrij te zijn. Helaas valt dit soms dik tegen in de realiteit. Je voelt je overweldigd door je eindeloze to-dolijst waar maar nooit een einde aan lijkt te komen en je voelt je schuldig als je niet werkt. Wat als structuurcoach Elisa jou nu vertelt dat meer structuur voor meer vrijheid kan zorgen?

Het ideale weekend

Het is weekend en je staat op zonder plan wat je allemaal wilt gaan doen maar er spoken wel heel veel to do’s door je hoofd. De hele dag door ben je bezig met alles en niets: je ontspant niet echt maar productief ben je ook niet. Aan het einde van het weekend vraag je je af waar de uren heen zijn gegaan. Herkenbaar? Het kan ook anders! Het weekend staat weer voor de deur. Je hebt een paar uur gereserveerd op zaterdagvoormiddag voor de belangrijkste taken. Als je klaar bent, geniet je de rest van het weekend zonder schuldgevoel. Heerlijk toch?

Ga voor duidelijke verwachtingen

En zo is het ook met je werk. Vrijheid kan doelloos en chaotisch aanvoelen, alsof je zonder gps in de auto bent gestapt. Helderheid rond verwachtingen en het hebben van een duidelijke route geeft ons vrijheid, rust en creativiteit. Structuur zorgt ervoor dat je minder beslissingen moet maken, minder in de waan van de dag leeft en tijd kan maken voor je langetermijndoelen. Je hebt meer tijd hebt voor de zaken die écht belangrijk zijn en meer rust, focus en overzicht.

In enkele stappen meer structuur aanbrengen in je dag:

  1. Plan je week: wat zijn je prioriteiten deze week en wanneer ga je deze inplannen?
  2. Beslis voor jezelf wat je grenzen zijn: wat heb je nodig om blij en productief te zijn? Voor de ene is dat bv. niet werken in het weekend, de andere zweert bij een stevige sportsessie.
  3. Start eens met een ochtend- of avondritueel: op die manier breng je structuur in je dag maar ben je flexibel gedurende de dag.

Creëer nu jouw kader

Uiteindelijk komt het neer op voor jezelf grenzen creëren, een kader waarbinnen je vrij kunt bewegen. En dat zorgt net voor heel veel speelruimte, creativiteit en flexibiliteit. Probeer het eens uit en laat me weten hoe het voelt!

Meer structuurtips van Elisa? Volg haar op Instagram!

Beeld: Sacha Creative Concepts