Begin augustus deelde founder Dorien haar halfjaarlijkse doelen op Instagram. Ondertussen zijn we bijna drie maand verder. Benieuwd hoe het gaat met haar professionele én persoonlijke ambities? Je ontdekt het in deze Bossy Story.

Ik ben ontzettend dankbaar voor het format dat we ondertussen al meer dan een jaar geleden op Instagram Stories loslieten: Bossy’s maanddoelen. Die stories zijn voor mij de perfecte reminder dat er dertig nieuwe dagen voor de deur staan, klaar om ingevuld te worden. Ze maken me bewust van de tijd die ik telkens weer in mijn schoot geworpen krijg. Er even bewust mee omgaan, is een andere zaak. En ook op dat vlak helpen de doelen me enorm. Ze zorgen ervoor dat ik prioriteiten kan stellen, zowel op maand- als op weekbasis.

Durf je doelen bepalen, het zorgt ervoor dat je meer helderheid hebt over waar je precies naartoe wil.

Jouw plannen

Begin augustus – toen ik met mijn hoofd nog in de wolken zat en met mijn voetjes in het zand – deelde ik mijn halfjaarlijkse doelen. En jij, jij deed misschien hetzelfde. Zo deelde Iris van House of Weddings dat ze de huwelijks- en eventsector zou helpen heropstarten na corona en vertelde Kirby van The Female Shift dat ze haar female talent pool wilde uitbreiden. Hanne Luyten besloot dat ze dit najaar niet over haar grenzen heen zou gaan, en dat het feit dat een project leuk is geen vrijgeleide is om er toch op in te gaan. Herkenbaar, Hanne! Delphine van Over the moon zou eindelijk eens dat derde kookboek van Ottolenghi openen en Leen Dendievel ging ons meer vertellen over haar secret project. Om maar te zeggen, jullie zaten mid 2020 bomvol energie en smeedden realistische plannen. Ik ben benieuwd in hoeverre jullie ze hebben kunnen uitvoeren!

“Iemand aannemen, en dat in tijden van crisis, dat is als zwanger worden net nadat je beslist hebt om zelfstandig te worden.”

Mijn professionele plannen

Op mijn professioneel lijstje stond dat ik een geweldig vijfde issue wilde lanceren. Ik denk dat Bossy’s Network Issue die woorden waardig is. (lacht) Zowel in de krantenwinkels als online gaat de verkoop goed, wat alleen maar bewijst dat een nummer over netwerken echt wel nodig was. Heb jij ‘m trouwens al in huis? Je vindt ‘m hier.
Daarnaast wilde ik ook Team Bossy uitbreiden. Ik herinner me dat ik die woorden met een bang hartje typte. Iemand aannemen, en dat in tijden van crisis, dat is als zwanger worden net nadat je beslist hebt om zelfstandig te worden. Been there, done that, en ik kan niet blijer zijn met Jana die sinds oktober Team Bossy vervoegt.
Draaidagen voor Bossy TV stonden ook op het lijstje, maar die hebben nog niet plaatsgevonden. Eerlijk: ik zou niet weten wanneer dat er nog bij had moeten komen. Met de lancering van het Bossy’s Network Issue, het verdelen, verpakken en versturen van duizenden magazines, het verwelkomen en inwerken van Jana en het organiseren van Bossy’s Online Masterclass Week was het al behoorlijk druk. Maar hé, uitstel is geen afstel.

Soms is het best spannend om je doelen uit te spreken, en dat is helemaal oké. Zoals coach V. zou zeggen: voel de angst en doe het toch.

Over getutter aan mijn borst

Privé hield ik het kort: lief zijn voor mijn lijf. In augustus startte ik opnieuw met personal training bij Thomas van Lean. Hij maakt in Bossy’s Network Issue trouwens komaf met enkele fabels over gezondheid, voeding en beweging. Zeker lezen! Oktober was ook de maand waarin ik stopte met borstvoeding. Na iets meer dan een jaar vond ik dat het welletjes geweest was. Baby M. vond dat blijkbaar ook, en sliep de week die daarop meteen flink door. Dan vraag je jezelf wel af waarom je dat getutter aan je lijf een jaar lang getolereerd hebt. (lacht)

Je doelen moeten geen eindeloze waslijst vormen. Kort en krachtig formuleren wat je precies wil, in één doel, kan heel verhelderend werken.

In de template die we begin augustus deelden, kon je ook enkele inspiratiebronnen invullen. Eén van de ondernemende vrouwen die mij weet te inspireren, is Jessica De Block. Leuk nieuws: volgende week maandag interview ik haar over haar levenslessen. Heb jij nog een vraag voor haar, stuur me dan zeker een berichtje! Begin november zijn we er weer met een leuke template waarom jij jouw doelen voor de nieuwe maand kan delen. Weet jij al wat het wordt?

Volg Dorien via @wearebossy of @doriencamps

Beeld: bynouchka