Met welke sterke vrouwen Dorien zich omringt? Deze vraag kregen we al een paar keer binnen. Hoog tijd om er een antwoord op te geven. In dit artikel doet founder Dorien haar dreamteam uit de doeken. Met wie werkt ze in 2022 samen? En vooral: zouden deze coaches of mentoren ook iets voor jou zijn?

1/ Structuurqueen Shelley

Wie Bossy al een tijdje volgt, weet dat Shelley en ik elkaar enkele jaren geleden leerden kennen, op een event van ‘The Goaldiggers Club’ in Nederland. Ondertussen is ze één van de experten op wie we onze vragen over planning en structuur steeds kunnen afvuren. Tot nu toe bestookte ik deze fijne Nederlandse altijd met je vragen, of die van andere Bossy-lezers. Toen ik na mijn zwangerschapsrust – what’s in a name – opnieuw mocht starten, merkte ik dat ik vaak lang moest zoeken naar documenten en niet meteen mee was met de stand van zaken van sommige projecten. Vervelend! Ik noteerde wat naar mijn gevoel te moeizaam verliep en legde mijn lange lijst voor aan Shelley. Terwijl ik bij elk item wat moedelozer werd, werd Shelley net enthousiaster. Ze kwam instant met enkele fijne ideeën en stelde fijne goals voor binnen een paar maanden. Hoewel we ondertussen nog maar één livesessie achter de rug hebben, voelt het alsof Bossy’s basis al veel steviger staat.

Dit had ik niet verwacht:
De manier waarop we binnen Bossy onze abonnementen verwerken, kan vlotter. Tijdens de kennismakingscall stelde Shelley meteen een zeer eenvoudige verbetering voor. Wat ik ook niet verwachtte: dat ik zo veel plezier zou halen uit een tool als Trello.

Iets voor jou?
Shelley is een must wanneer je het overzicht binnen je zaak wat kwijt bent of de basis wil verbeteren. Met structuren en systemen helpt ze je op weg zodat er (opnieuw) een heldere flow ontstaat. Right on time wanneer je zaak snel gegroeid is of wanneer je je zaak wil voorbereiden op de groei die komt.

Wil je in 2022 met Shelley in zee? Vermeld tijdens de intake ‘Bossy’ en ontvang haar Pretty Productive Planner, een geweldige planner die je in staat stelt om nog meer uit je werkdag te halen. 

Wil je in 2022 groeien? Zorg dan dat je bedrijf achter de schermen klaar is voor de groei die je voor ogen hebt.

2/ Compagnonne Nele

Ook in 2022 kijk ik ernaar uit om door Nele “jongske” genoemd te worden. (lacht) Wie al met haar werkte, herkent dit vast. En laat dat nu net één van Nele’s sterktes zijn: ze is wie ze is, en dat werkt heerlijk bevrijdend. We werkten vorig jaar voor het eerst samen en dat heeft zich meteen vertaald in sterke cijfers. Ik had Nele namelijk gevraagd om, met haar expertise, mijn partnerships te evalueren. Je prijs verhogen is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uiteraard was Nele er ook om me op mentaal vlak bij te staan, zodat ik me die nieuwe prijzen echt eigen kon maken. Daarnaast heeft ze als ondernemer heel wat ervaring en gaat deze mentor geen vraag uit de weg. Love it! 

Dit had ik niet verwacht:
Een mentor is iets anders dan een coach. Nele wandelt echt mee en dat is fijn. Ik voelde me trouwens meteen op mijn gemak bij haar. Ik ontmoette Nele pas na enkele calls, en het voelde alsof ik ze al jaren kende. Die vertrouwensband zorgt er telkens voor dat we meteen grote stappen voorwaarts kunnen zetten.

Iets voor jou?
Nele is een mentor, of zoals ze het zelf zo mooi zegt: een compagnonne. Is het avontuur waar je voor staat té spannend, of te ver van je comfortzone? Mis je een ervaren ondernemer om een stukje met je mee te wandelen? Doe dan beroep op Nele en haar ervaring als ondernemer. Ze heeft in haar vorig leven al heel wat expertise opgebouwd die ze maar wat graag met je deelt.

