We zijn halfweg 2020. Dat de afgelopen zes maanden aanvoelden als een dolle rit op een rollercoaster, is nog zacht uitgedrukt. En nu? Founder Dorien blikt terug, kijkt vooruit en vangt een glimp op van haar leven in 2022.

Als we in januari van één ding zeker waren, dan was het wel dat 2020 ons jaar zou worden. Het jaar van verandering en groei, persoonlijk en professioneel. Nog voor we goed en wel vertrokken waren, werd er al aan de handrem getrokken. En hoewel dat in eerste instantie voor onzekerheid zorgde, verrasten vele ondernemers zichzelf en anderen met creativiteit. Ook ik transformeerde, van ‘ik voel me voor het eerst als ondernemer ontzettend fragiel’ naar ‘ik voel me voor het eerst ondernemer’.

Enjoy the ride

En zonder het helemaal te beseffen spartelde ik door de eerste helft van het jaar heen. Met mijn zwembandjes, die ik voor de zekerheid had aangedaan, nog om mijn armen. Nu ik de tijd neem om terug te blikken, voel ik dat ik moe ben. Het was veel, dat vierde magazine creëren en lanceren in tijden van corona, in combinatie met de eerste maanden als werkende mama. Om over het creëren, plooien, vullen, adresseren, versleuren en posten van 160 Bossy Summer Boxen nog maar te zwijgen. (lacht groen) Die groei waar ik begin dit jaar op hoopte, komt met serieuze groeipijnen. En dat is oké. Het is een kunst om ook daar het mooie van in te zien, en niet alleen te focussen op het doel. Enjoy the ride, zoals ik onlangs in de podcast van 50 Koffies zei.

“Nu ik opnieuw op het punt sta om een grote stap voorwaarts te zetten, weet ik dat het in 2018 net zo ongemakkelijk aanvoelde.”

XL sessie richting 2022

Er staat de komende maanden heel wat spannends te gebeuren. Ergens zijn de stappen die ik nu zet, met Bossy TV en het aannemen van een teamlid, even spannend als het creëren van dat allereerste nummer in 2018. Ik ben ontzettend blij dat ik toen mijn comfortzone heb verlaten. Nu ik opnieuw op het punt sta om een grote stap voorwaarts te zetten, weet ik dat het toen net zo ongemakkelijk aanvoelde. Wat me toen enorm geholpen heeft, was een XL sessie met coach V. en daarom boekte ik er enkele weken geleden opnieuw eentje. Tijdens zo’n sessie blikken we niet alleen terug, maar ook vooruit. Ik weet niet hoe ze het doet, maar Veronica slaagt er telkens weer in om mijn dromen en doelen helder te krijgen. Tijdens de sessie nam ze me mee naar 2022. Met mijn ogen dicht vertelde ik haar wie ik was in 2022, met welke projecten ik mijn dagen vulde, waarop we met Bossy focusten en waar ik voldoening uit haalde. En dat, lieve lezer, was een echte eyeopener.

Een nieuw leven

Eens V. me terughaalde naar 2020 – dit was geen hypnose hé, jongens, gewoon een visualisatieoefening – miste ik instant mijn nieuw leven. Ik had gezien hoe iemand anders Bossy Summer Boxen vulden, hoe Bossy TV werkelijkheid werd, hoe ik bewust tijd vond voor mijzelf, hoe een groot event tot leven kwam en hoe ik vooral nog gelukkiger was met wat ik allemaal mocht doen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben vandaag ontzettend dankbaar en blij met wat ik doe, maar ik weet dat er meer in zit. Ken je dat gevoel? Mijn doelen concretiseren zorgt ervoor dat het leven dat ik wil binnen handbereik ligt. Geloof me als ik je zeg dat 2020 nog steeds ons jaar is, en dat alle jaren die volgen, dat ook zullen zijn.

Beeld: Christopher Alvarenga via Unsplash