Afstand nemen van je laptop? Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel een must om inspiratie te vinden voor je nieuwe plannen en projecten. Op deze hotspots van ondernemers drukken Dorien en Jennifer op de pauzeknop.  

Romantics only en co

Het Gentse Dok Noord bloeit deze zomer helemaal open, letterlijk! Floriste Hannah van Romantics Only opende er een leuke bloemen- en plantenwinkel op het middenplein. Ben je daar? Spring dan zeker ook eens binnen bij de overburen van Apotheek Dok Noord of Kuur voor verwennerij en scoor je Bossy bij Standaard Boekhandel. Klein hongertje? Naast Romantics Only vind je Tapeo. Grote honger? Dan raden Dorien en Jennifer je hun all time favourite Amour aan, iets verderop op de site. 
Dok-Noord, 9000 Gent

Haddok

Steek je aan Dok Noord het water over, dan kom je daar binnenkort Haddok tegen, op de plek waar vroeger CUP zat. Je zal er kunnen brunchen, lunchen én aperitieven, of gewoon genieten van een cappuccino met een stukje taart. Ook zij hebben de beste buren, want Mélanie van Studio Paus zit met haar shop in hetzelfde gebouw. Beide plekjes staan op de bucketlist van Dorien.
Kompasplein 16, 9000 Gent

Riviera

De zomer staat voor Dorien gelijk aan Aperollekes. De plek bij uitstek om er eentje – of meerdere – te drinken, is Riviera, de nieuwe zomerbar van Lucky Lemon aan de Oude Vismijn. Het is 100% Gent én 100% zomer in één. Alsof één nieuwe hotspot nog niet genoeg is, opende Lucky Lemon onlangs ook Publika, een café en eventlocatie. Een heerlijke hotspot om te genieten van enkele tapas met zicht op de Gentse Stadshal. 
Sint-Veerleplein 5, 9000 Gent

Bar Chapel

Sanne van Riel is een echte Bossyonderneemster! Ze is founder van House of Famm, Club Famm én heropende onlangs Bar Chapel. Op deze plek in ‘t Stad zomert het altijd. De roze kapel en groene tuin zijn ideaal om even te ontstressen, een boek te lezen of te lunchen met een andere onderneemster. Dorien weet alvast wat ze deze zomer gaat doen! 
Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen

O’YO Shop

Onlangs zagen we Bossy verschijnen in de nieuwsbrief van O’YO! Wat founder Phaedra toen nog niet wist, is dat Dorien haar gloednieuwe shop ook ging opnemen in de Bossyhotspotlijst. Deze Bossy-fan van ‘t eerste uur heeft ondertussen twee brunchplekken waar je de klok rond vegan en veggie kan genieten. Nieuw is de shop, waar je alles vindt om je eigen O’YObrunch thuis te creëren.
Sint-Baafsplein 12, 9000 Gent

Supergoods 

Elk jaar probeert Jennifer bewuster om te gaan met haar aankoopgedrag. Als ze toch iets nieuws wil aankopen, dan doet ze dat in eerste instantie het liefst bij Supergoods. Deze conceptstore wordt gerund door het koppel Tonny van Babel en Anne Van Hilde. Hun eerste winkel vind je terug in Mechelen. Ondertussen vind je ook in Gent en Antwerpen merken zoals ray, ArmedAngels en Cîme. Extra bijzonder aan Supergoods is dat ze elk merk én productieproces tot in de puntjes leren kennen om je als klant de beste service te bieden. 
Kloosterstraat 38, 2000 Antwerpen
Brabantdam 63, 9000 Gent
Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, 2800 Mechelen

Full Circle

Gent heeft veel verschillende koffiebars, te veel om al onze favorieten in deze lijst op te nemen. Eén koffiebar staat wel heel hoog op het lijstje van Jennifer. In Full Circle geniet je in alle rust van een ice coffee terwijl je bijpraat met een vriendin of co-workt aan de grote tafel of op het terras. Nood aan een pauze? Kies een heerlijke donut of andere snack. Deze plek is een must try, zeker als je vaak of volledig plantaardig eet. Sinds kort hebben ze ook een bar vlak bij het Gentse Sint-Pietersstation. Ideaal voor als je on the go wil genieten van een heerlijke (vegan!) cappuccino.
Zuidstationstraat 5, 9000 Gent 
Koningin Astridlaan 218, 9000 Gent 

Mag het iets verder?

In Barcelona werd Jennifer aangenaam verrast toen ze lunchte bij Honest Greens in Barrio El Born. Na een voedzame salade ontdekte ze de wijk vol originele winkels. De meeste winkels die ze binnenwandelde waren van ambitieuze, vrouwelijke ondernemers. De Bossy-sfeer opzoeken in Barcelona? Het kan! 
Pla de Palau, 11, 08003 Barcelona, Spanje

Welke plek zou jij toevoegen aan deze lijst? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Maria M via Unsplash