Hoe lang het dit jaar ook heerlijk warm zomerweer is geweest, de herfst is er en dat kunnen we niet langer ontkennen. Er liggen weer bergen met bladeren op straat, de wind wordt wat guurder en de dagen regenachtiger… De perfecte tijd van het jaar om ’s avonds onder een dekentje te kruipen met een goed boek! Ben jij ook toe aan wat nieuw leesvoer? Shelley deelt haar favoriete inspirerende boeken die jij deze herfst kunt verslinden.

  1. You are a badass – Jen Sincero

Dit is een van mijn all-time favourites! De slogan van het boek is “how to stop doubting your greatness and start living an awesome life”. Tijdens het lezen wordt Sincero jouw persoonlijke cheerleader en helpt ze je te relativeren. Het is al even geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar wat me er nog regelmatig van bij staat is haar advies “to just see what you can get away with”. We leven maar één keer, we hebben maar één poging op deze aardbol, waarom zou je er niet alles uithalen waar je van droomt?

“Making a big fat deal out of anything is absurd. It makes much more sense to go after life with a sense of, “Why not?” instead of a furrowed brow. One of the best things I ever did was make my motto “I just wanna see what I can get away with.” It takes all the pressure off, puts the punk rock attitude in, and reminds me that life is but a game.” – Jen Sincero

 

  1. Busy – Tony Crabbe

Het boek ‘Busy’ van Tony Crabbe is eigenlijk mijn persoonlijke bijbel geworden. Het was een ontzettende eye-opener dat het druk hebben niet een teken van succes is, maar van slecht timemanagement. Ik denk dat we er allemaal wel schuldig aan zijn dat als iemand vraagt hoe het met ons gaat, we geneigd zijn om te antwoorden met ‘druk’. Als je daar even over nadenkt, is het eigenlijk een heel vreemd antwoord op de vraag. Het zegt namelijk niets over hoe het met jou gaat. Daarnaast geeft het mensen ook geen positieve indruk; het druk hebben gaat vaak gepaard met stress, haasten en moe zijn. Door ‘Busy’ plan ik minimaal twee tot drie avonden per week in voor mijzelf en focus ik liever op diepte dan op breedte.

“When the goal is ‘More’, we can never be satisfied. ‘More’ is limitless and as we get more, we have to make greater trade-offs to maintain what we have achieved.” – Tony Crabbe

 

  1. Playing Big – Tara Mohr

Last but not least: dit was een van de eerste zefhulpboeken die ik las als het gaat om female empowerment. Niet veel mensen lijken bekend met deze titel, terwijl het barst van de tips en motivatie! Tara Mohr legt uit hoe wij vrouwen geneigd zijn om dingen ‘kleiner’ aan te pakken doordat we veel te veel luisteren naar onze inner critic. Die probeert ons te behoeden voor falen, maar daardoor komen we bijna nooit of moeilijk uit onze comfort zone. Dit boek geeft je de broodnodige schop onder je kont om achter al je grote dromen aan te gaan.

“Playing big doesn’t come from working more, pushing harder, or finding confidence. It comes from listening to the most powerful and secure part of you, not the voice of self-doubt.” – Tara Mohr

Benieuwd wat jij van deze boeken vindt! Heb jij nog must-reads voor Shelley? Laat het haar weten. Haar tips en tricks vind je op hashtaglifegoals.nl.

 Foto © Kim van Klaveren