Het nieuwe magazine ophalen bij de drukker is altijd een hoogdag! Zelfs na negen issues went het niet voor Dorien. In deze Bossy Story neemt ze je mee naar de drukkerij, Bossy HQ, de vormgevers én… in bad! 
Dinsdag ben ik het nieuwe magazine en werkboek gaan oppikken bij de drukker. Geloof me: zelfs bij issue negen is de rit ernaartoe eentje met klamme handjes aan het stuur. Je pikt ook niet elke dag je eigen magazine én allereerste werkboek op! 
Gelukkig kon ik mijn zinnen verzetten met het maken van enkele filmpjes. Rewind naar vorige week donderdag: toen kreeg ik tijdens de teammeeting van de interns te horen dat mijn reels “wel schattig waren”. Als er iets is wat je niet wil horen dan is het wel dat je reels “schattig” zijn. Ik nam hun feedback ter harte en deed een nieuwe poging. Tussen het filmen door ving ik een eerste glimp op van het nieuwe magazine en het felgroene werkboek. Hebben wij dit gemaakt?!

Tijd om alles rustig te doorbladeren, nam ik niet. Dat doe ik nooit in de eerste uren. Simpelweg omdat ik niet durf. Wat als er een fout in staat? En geloof me: die staat er sowieso in. (lacht) Ik blader er eens vluchtig door en rij richting kantoor, waar Jennifer zit te popelen. De glinstering in haar ogen, wanneer de eerste doos opengaat, zegt genoeg. “Ik vind de cover echt prachtig, hij is anders, en toch helemaal Bossy”, lacht ze. 

bynouchka_bossy_dorien_camps
© BY NOUCHKA
Ik wil schrijven: Stom, hé! Maar eigenlijk voelt het helemaal niet stom.
Next stop: Superset, onze vormgevers! Wanneer ik toekom, kijkt Lara vol verwachting naar wat ik uit mijn handtas haal. Om vervolgens in stilte met haar grafische blik alle lijntjes, kleurvlakken en details onder de loep te nemen. Zij ziet dingen die ik niet zie, ondanks dat we ooit, in een ver verleden, dezelfde opleiding volgden. (lacht) Gelukkig ontdekt ook zij geen fouten en is ze ontzettend blij met het resultaat. 
De rest van de dag spendeer ik op kantoor. Het is raar om in mijn ooghoek het nieuwe magazine en werkboek te zien blinken. Ze zijn er, net op tijd, én ze zien er geweldig uit! Dat eerste was namelijk nog even spannend. Het werkboek maken liep niet van een leien dakje en de planning werd serieus overhoop gehaald. Hierdoor moesten we bijna alles zelf inpakken, en geloof me, dat werkje wil je echt niet doen! 

’s Avonds, wanneer iedereen onder de 3 in bed ligt, kruip ik in bad, mét de nieuwe Bossy. Ik sla de eerste pagina open en voel me plots ongelofelijk trots. Ik wil schrijven: Stom, hé! Maar eigenlijk voelt het helemaal niet stom. Ik zie links een mooie foto van Marie Jo, rechts een professionele foto van mezelf, daarnaast een voorwoord dat zelfs mij goesting geeft om in het magazine te duiken en onderaan een ps die vertelt over het allereerste werkboek. We did it, again. En ik kan niet wachten tot jij het nieuwe magazine en werkboek in handen hebt! 

Benieuwd naar Bossy’s Reflect Issue of het Bossy Werkboek? Bestel je exemplaar hier

Beeld: BY NOUCHKA

PS: het duurde welgeteld 10 minuten voor ik een eerste fout ontdekte.