Kijk welke andere profielen je mentor of coach onder zijn of haar vleugels heeft. Werk bij voorkeur met iemand samen die met dezelfde of grotere profielen werk.
bynouchka25082075
© by NOUCHKA

Groots dromen zorgt ervoor dat ik makkelijker kleine stappen zet, want die zien er opeens veel minder eng uit.

3/ Coach V.

Veronica had al een lidkaart van de Bossy Club nog voor Bossy bestond. De eerste maanden werkten we intensief samen aan mijn droom. Ze hielp me als coach met het vormgeven van mijn ideeën en het verwerken van belemmerende gedachten zoals: ‘Ik slaap graag uit, dan ben ik zeker niet gemaakt voor het ondernemersbestaan’. Ja, dat was de stand van zaken in 2017. Gelukkig kan ik intussen hoofdzaak veel beter van bijzaak onderscheiden en hunker ik vooral naar de dag waarop ik nog eens kan uitslapen.

In 2022 gooien we onze samenwerking over een andere boeg. Onze maandelijkse calls vervangen we door iets uigebreidere kwartaalsessies. Daarin overlopen we hoe Bossy het de afgelopen maanden deed en welke doelen ik stel voor de volgende maanden. Ontzettend benieuwd naar deze vertrouwde samenwerking in een nieuwe vorm…

Dit had ik niet verwacht:
Ik vond het moeilijk om uit het stramien te stappen van mijn maandelijkse sessies met coach V.! Angst voor het onbekende? Waarschijnlijk. Nu er een nieuw plan op tafel ligt, voel ik meteen dat die angst nergens voor nodig was en kijk ik uit naar de opties die dit met zich meebrengt. Verandering is zelden slecht.

Iets voor jou?
Vind je het moeilijk om je voor te stellen waartoe je allemaal in staat bent? V. helpt je graag op weg. Ze is niet de persoon die je handje vasthoudt terwijl jij leert fietsen, maar wel degene die staat te juichen langs de weg. Val je? Dan doet zij je inzien welke lessen je daar allemaal uit kan leren.

Durf veranderen van coach of mentor wanneer je traject afgelopen is. Een nieuwe kijk op je business is altijd een goed idee.

4/ Anne van Camp Bluff

Eind 2021 kruiste mijn pad onverwachts dat van Anne. We raakten aan de praat en voelden dat er een mooie samenwerking uit kon voortvloeien. Ondertussen zijn we een traject gestart en heb ik de kick-offsessie achter de rug. Anne kwam hiervoor helemaal vanuit Nederland en ontving me bij LikeBirds in Gent. Het doel van onze samenwerking: de koers van de Bossy-boot scherpstellen.

Tijdens deze eerste intense middag samen liet Anne me luidop dromen, wat zowel verruimend als angstaanjagend aanvoelde. Gelukkig vertelde ze erbij dat ik enkele weken de tijd mocht nemen om alle ideeën te laten landen. Oef! Ik ben ontzettend benieuwd naar de eindbestemming, maar weet dat ik met Anne ook enorm hard van de weg ernaartoe zal genieten. Die is bezaaid met concrete tips en tricks, de praktische ervaring van Anne en experten waarmee ze zich laat omringen. Kortom: de perfecte evenwichtsoefening tussen voelen en doen.

Dit had ik niet verwacht:
Ik hou ervan om groots te dromen, maar soms vergeet ik dat dat een optie is. Door mezelf afgelopen week opnieuw toestemming te geven om dat te doen, ging er een hele nieuwe wereld open. Groots dromen zorgt ervoor dat ik makkelijker kleine stappen zet, want die zien er opeens veel minder eng uit.

Iets voor jou?
Zegt je gevoel dat jij en Anne eens moeten afspreken? Zodat ze ook je toekomstperspectief – positief – op z’n kop kan zetten? Doen! Bij Anne draait heel veel rond energie… En als die goed zit, dan is er héél veel mogelijk.

Klop bij je coach of mentor aan met een concreet probleem. Hoe concreter, hoe beter hij of zij je vervolgens zal kunnen helpen.

Wie zit er in je dreamteam? Laat het me weten via @wearebossy, ik ben nieuwsgierig!

Beeld: by NOUCHKA