De eerste kerstcadeautjes en de laatste deadlines staan voor de deur. Net voor iedereen op de pauzeknop drukt, is het nog even alle hens aan dek. Maar hoe zorg je voor jezelf tussen alle to do’s door? Door een ontspannend ritueel toe te voegen aan je dagelijkse routine. 

1/ Bepaal je focus 

Een ritueel hou je langer vol als je weet waarom het zo belangrijk voor je is. Wat wil je met deze nieuwe gewoonte bereiken? Doe je het om meer headspace te hebben, om meer motivatie te krijgen of om speciale mijlpalen te vieren? Bepaal het doel van je ritueel zodat je het langer volhoudt en er op drukke momenten aan herinnerd wordt waarom je het in je routine wilde introduceren. 

2/ Maak een plan op

Naast een duidelijk doel, helpt het om je routine steeds op dezelfde plaats en op hetzelfde moment uit te voeren. Zorg voor een rustige omgeving die bij het ritueel past en kies voor een moment dat volledig in het teken staat van jou. Bedenk daarbij voor jezelf hoe je ritueel zal verlopen. Wat doe je als eerste, wat volgt daarna, en hoe eindig je het ritueel? Een duidelijk plan helpt je om het op een consistente manier uit te voeren. Lukt het een keertje niet om je nieuwe ritueel uit te voeren? Kies dan voor een back-upplan met een andere plaats en moment zodat je daarop kan terugvallen indien nodig.  

3/ Begin klein

Goed om te weten is dat zo’n rustmoment niet lang hoeft te duren. Vijf minuutjes voor jezelf kan soms een wereld van verschil maken op lange termijn. Voel je dat je nog meer zelfzorg kan gebruiken? Geef jezelf dan meer tijd cadeau. De extra mails of telefoontjes die op dat moment binnenkomen, haal je later wel in. Het is belangrijker dat je consistent blijft, hoe druk je planning soms kan zijn. Want hoe meer je je ritueel herhaalt, hoe meer het een gewoonte wordt. Tip: wil je meer ontspanning, maar weet je niet meteen welk ritueel je daarbij kan helpen? Start de dag met een relaxerend kopje thee. De adventskalender van Pukka is ideaal om in 24 dagen meer rust te vinden én om nieuwe theesoorten te ontdekken. 
Festive range -assortments – lifestyle image – 2.3- festive 2023 -ENG (12)
© PUKKA
Ontdek hoe het écht met elkaar gaat zodat je elkaars noden en wensen niet uit het oog verliest tijdens de deadlinestress. 

4/ Evalueer 

Ga na wat je ritueel met je doet eens dit een gewoonte wordt. Zorgt het voor het gewenste effect? Heb je het gevoel dat je rust vindt tijdens deze drukke periode? Helpt je ritueel om andere doelen te bereiken? Pas aan waar nodig, net zoals je dat soms moet doen bij een lancering van een nieuw aanbod. 

5/ Sharing is caring

Deel je ritueel met je vriendinnen, collega’s of volgers. Wie weet is er net iemand in je omgeving op zoek naar een extra rustmoment en inspireer je anderen om gelijkaardige gewoonten te creëren. Of nodig je partner of collega uit om samen de dag te beginnen met bijvoorbeeld een kopje thee en een check-in. Ontdek hoe het écht met elkaar gaat zodat je elkaars noden en wensen niet uit het oog verliest tijdens de deadlinestress. Tip: schenk een theeset cadeau aan iemand die een moment voor zichzelf kan gebruiken. Pukka heeft dit jaar naast hun populaire adventskalenders, ook andere gifts voor je teamleden of klanten. 

Wil jij nog meer rust vinden en langzaam aftellen naar kerst? Vind hier meer info over deze Pukka-sets.

Beeld: Lil Artsy via Pexels